Přejít na obsah

Test z vibrografu


Doporučené příspěvky

Možná kecám, ale ta odchylka je to první číslo.  Vzhůru nohama se to čte blbě.

Já bych řekl 3 plus.  Což je dost dobrý.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koukni na trubku,  tam jsem to viděl v akci v několika provedeních.

Pokud umíš číst nepotřebuješ ani angličtinu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak pro jistotu, ačkoli už to tu párkrát bylo:

ikona na začátku řádky = poloha měření. Např. první řádek znamená číselníkem nahoru

další číslo = přesnost v sekundách za den - v tomto případě +0.3, takže fajn :-)

další číslo = rozkmit oscilátoru v stupních, tj. 331 st. Všem je jasné, že 360 a víc už být nemůže a že třeba 20 stupňů by asi taky nebylo úplně OK. Někde jsou doporučený hodnoty pro jednotlivý stojky, ale to normální člověk asi řešit nemusí.

poslední číslo si už nevybavuju a ten druhej sloupec už vůbec ne.

 

Nicméně normální člověk chce, aby hodinky šly mírně do plusu (aby po tejdnu nechodil pozdě na schůzky) a aby věděl, jak hodinky odkládat na noc, aby se to "plus" trochu kompenzovalo. V případě těchdle je to úplně fuk, jen ne korunkou nahoru, (to je těch +7,6).

 

Takže shrnuto - tyhle hodinky jsou fajnově nastavený, ale není třeba propadat jásotu, protože se to může změnit s teplotou, nátahem, s časem... atd. Ale asi ne zásadně. Měj z nich radost! :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten poslední sloupek v první půly je tzv kulhání. Tzn v milisekundách rozdíl mezi kmitem na jednu a na druhou stranu. Podle tohodle zápisu je mírně rozvážená setrvačka, ale nic hroznýho, to je podle mně ve výrobní toleranci.Podle mně velmi pěkný záznam. V té druhé půli záznamu jsou některý ty hodnoty zprůměrovaný. Vpodsatě to není důležitý.

Důležitý je jak to bude chodit v reálu na ruce, je možné, že budou chodit spíš do plusu, což je lepší. Kdyby se pozdily, tak to chce na noc odkládat do některé z bočních poloh, aby se to vyrovnalo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...magnet atd...)

 

Hehe, připomněls mi mou švagrovou. Doporučil jsem ji hodinky, koupila si je a pořád problém. Nejdou a nejdou a když jdou, tak blbě. Reklamace, výměna hodinek, ten samý problém. Už mě to fakt štvalo, byl jsem za blbce. Jednou k ní přijdu a seřval jsem ji jak malou holku. Mají v obýváku celkem slušnou repro soustavu. A co myslíte, kde si ta kravka odkládala hodinky? Ne, na repráku to nebylo. Ale do otvoru v subwooferu. Prý se ji to tam líbilo  :wallbash:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ta úschovna v subwooferu je dobra. Zajímalo by me jak blízko musí byt třeba repro u hodinek aby se to projevilo,případně jak dlouho. Nedavno mi žena schovala celou hodinkovnici pod gramofon s reprakama než jsem si toho všiml. Zatím nepozoruju větší odchylky tak snad to bude v pohodě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...