Přejít na obsah

Citizen na ruce...


Nicolas02

Doporučené příspěvky

RC si ji stáhne samo nijak překvapivě - prostě se to zadá do signálu. GPS Citizeny mají ale jednu obrovskou výhodu (na rozdíl od GPS u Seiko, které se začnou měsíc předem snažit samy a nemají na to manuální režim) - leap second se dá zadat růčo. A proč je to taková výhoda? Protože chytání leap second (ať už vyvolané uživatelsky nebo automaticky) může trvat 15 minut, klidně i víc. Takže pokud je změna leap second v zimě, člověk musí stát s hodinkami jak kkt někde na mraze. U Citizenů si to prostě čtenář manuálů nastaví a má pokoj.

 

Leap second píšu proto, aby mě tu ČJ nazis nechali na pokoji. Oops, vlastně mě dostali stejně, používám AJ, třebaže existuje český ekvivalent.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to přesně jak píšeš, Sphinxi. Mě spíš překvapilo to, že v signálu z družice takhle informace není. Což je asi věc bližšího neporozumění podstaty problematiky z mé strany. Pro mě je to signál jako signál. Takže družice musí mít tedy čas v tuto chvíli o 37 s mimo...?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V signálu z družice to ale je! Nejdřív to tam ale musí nacvakat nějaký pracovník tady dole. Fakt. Pokud vyvoláš nemanuální změnu LS u citizenů, hodinky si info stáhnou z orbitu. GPS Seika dokonce začínají lovit info o LS s měsíčním předstihem, protože už tehdy to družice díky tomu pozemskému pracovníkovi vědí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už jsem se setkal s pojmem přestupné sekundy, když jsem si před časem prohlížel návod z webu, protože jsem uvažoval o koupi Citizenů s GPS.

Jestli jsem to správně pochopil, tak se nás Allo ptal na to proč GPS hodinky ukazují špatný čas a ony byly jen špatně nastavené.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak se nás v tom Bavorsku nakonec sešlo docela dost.

Už sedím doma na jižní Moravě, ale přivezl jsem si suvenýr. Ta jejich pšenica, to je prostě něco!

 

Jo a ten škopek na klávesnici, to je teda prasárna. Já to dávám vedle.

 

post-33141-0-91478600-1535139730_thumb.jpg

Upraveno uživatelem 5etter
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...