Přejít na obsah

Citizen na ruce...


Nicolas02

Doporučené příspěvky

Jo Borealis není špatnej,vůbec.CUDA je hrozně tlustá a praská a je i drahá.Ale tenhle Oranžový silikon jako dobrý ale mně prostě nění příjemná.Potřebuji natur..Jinak Citizeny jsou naprostý děla,kvalita fascinující,ručičky mají nádherný povlak jako na starých promítačkách..Ciferník rovněž a indexy luxusně orámvaný.Mám toho ted hodně ale chci nějkou recenzi sesmolitJsou to mnohem zajímavější a vymakanější hodinky než se zdá.Strojek je celkem high-end záležitost.Jen pro tento model,jinde se nedává,má spoustu zajíavých parametrůNapříklad při nárazu se hodinky zastaví a po asi 5 sekundách opět nastaví na spávnou hodnotu a jdou dál.Nějaká shock proof ochrana...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsou boží :)

Líbí se mi moc, ale obávám se toho nepřímého pohonu vteřinovky. Měl jsem to u jiných Citizen automatů a prostě jsem to poskakování vteřinovky nezkousl. Jak se chová vteřinovka u toho tvého kusu? Třeba když je postavíš 6 dolů a vteřinovka jde od 12 k 6 hodinám?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moc hezky je to vidět zde: 

Bohužel nepříjemná vlastnost strojku 82XX s nepřímým pohonem vteřinovky. Mě to prostě dost sralo, kazí to dojem z jinak parádních hodinek.

Hodinky se strojkem Miyota - 8215A (konkrétně GANT - Hancock W10971) jsem intenzivně nosil skoro 5 let - byly to moje denní hodinky - na tuto vlastnost strojku jsem se snažil zaměřit mnohokrát a nikdy nezaznamenal sebemenší cuknutí. Musím říct že za celou dobu hodinky dělaly nějakých +5s za den a nebyl s nimi nikdy žádný problém - do boxu šly jen protože se okoukaly.... vnímám to trochu jako nafouklou bublinu... 

Upraveno uživatelem Snekofon
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na těch mých hodinkách se to projevovalo na obou - sice ne tolik, jako na videu, ale vidět to bylo. Ne v poloze, kdy se normálně dívám na hodinky na zápěstí, ale hlavně pokud jsem je podržel nastojato - jak šla sekundová ručka dolů, bylo to tam. Stejně tak při vhodném pohybu ruky roztočení rotoru tak, až hodinky vibrovaly na zápěstí - to je asi zase dané tím jednosměrným nátahem. Jinak šel ten strojek nad očekávání přesně a hlavně stabilně, ne jako seiko, co lítá od plusu do mínusu podle počasí. Proto po Citizenech v automatu pořád pokukuju, ale bojím se to jen tak objednat a doufat, že přijde lepší kousek. :-) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak já to nezpochybňuji, je to jednoznačně popsaný jev - ale moje osobní zkušenost je opačná, je tak otázkou, jak častý je výskyt tohoto neduhu. Logicky se ozývají uživatelé, kterým vteřinovka trojčí daleko častěji, než ti, kterým se chová tak jak by člověk očekával... s ohledem na množství hodinek osazených tímto strojkem může být rozčilených uživatelů poměrně hodně, ale stále zde může být nepoměrně větší mlčící většina spokojenců jako já a 5etter. Ale to se tady už beztak řešilo mnohokrát, tak nemá cenu rozpoutávat vášně ... každého věc... rizik ou tohoto strojku prostě existuje, pokud to odradí od jinak potenciálně skvělých hodinek, je to škoda, ale chápu...  :cool02:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak ty jsou super!

rádiový day-date v titanu, WR200 a průměr 39mm? EDC jak vyšitý

 

Drobny nesvar, ze radio chytaju len v Japonsku, ale aj bez toho maju presnost zatial do 1s/mesiac, a pri inych zmenach casu im staci na chvilu pustit appku z mobilu a cas sa zosynchronizuje.

Takze na nich fakticky nemusim nic riesit, par krat za rok stlacim tlacitko na synchronizaciu a je to, na korunku netreba siahnut prakticky vobec, plus eco-drive.

Ak by niekto chcel byt offline, tak samozrejme aj to sa da a perpetual calendar a timezone funkcia to vedia zjednodusit na nejake 2 rychle upravy casu rocne.

A nakoniec maly bonus - spona ma mikroregulaciu s troma polohami, ktora funguje s NASADENYMI hodinkami.

jj, EDC jak vysity

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...