Přejít na obsah

Citizen na ruce...


Nicolas02

Doporučené příspěvky

Jo tuto poctu tady tuším měl Gombo (ten má taky všechno :) ). Ale viděl jsem už pár dotazů na jejich původ i na jiných fórech... nikde info o spolupráci nepadla.

RADO používalo výhradně strojky AS a následně ETA, tady je Miyota 8200. Ta se začala vyrábět v roce 1974.

RADO bylo ale na Asijském trhu zastoupeno přímo a mělo tam poměrně dost dobrou pozici - pasovala se do vyšší střední třídy - například model Rado Manhattan se prodával v roce 1974 za nějakých 40.000 YEN (obdobně i jiné řady) - za obdobné peníze se prodávaly ve stejné době King Seiko (39.000 YEN) a Grand Seiko (42.000 YEN). Ceny Citizen bylo ještě níže - řada Leopard s high-beat strojkem stála kolem 25.000 YEN. V druhé půlce 70tých let frčel quartz. Citizen jel spolupráci s Yves Saint Laurent, jako svou designovou řadu a provedení bylo úplně jiná liga.

Na číselníku je "orlice" kterou používal Citizen pro své řady ChronoMaster - t.j. hodinky nejvyšší mechanické řady - ne osazené strojkem 8200.

RADO sice hojně používalo "kamínky" místo indexů, ale tady je to i na jejich poměry dost divočina - navíc zlacené ručky dávali spíš do zlacených pouzder. 

Podtrženo sečteno, tato rarita bude mít původ na tržnici v Bombaji - kde si ji mlsně prohlíželi milionáři z chatrče. Použití kalibru, kolaborace těchto dvou značek tímto způsobem ani design a cenové zaměření RADO a Citizen nedává vůbec smysl 🤑 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...