vitvarak Posted December 21, 2015 Report Share Posted December 21, 2015 Ahoj chronomagoři, všimnul jsem si drobného problému na svých Subech 114060. Po otočení lunety o 120 cvaknutí není perla zarovnaná přesně na 12, ale až kousek za ní (první obrázek). V tomto stavu lze lunetou otočit kousek zpět po směru ručiček (bez cvaknutí) a pak je zarovnání perfektní (druhý obrázek). Obecně lze po jakémkoliv otočení lunety tuto kousek vrátit o cca 0.1 - 0.4 délky minutového indexu. Celkem mi to leze na nervy, protože ten chod lunety byl přesnější na Steinhartech, než je na roládách, což je drobně mimo. Máte s tím někdo zkušenost? Je tohle na záruční servis? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Zmizík Posted December 21, 2015 Report Share Posted December 21, 2015 Já měl todle na 116600, snad dvě desetinky. Ptal sem se v Carolinu a chlapík v servise prosil, ať to nemusí dělat, že je to hrozná jebačka a ať to nechám na pravidelnej servis. Musí se prostě jen cuknout s tou vložkou. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rybiz Posted December 21, 2015 Report Share Posted December 21, 2015 (edited) Co popisujes je u rolexu uplne normalni. Bylo i na plechacich. Urcita vule tam bejt musi, ale jde to pres servis dostelovat, na reklamaci neuznaji. Dalsi mile prekvapeni u rehaut modelu je nelicovani korunky na tom okruzi s 12kou - nesvar v radech desitek procent hodinek na trhu....Nekolikrat jsem si nechal ukazat i dalsi kousky z trezoru a statistika byla neuprosna: nelicovani lunety i toho rehautu vice jak 50%. Edited December 21, 2015 by Rybiz Link to comment Share on other sites More sharing options...
CEGY Posted December 21, 2015 Report Share Posted December 21, 2015 Zlaté seiko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Funthom95 Posted December 21, 2015 Report Share Posted December 21, 2015 Zlaté seiko no u mých seiko je ta vůle o dost větší, to zas jo Link to comment Share on other sites More sharing options...
dlubix Posted December 21, 2015 Report Share Posted December 21, 2015 Zakladni problem je v tom, ze plechovou vlozku vsazujes, az kdyz je luneta nasazena na hodinkach a neni problem ji dat rovne. U keramik se lisuje do lunety a az pak na hodinky, takze je loterie, jak to pak sedne na ozub. Pokrok holt, no. Link to comment Share on other sites More sharing options...
here Posted December 21, 2015 Report Share Posted December 21, 2015 To je nic, já to měl takhle. :-) Dle jednoho místního chytrolína jsem je poškodil já, protože tohle by se v Rolexu prý nikdy nemohlo stát. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vitvarak Posted December 23, 2015 Author Report Share Posted December 23, 2015 I na zahraničních fórech čtu, že je to vlastně normální. To je ovšem trochu zklamání, takhle jsem si fakt "Rolex precision" nepředstavoval Link to comment Share on other sites More sharing options...
bandicoot Posted December 23, 2015 Report Share Posted December 23, 2015 Vzhledem k pozici perličky vůči zubům lunety (není přesně ve žlábku) je jasné, že je to spíš jen otázka usazení vložky lunety. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalval Posted December 23, 2015 Report Share Posted December 23, 2015 Já to mám u 116610 takto, řekl bych všechno v lajně. Když otáčím lunetou, tak to musím o tu vůli vrátit zpět a pak to lícuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vitvarak Posted December 23, 2015 Author Report Share Posted December 23, 2015 Když to o tu vůli vrátím, tak to mám taky v lajně. Jen pořád nějak nedokážu pochopit, proč u hodinek za ?400 žádná vůle není a tudíž není třeba nic vracet, kdežto u Rolexek jo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobi Posted December 23, 2015 Report Share Posted December 23, 2015 U mých 114060 takto,řekl bych ,že taky v lajně Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobi Posted December 23, 2015 Report Share Posted December 23, 2015 Tak jsem schválně odpoledne na zahradě zkoušel asi 7x otočit a vždycky lícuje.Alespoň mně se teda zdá,že je po každém otočení, tak jak má být.Rozhodně nikdy nic nevracím.Ještě jsem udělal i takový jeden nepovedený rychlocvak . Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedwine Posted December 24, 2015 Report Share Posted December 24, 2015 Já to mám u 116610 takto, řekl bych všechno v lajně. Když otáčím lunetou, tak to musím o tu vůli vrátit zpět a pak to lícuje.Rolexvýřez.jpg Sorry, vsechno neni v lajně, znak rolexu vo vnutornom gravurovani nie je uprostred 12koveho indexu to sa na zahranicnych forach bere ako vecsi problem nez nelicovanie lunety (trochu s nadsazkou) Link to comment Share on other sites More sharing options...
moco Posted December 24, 2015 Report Share Posted December 24, 2015 Sorry, vsechno neni v lajně, znak rolexu vo vnutornom gravurovani nie je uprostred 12koveho indexu to sa na zahranicnych forach bere ako vecsi problem nez nelicovanie lunety (trochu s nadsazkou) Mě přijde, že to je spíše foceno z úhlu a jde o optický klam, ale to nám určitě michalval osvětlí :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
KFL Posted December 24, 2015 Report Share Posted December 24, 2015 Ja mam 12ku primo ve stredu vule. Po smeru doraz offset 0,1 mm, proti smeru uz jen cvaknuti dalsi pozice. Neresim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalval Posted December 24, 2015 Report Share Posted December 24, 2015 Sorry, vsechno neni v lajně, znak rolexu vo vnutornom gravurovani nie je uprostred 12koveho indexu to sa na zahranicnych forach bere ako vecsi problem nez nelicovanie lunety (trochu s nadsazkou) Je to opticky klam. Ale pokud jde o me, i kdyby to nebylo v lajne, netrapilo by me to; doted jsem ani netusil, ze ma byt korunka na dvanactce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedwine Posted December 25, 2015 Report Share Posted December 25, 2015 Je to opticky klam. Ale pokud jde o me, i kdyby to nebylo v lajne, netrapilo by me to; doted jsem ani netusil, ze ma byt korunka na dvanactce.Ani ja kym som nezabludil na therolexforums..tam su z toho zakaznici dost rozcarovany a posielaju to na 3 mesiace do Rolexu fixovat.. Mas teda dokonale Rolby, nepredavat!! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Street Glide Posted January 3, 2016 Report Share Posted January 3, 2016 .....drobná nepřesnost lahodí oku,......to je staré šperkařské a řemeslnické pořekadlo a to platí i pro Rolex,.....je to ruční práce :-))))) .....neřešte to,bude se Vám špatně spát a možná Vás z toho i bude bolet hlava :-)))))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
wizard-ov Posted January 3, 2016 Report Share Posted January 3, 2016 Horší by bylo, kdyby na těch keramikách nebyl rehaut vůbec :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts