Přejít na obsah

Kamera do auta


Doporučené příspěvky

Jasně, znalci to nějak vypočítaj, ale s tou přesností bych si nebyl tak jistej. Voni ty znalci sou přesný podle toho kolik potřebuješ a kolik dáš :rolleyes:, ale pořád když budeš mít uvednou rychlost z GPS, tak je to ložený. Asi by se někdo cukal, když by šlo do tuhýho, jestli to je certifikovaný a homologovaný a já nevim co ještě, ale proč to pokoušet :).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 194
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

  • po měsících...

Pánové, jdu si pro radu, protože vybírám autokameru podle méně obvyklých parametrů...

Během dne někdy vystřídám i 5 různých automobilů a potřebuji kameru stále přendávat. Proto musí být PŘÍSAVKA , nikoliv magnet/samolepka a dále nemůžu vést nabíjecí kabel do zadních zapalovačů. 

Zároveň v autě nabíjím mobil, takže potřebuju, aby nabíječka měla USB KONCOVKU , nebo odbočku na druhé usb. 

Kombinaci těchto dvou vlastností jsem za celý večer neobjevil ani jednu, takže kvalitu, úhly záběru a podobné věci ani nebudu řešit. 

Nebo nejde to nabíjení nějak ochcat? Jsou koncovky jednotné? Nelze koupit požadovaná nabíječka zvlášt? 

Díky za rady, tipy a typy. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mam dve kamery. Truecam a Xiaomi a obe maji v baleni prisavky i samolepky. Truecam podle me horsi, cinan lepsi rozliseni+uhly+wifi. Obe dve maj kabel zakoncenej usb. Mam to pichnuty do nejaky nabijecky z lidlu. Staci koupit dvojtou nabijecku do zapalovace a muzes jet kameru i telefon. Ale novy modely to maj mozna jinak, uz je mam asi dva tri roky.

 

Konkretne tahle https://www.isix.cz/autokamery/xiaomi-yi-dashbord-camera-autokamera-od-xiaomi---fullhd-1080p/

A koukam ze ma v baleni i tu nabijecku. Truecam ji nemela.

Upraveno uživatelem Lucky Lucaso
Edit
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, to by mohlo být ono. Pravdou je, že v prvním kole hledání jsem na stroje pod 2000 Kč předsudečně ani nekoukal ale parametry vypadají dostatečně a moje podmínky to splňuje. Zkusím se osobně podívat někam do elektra a pozeptat se na to napájení (můj teoreticky favorit byl lamax c9 ale ten nemá v napájení to usb) a jestli neuspěju, tak to xiaomi za ty prachy asi zkusím. Moc  díky 

Ale klidně sem ještě házejte další nápady. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, whitley napsal:

A ještě se zeptám na tu truecam, jakou konkrétně máš? Mám na značku dobrá doporučení. Stroje, co vídám v běžné v nabídce inzerují usb nabíječku ale v příslušenství vidím vždy jen držák na samolepku, bez přísavky. 

Je to prosim te truecam a4, a asi bude starsi nez ty dva roky. Kazdopadne se mi v zaruce zacal odlupovat display a kamera se tvarila ze nahrava,ale na pametovce nic nebylo. A tahle druha to zacina delat taky. Tak ja nevim. Mozna bude chyba v ty pametovce. Ale ten cinan za ty prachy si myslim ze dobry, i obraz v noci je super. A v ty appce si muzes to stazeny video i editovat. I kdyz tady se moc cinani chvalit nesmej 😀

Ale nemam zkusenosti s jinejma kamerkama, treba za ty penize sezenes lepsi, nevim. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky sem vybíral a pročítal různý recenze a ta Xiaomi YI mi vyšla za ty prachy super kamera a je dost chválená vlastně i tady mi jí doporučoval nějakej kolega. Tak sem do ní šel. Je fakt že první kamera po čase začala do 10 minut na obrazovce lehce duchařit, tak sem jí vyměnil za jinou. Zkoušeli teda přehrávat softwér, ale nepomohlo to a dostal sem jinou a ta šlape jak má. Nemám porovnání s jinejma, ale nahrává dobře. Přísavka nebyla v nabídce, byla jenom samolepka, ale dokoupil jsem (stovková záležitost). Má to napájení na USB, ale dostaneš k tomu klasickou redukce do zapalovače. Doporučuju pak dokoupit kvalitní SD Kartu, s nějakejma  levnějšíma šitama bejvaj problémy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak nakonec jsem zjistil, že velká část kamer má nabíjecí konektor mini USB, takže jsem si objednal Mio MiVue 788 a k tomu si přihodil příslušný kabel miniB, usb 2.0, 5pin a pro jistotu i novou rozdvojku do zapalovače s větším výstupem proudu, tak doufám, že to bude fungovat a těch 1500 Kč navíc se snad projeví i na kvalitě zpracování. Přeci jen ten hardware bude dostávat zabrat. 

Díky, chlapci, za reakce. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 11. 5. 2021 v 21:05, hopa26 napsal:

Udelal jsem nedavno upgrade a koupil Viofo 139, je dualni. Primarne mi ale šlo o predni kamerku a nocni zaznamy. Proti A129 je nocni zaznam zase o kus lepsi a troufnu si tvrdit, ze natahnout zadni kamerku pod tapecirunk bych zvladnu doma. Jeden kablik napajeci- dlouhy a tenky. Vse se nastavuje v telefonu pres apku, je v cestine, rychla wifi , nastaveni v mžiku hotove.

U čr ji prodava Isix:https://www.isix.cz/gitup-viofo/gitup--viofo-a139-2ch-2k-1440p-zadni-1080p-5ghz-wi-fi-gps-autokamera/  ale kdyz se vychyta akce na Ali, sleva, plus kody, vyjde lehce pres 3tisice i s poštou.  

Mam tady zaber z lokotky, kdyz jsem ji testoval. Tahle mnohem levnejsi kamerka nez je Sony nebo Gorpro je porazi rozdilem nekolika trid. Upozornim, ze z koleji je noc mnohem horsi oproti komunikaci, protoze kameni vubec neodrazi svetlo a taky masinka sviti proti autu vcelku bidne.

 https://fastshare.cz/16728738/2021-0419-213835-f.mp4#.YJrUczuLvR8

Hledám na tom Alíexpresu blbě ? Jediné co jsem tam našel je s cenou přes 6.000 kaček ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, Lucky Lucaso napsal:

To nabijeni by nemel bejt problem. Ale jak si spokojenej s tou kamerou? A co v noci, precte to spz i na neosvetleny ulici?

Moc jsme toho spolu ještě nenajezdili, za tmy vůbec nic. 

 U denního videa lze zpětně u PC protijedouci SPZ zachytit ale určitě ne letmým pohledem, je třeba stopnout záznam v pravou chvíli. Ale to bude asi standard u všech levnějších kamer. Jinak asi není co řešit. 

U software mě překvapilo, že nelze nastavit kvalitu videa, jede si stále Full HD, (140°, 30 fps). Propojení s mobilní aplikací je lehce těžkopádné ale v případě potřeby lze nahrávky stáhnout i do mobilu ale pohodlnější je to určitě přes PC appku a kabel (ale ten není součástí balení, je třeba mít vlastní miniUSB. A to je právě ten, co jsem dokoupil místo nabíječky). 

Jediné, co mě zatím mrzí, je "nouzové tlačítko". V případě události se do krizového záznamu uloží jen asi dvě sekundy před jeho spuštěním, takže poslouží spíš jako označení času události, na základě kterého si pak musíš stáhnout celou příslušnou etapu s incidentem. 

Vypadá to, že splňuje, co jsem potřeboval, youtubeři si asi budou pořizovat něco jiného. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím kolegy. Rád bych požádal matadory o radu ohledně kamerky do auta. Díky čím dál tím větší šikaně od cyklistů bych rád jednu v autě měl. Tedy nic proti kolům, proboha, ale mám někdy pocit, že na jednoho slušného pohodového cyklistu u nás připadá jedno - s prominutím - sebestředné hovado kličkující před vámi po celé silnici, při jízdě píšící zprávu do mobilu (nedělám si legraci) a podobně. Včera jsem jako perličku viděl akci cyklisty, jak dojel stojící (!) auto na semaforu, zakvedlal s řidítky (ano, mobil v ruce), ťuknul do toho auta a upadl, a samozřejmě pak tohle řeště s někým, kdo bude tvrdit, jak jste ho, chudáčka, prasácky nabral. No nic, odbočuji od tématu, pardon - samozřejmě se kamera hodí v případě jakékoliv nehody. Moje představy :

- Chci to jen a pouze na kvalitní přední záznam o případné nehodě, nebudu si natáčet YT videa, nepotřebuji úžasný mega-displej a podobně.

- Nepotřebuji milion funkcí typu hlídání pruhů, únavy, radarů atd - většinu věcí mám automaticky v autě, zbytek ve slušné navigaci.

- Co nejmenší velikost - nemám rád cokoliv na ploše skla, takže ideálně tesně vedle či dokonce před zrcátko, na displej čumět nehodlám.

- To, že chci jednoduchou kameru se základní funkcí neznamená nějaká no-name z tržnice. Sice využiji minimum funkcí, ale ty, co budu používat, chci mít kvalitní a bez kompromisů.

- Dobré "friendly" nasazování/sundavání - žádné šroubování (ale ani magnet, moc magnetu na našich nerovných silnicích nevěřím), ideálně takové to nasazování "zaháknout a hotovo, něco jako třeba tady (rychle namátkou vybráno):

https://www.isix.cz/gitup-viofo/gitup--viofo-a119-v3/

- Prošel jsem poctivě i forum zde, ale rád si nechám poradit - mám pocit, že na každou kameru se v recenzích najde 50% superlativů a 50% hejtů - a pak se v tom vyznejte ...

A samozřejmě děkuji moc za jakékoliv nasměrování ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 28 minutami, potapec napsal:

Asi rok a půl vozím MiVue J85.

https://www.mio.com/cs_cz/mivue-j85

Krásně se schová za zrcátko, kvalita záznamu parádní. Trochu jsem se bál ovládání přes appku v mobilu, ale nakonec je to uplně v pohodě.

 

Mám taky, potvrzuju. Mám to natáhnutý sloupkem do pojistek a zapojený přes smartbox, takže to snímá ještě 4h v parkovacím režimu. A dá se k tomu pořídit i zadní, MiVue A30. Jediný s čím se peru je, že mi to jednou za čas ohlásí chybu SD karty a musím naformátovat, nejspíš jsem koupil kartu s moc rychlým zápisem a občas se to pere.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...