Přejít na obsah

Poradna PRIM


Doporučené příspěvky

AHOJ primkari, mám prosím dotaz. Vlastním hodinky prim diplomat- byly dvakrát v servisu a bylo mi řečeno že jsou v pořádku. Nicméně už se mi dvakrát stalo že se hodinky svévolně zastavili - po mírném poklepu, zatrepani se opět rozběhly. Zkrátka jako by ručičky zavadili o sklicko nebo něco takového. Nemáte tušení, co by jim mohlo být? Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 883
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Příčinou závady zastavování hodinek může být mnoho - to je chytře řečeno, ale prakticky "mlhavé". Také se mi zastavovaly nepravidelně po čase Prim Diplomaty po opravě a tento hodinář na pravou příčinu nepřišel. Teprve jiný starý hodinář mi závadu odstranil - byla to nepatrná vůle v krokovém mechanizmu mezi paletami kotvy a krokovým kolem a tak se to při sejití nepříznivých vůlí a poloh zaseklo a vzpříčilo. Hodinář v tomto případě vyměnil kotvu, která měla správnou geometrii a vůli, ale nadával, že mu dalo dlouho špekulování čím to bylo. Jindy jsou příčiny jednodušší - často cestující smítko ve strojku, křížení ruček, atd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aby to nebral ten hodinář,jako kecání do řemesla. A cena opravy je individuální,podle ceny dílů a toho,co hodinkám je. Ne každý hodinář je ochoten za pár stovek / 300 -500 plus mínus/ ,rozebrat celý stroj ,vyčistit,namazat a složit a seřídit. Je důležitější si najít dobrého hodináře a ne měniče baterek ,který odvede dobrou práci a neudělá víc škody a užitku  .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jakozto uplny laik co se Primu tyce, ma na Vas, zkusenejsi kolegy, dotaz. Nasel jsem po tatovi tyhle Sporty. Pouzdro je desne olezle, luneta a sklo asi taky nic moc. Hodinky funguji, zaznamenal jsem cca 1 min do minusu za 24 hodin, nastavit datum se mi nepovedlo, jinak ale preklapi... Ma cenu do nich investovat a dat je do pucu? Pripadne kam je dat (nejlepe v Praze) a s jakymi naklady pocitat? Diky za pripadne reakce:-)

09dfb9239c2b8b735032917fcadf0115.jpgf8067c8cbe2d46b281fcee5c524c3ef4.jpg7fe7496a929a3cb2b00b8029b09671bc.jpgaa5f5dae62abff666b49698b4ecd3f9e.jpg

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...