vraby Odesláno 24. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2016 Jasně, nějaká seika bez data existují, ten výběr je ovšem žalostný, většinou jsou to vintage, vzhled ne zrovna takový, který hledám a opatřené jinými nesmysly a ciferníčky. chtělo by se trochu věnovat hledání Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 24. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2016 chtělo by se trochu věnovat hledání To je jasná provokace, která nepotvrzuje tvrzení použita v tomto vlákně. Smaž to Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aprofil Odesláno 24. ledna 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2016 Aha, zase jsem chytřejší. Já výraz aficionado znal ze španělštiny ve významu amatér a to by sedělo víc...To slovo nejspíš neexistuje, použil jsem ho jen proto, že se mi líbilo, jak to vyslovoval na tom videu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aprofil Odesláno 24. ledna 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2016 chtělo by se trochu věnovat hledání Tvůj obrázek nijak nevyvrací, co jsem napsal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bonder Odesláno 24. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2016 Ne, je to problém Seika, že nevyrábí hodinky i pro lidi, kteří ví, jaký den v týdnu je. Připadá mi to, jako by výrobce kol dělal pouze modely s balančními kolečky a ignoroval, že většina lidí je jaksi schopna udržet rovnováhu sama. Tak to mě odrovnalo teď. To tak vypadá, že členové vlastnící hodinky s day/date si je koupili aby měli přehled. Ten cifr, ručky, korunka, řemen jsou tam navíc. Potřebujeme znát datum, protože toho jinak nejsme schopni. Hele já nevím, ale pokud nechceš hodinky s day/date tak zkus pohledat takové, které tvé kritérium splní. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stosi Odesláno 24. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2016 (upraveno) Já nenapsal, NEMŮŽOU, nebo NESMÍ, já napsal "není v pořádku", což opravdu není, když společnost ignoruje poptávku, zaměřuje se jednostranně. To máš jako by výrobce aut dělal pouze červená, ignoroval, že lidé chcou i jiné barvy.Já jsem napsal "je v pořádku", což opravdu je .Já si myslím, že o poptávce mají větší přehled než kdokoliv zdejší, a to, že se ti netrefili do noty, ještě neznamená, že by poptávku nereflektovali. Třeba jsi naprosto minoritní hlas.edit: Ale je to od začátku jasný flame - aktuálně 7 příspěvků, poslední dobou se tu vždycky zaregistruje někdo "nový" a zkouší, kdo se chytí na udičku. Povedlo se ti. Upraveno 24. ledna 2016 uživatelem stosi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aprofil Odesláno 24. ledna 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2016 To je zajímavé, že Rolex dělá i nodate, tam poptávka je, proč by nebyla u Seika? Konkrétně Grand Seiko hraje s Rolexem stejnou ligu, jak cenově, tak vzhledem http://i286.photobucket.com/albums/ll88/techniec75/GrandSeikoHighBeat36000_zpsd44fb530.jpg tohle je jako klasické oyster perpetual, toto http://i1055.photobucket.com/albums/s508/drnishant83/GS%20SBGA029/DSC_4491xx_zps1372a893.jpg submariner Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stosi Odesláno 24. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2016 Já jsem neřekl, že není, ale že je třeba marginální. Taky to může být rozdílná obchodní politika.Tebe zjevně přivede k nodate subům. Gratulujeme, můžeš zakotvit o 2 patra výše, kolegové tam mají pěkná vlákna plná krásných kousků. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vraby Odesláno 24. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2016 To je jasná provokace, která nepotvrzuje tvrzení použita v tomto vlákně. Smaž to Bych si nedovolil,stačí pohledat na Nodatewatches.org. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Argon Odesláno 24. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2016 Proč nemají všechny hodinky kompliaci den/datum?! Já bych to narval úplně všude ;-). Začínal jsem s datumovkou, ta je super a hodí se. Pak jsem zjistil, že jako hasič pracující na šichty nemám šejnu ( :-) ) ktarý den zrovna je. Byly i situace, kdy jsem se ptal v práci kolegy jaký měl víkend.... koukal na mě jak na blbce, protože byla sobota :-). Takže teď mám kompilaci den/datum a jsem spokojený. Navíc automaty, safírové sklo a WR 10 ATM, prostě pro mě ideální hodinky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aprofil Odesláno 24. ledna 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2016 Já jsem neřekl, že není, ale že je třeba marginální. Taky to může být rozdílná obchodní politika.Tebe zjevně přivede k nodate subům. Gratulujeme, můžeš zakotvit o 2 patra výše, kolegové tam mají pěkná vlákna plná krásných kousků. Ty nemají Spring Drive. Nechci dělat kompromisy, volit mezi nodate bez spring drive, nebo spring drive ale s otravným datem. Měl bych mít možnost vybrat si hodinky, které vyhovují ve všech směrech, nebo snad ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stosi Odesláno 24. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2016 Ty nemají Spring Drive. Nechci dělat kompromisy, volit mezi nodate bez spring drive, nebo spring drive ale s otravným datem. Měl bych mít možnost vybrat si hodinky, které vyhovují ve všech směrech, nebo snad ne?Pravdu díš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří_99 Odesláno 24. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2016 Můžete mi vysvětlit, jakou to má logiku, že Seiko prakticky do všech hodinek nacpe datumovku a v horším případě i den? Kdo to kdy potřeboval? Tak třeba já se na datum dívám několikrát denně. Mám hlavu plnou jiných věcí a kolikátého je vypouštím pár vteřin potom, co se podívám na hodinky a zapíšu na papír.. Takže za mě určitě ano! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Arthur N. Odesláno 24. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2016 zaregistrován 19. ledna 2016 a je plný ideálů, taky jsem nesnášel datumovku a našel vyhovující hodinky bez datateď zase mám rád datumovky - SEIKO date day:)no zakládat vlákno k vůli takový blbosti je ...... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bonder Odesláno 24. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2016 trochu mi to začíná zavánět nedávným vláknem, o hodinkách na přežití, lov apod. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eloga Odesláno 26. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2016 (upraveno) tohle tady v Seiku chybělo, , mě to sice taky občas vadí, na pětkách je dost modelů, kde bych Day/Date kvůli vzhledu rád vyloučil, ale neřeším to, spíše je fakt, že na na to kašlu. Když už je to nesnesitelný, tak si vezmu quarzky, kde je jen date, ten mi nevadí vůbec, a spíše bych se klonil k tomu orientování ve dnech podle hodinek. A nejlepší je vzít si vintage bez obojího, to je pak krásný boží den s Vintage. *Ovšem ideální je Seiko anadigi, je tam, ukazuje, ale nemusí být vidět, a samozřejmě nepotřebuje žádnou korekci data ani dne. Jede stylem Furt Fpřet, jak vědí zdejší oblíbení matadoři. . Tedy jinými slovy - celkem zábavné vlákno, díky.** Upraveno 26. ledna 2016 uživatelem eloga Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nino Odesláno 21. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2016 A co se obrátit přímo na firmu? A pak tu třeba zveřejnit odpověď. Může to být i pro ně zajímavá zpětná vazba. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jbem Odesláno 21. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2016 Já beru hodinky jako ukazatel času a den, jakožto jednotka času, mi vůbec nevadí a už vůbec mě nějak nepobuřuje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 22. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2016 (upraveno) Můžete mi vysvětlit, jakou to má logiku, že Seiko prakticky do všech hodinek nacpe datumovku a v horším případě i den? Kdo to kdy potřeboval?..Brečíš na špatným fóru. Nikdo tě nenutí kupovat si Seiko a nikdo Ti nebrání se na ně s dotazem obrátit. Proč tam mají date/day je prosté: u pětek je to dokonce požadovaná vlastnost, u sportovních a hodinek na každodenní nošení je to rovněž pochopitelné, u společenských hodinek je ten poměr ?s a bez? naprosto přiměřený: z Grand Seika jsez bez date/day jen námatkou modely: SBGR099, SBGR101, SBGR097, STGR001, STGR003, takže to Tvé konstatování "prakticky do všech" je zjevně nepravda. Pokud to většině vyhovuje, tak proč ten poměr měnit. Změň značku a hned se Ti bude volněji dýchat. Upraveno 22. března 2016 uživatelem lucid Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitvarak Odesláno 24. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. března 2016 Můžete mi vysvětlit, jakou to má logiku, že Seiko prakticky do všech hodinek nacpe datumovku a v horším případě i den? Kdo to kdy potřeboval? Co se týče data, tak pokud ho denně nenastavuju, nemůžu se na něj spoléhat, pokud nastavuju, tak si to pak pamatuju a už se na něj na hodinky dívat nepotřebuju. O dni ani nemluvě, nedokážu si představit, kolik bych toho musel vypít, abych nevěděl, jaký je den. Kdyby alespoň dělali dvě verze, tak jako třeba Rolex (submariner date nodate), ale ne, oni to prostě narvou snad všude a kdo chce hodinky jako ukazatel času, bez zbytečných nesmyslů, má smůlu. Nejvíce se mi to "líbí" na diverech, tam to má opravdu "logiku", takový potápěč si pod vodou jistě potřebuje ověřovat, kolikátého je a jestli je úterý nebo sobota http://www.chrono24.com/en/seiko/scuba-divers-200m-day-date-automatic-42mm--id3102118.htm praktičnost nadevše. Buď pozdraven, bratře! Myslel jsem, že tenhle "problém" mám jenom já a velmi mě těší, že v tom nejsem sám. Největší dokonalost představují samozřejmě hodinky bez jediné komplikace, takže aktuálně tahám Suby nodate. Protože Suby Date jsou jen plytký důsledek páření klasických původních Subů s Datejustama A zrovna dnes mě chytla nezvladatelná touha po Grand Seiko SGRB101. Ta čistota, jednoduchost, dokonalost! Prostě paráda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se