Přejít na obsah

Orient Aviator


morphal

Doporučené příspěvky

Zdravim,

 

chtěl bych se zeptat jestli máte někdo zkušenost s Orient Aviatorama. Sám už vlastním jedny Maka a jsem nad míru spokojenej, tak se chci jen ujistit, že i jejich řada leteckých hodinek stojí zato.

 

Zatím se pokoukávám po těhle modrých kráskách http://www.longislandwatch.com/Orient_ER2A004D_Aviator_Watch_p/er2a004d.htm, případně kdyby někdo věděl, kde je ulovit za lepší peníze určitě se ozvěte

 

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koupil jsem si tyhle hodinky shodou okolností na stejném webu. Je to už nějaký ten rok - sice už jsem je prodal, ale zkušenosti určitě pozitivní.

 

Za sebe bych to shrnul (zcela subjektivně):

- Mají velmi dobře zpracovaný pouzdro z leštěné oceli, takže žádný chrom, kde je vidět každý ťukanec. Plusem je určitě šroubovací korunka.

- Hodinky jsem nosil pravidelně a přesnost v řádu vteřin týdně (nevím, jestli to bylo štěstím na daný kus nebo to je standard).

- Původně jsem chtěl vyměnit řemen, ale než jsem stihl objednat nový, tak mi ten původní začal dost vyhovovat. Na fotkách nic moc, ale realita je výrazně lepší - hlavně co se týče nošení.

- Člověk si musí dopředu říct, jestli chce pilotky nebo hodinky Orient. Já jsem chtěl to první a po nějaké době jsem zjistil, že mi vadí docela zaplacený ciferník vším možným (velký logo, nápis Automatic apod.). Proto jsem se hodinek zbavil a koupil čistokrevné pilotky Steinhart... sice za vyšší cenu, ale méně kompromisů.

 

Poslední bod je podle mne naprosto klíčový. Pokud chceš pilotky, jdi do něčeho jiného - ať jeté nebo nové (dle finančních možností, ale klidně bych počkal a nějakou tisicikorunu přihodil).

 

Jinak tě samozřejmě neodrazuji. Pokud chceš pěkný a spolehlivý hodinky za dobrou cenu, pak to je podle mého nazoru dobrá koupě.

 

Odesláno z mého GT-I9192 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hodinky jsou super, mám je už tuším přes dva roky... Ale čistokrevné pilotky to prostě nejsou. Orientů mám víc, takže mi to logo a "přeplácanost" nevadí, ale někomu může. Na cifru je toho opravdu víc, než je třeba. 
Zpracování s ohledem na cenu je perfektní.
Pouzdro z broušené oceli je parádní, škoda korunky, která by mohla být méně obyčejná. Díky šroubovací korunce WR100, takže i vodu snesou bez problémů. Ciferník hezký, jen výřez datumovky by mohl být lepší, ale je to takové Orienťácké řešení, specificky přeplácané, prvoplánově nesofistikované. Luminiscence dostačující (i když kvalita je spíše doháněna kvantitou). Přesnost v pohodě. Originální řemen je imho nic moc, ale zase na pilotky se dnes řemeny dobře shánějí (sám je nosím na koženém natu).

 

Za mě oba palce nahoru. Za tu cenu se nic moc lepšího sehnat nedá. 
Jen ta modrá varianta je dle mého názoru celosvětově nějaký pátek vyprodaná.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...