Přejít na obsah

Co je kde vintage na prodej


Pege1012

Doporučené příspěvky

Ceny jsou relativni. Kdyz se clovek podiva na nemecke profesionalni prodejce, nebo na prazska starozitnictvi, tak je tohle za hubicku. Zejmena ty Lecoultry jsou zatim levny. 

 

Co se tyce vintage hodinek celkove, tak ceny jdou nahoru raketove - nehlede na to, zda jde cena materialu nahoru, nebo dolu. Z me zkusenosti za 10 let - vsechny "levnejsi" hodinky jsou na dvojnasobku ceny. U tech drazsich to jde pomaleji. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mám v práci kolegu, který mi jednu z těchto aukcí poslal s dotazem, jestli to je dobrý kauf, takže na širší veřejnost, která hledá něco drobnějšího kam se pokusit investovat peníze, ty popisy a fotky zabírají :)

 

na můj vkus už jsou ceny taky vysoko, sdílím názor vintagelovera i villaina

 

ps. a kolegovi v práci jsem se snažil bezhlavé investování do hodinek rozmluvit, doufám že úspěšně :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ceny jsou relativni. 

 

Jak říkáš, ceny v kamenných obchodech jsou ještě výše. Všechno je to o tom umět prodat...teď jsem čuměl v Basileji, borec, co toho má plný krám ( vojenské Marky, origo Atmosy z Paříže atd... atd... atd...) a moje Carerry cal. 15 tam měl za 7k. 

Na netu se neprodají ani za 3.5, je to o tom, jak dosáhneš zákazníky. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už teď jsou podle mě všechny za moc, ale nikomu to neberu. Uměj to prodat. ;)

Tak výsledné ceny z mého pohledu jako kupujícího nejsou zrovna best of. Nicméně jde o nabídku/poptávku a spokojenost na obou stranách. Prodávající umí hodinky dobře prezentovat jak textem (popis "cen" uváděný v EUR nechám bez komentáře), tak fotkama.  Doufám, že fotky nejsou moc retušované, protože se mi sem tam nezdají (jakoby vyžehlené). Zlato je samo o sobě měkké a tak hodinky nutně musí mít škrábance. Třeba vlasovky jsou v reálu dost dobře vidět. Na fotkách v aukcích jsou plochy moc lesklé, škrábance či vrypy, pokud jsou nějaké vidět, tak jsou jakoby rozleštěné, zakulacené.

 

Osobně jako "nejlepší" kup vidím ty manuální Jaegery, kde by mi radost kazila (pokud pominu velikost hodinek) neoriginální korunka (má i jinou barvu) a nejspíš i vteřinová ručka (taky jiná barva). Moc jsem je nezkoumal, tak je možné, že i ostatní ručky nemusí být původní.

 

 

A z jiného soudku. Kampak se asi vyšplhá tento kousek:

http://www.ebay.co.uk/itm/Rare-Vintage-Omega-Seamaster-300-Automatic-166-024-Year-1967-/162550827288?hash=item25d8c8c918:g:5M0AAOSwstJZPnUj

 

Vložka lunety kaput, ciferník servisní, ručky taktéž. Strojek dvojbarevný, takže skládačka?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...