Přejít na obsah

Sticklery na Hithitu


garyfisher

Doporučené příspěvky

Přijde mi, že tohle je docela zajímavý počin, co si zaslouží samostatné vlákno. Jakási nová značka Sticklery se snaží vytvořit nové hodinky. Není to žádná velká hodinařina, ale spíš mě zaujalo, že na to jdou přes crowdfunding na Hithitu.

 

Pokud vím, tak se o něco podobného v našich končinách zatím nikdo nepokusil. Sám jsem zvědavý, jestli jim to bude někdo kupovat nebo ne.

 

https://www.hithit.com/cs/project/2154/sticklery-elegantni-hodinky-pro-moderni-gentlemany

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Řekl bych, že někdo si chtěl splnit sen a udělat svoje vlastní hodinky. Dále bych tomu rozuměl, kdyby si chtěl dotyčný vyzkoušet menší projekt (najít pár lidí a nechat si zaplatit know-how, když bude prošlapávat cestičky u dodavatelů), než začne dělat něco většího a dá do toho svůj vlastní kapitál nebo si vezme v bance úvěr. Jinak moc nechápu cílový segment zákazníků a co odlišuje tento projekt od "modního pekla" z Aukra nebo přímo z Číny? Nápad, kvalita ani cena to rozhodně není.

 

Jediné, co na tom oceňuji (teď bez jakýkoliv srandy): a) že si někdo udělá radost a vytvoří vlastní hodinky, tj. jde o cestu udělat vlastni produkt, nikoliv produkt samotný; B) nebo že chce získat zajímavý know-how.

 

Odesláno z mého GT-I9192 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jde o cestu udělat vlastni produkt

To jsi nejsem moc jist...možná částečně design, ale jinak do je Čájna jak vyšitá. Nebo myslíš, že si borci strouhají pouzdro sami? A vyjednají s italskými koželuhy odstín řemínků? Či snad v Japonsku dolaďují kvarcový mechanismus ke gentlemanské dokonalosti? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To si nemyslím :-) vlastní produkt jsem myslel spíše složení všech ingrediencí dohromady (nápad/odvaha, marketing, dohoda s dodavateli, atd.). Gunter musel taky nějak začínat a podívej, kde je dneska? Dělá velmi zajímavý hodinky - je ovšem fakt, že ten si laťku dal úplně jinam.

 

Tohle je projekt bez nápadu, který se nijak neodlišuje od levných hodinek z Číny. Možná až na to, že lidi tomu asi více veřej (kvalita a cena stejná). Svoje zákazníky si to najde, buď ty, co chtějí někoho ve snažení podpořit (kolik lidi dneska přispěje na různý věci v podobných kampaních, který nepotřebují, ale jsou jim sympatický) nebo ty, co touží po něčem rádoby unikátním (kolik na světě funguje microbrandů a ve finále to dělá pár fabrik).

 

Odesláno z mého GT-I9192 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děs běs. Hroznej název, hodinky přerostlá nuda. Pouzdro klasický leštěný, tvarově nenadchne, na datumovce je vidět, že je malej strojek ve velkým pouzdru, nesehnali si ani strojky s černým datovým věncem pro tmavý varianty atd...Takovejch hodinek jsou všude tuny a to úsměvný cílení na mladého úspěšného dynamického muže podle mě taky nenadchne, protože takovej buď hodinky neřeší vůbec, nebo umí googlit a dostat se třeba sem.

Upraveno uživatelem USER47
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Súhlasím. Už som to spomínal viackrát v rámci týchto projektov, že jaksi nerozumiem, ako niekto ide preraziť s "nápadom", ktorý absolútne nič iné neponúka, je z kvanta podobných + mizerné promo. Nie je to žiadny zaujímavý počin. V poslednej dobe, už som to sem dával, ma zaujal projekt z minulého roka - Klokers v rámci kickstarteru. Nehovorím, že je to totálna bomba, ale aspoň sa o niečo nové posnažili. Môžte porovnať.

 

post-6829-0-16691200-1456510750_thumb.jpg

post-6829-0-35476500-1456510759_thumb.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Upraveno uživatelem StanoBare
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Celé to vypadá jako skládačka s Číny, která se dá objednat pod 100 korun/kus. Působí to na mě jako vábnička na hejly! Už jen  používání slov jako "vizionáři", "vlastní cesta" nebo "vysoká kvalita" v souvislosti s tím jejich výtvorem sm.dí. Celá ta kampaň mi  připadá jak z dílny Horsta Fukse nebo nějakých pyramidovýh prodejců. Aneb jak během měsíce dostat z lidí 400 tisíc.

Upraveno uživatelem Medák
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, ten marketing je směšnej.
http://m.olomouckadrbna.cz/zivot-a-styl/2349-dva-olomoucane-chteji-prorazit-se-svou-znackou-hodinek-lide-je-mohou-podporit-diky-crowdfundingu.html

"Před pár lety jsem dostal k narozeninám nějaké peníze, abych si vybral hodinky. Dlouho jsem však nemohl narazit na ty, které by mi padly jak do oka, tak na zápěstí. Když jsem je konečně našel a objednal, tak mi prodejce napsal, že už nejsou dostupné a ani nebudou. Řekl jsem si tedy, že udělám svoje."

"Chceme se stát globální značkou. V dnešní době internetu máme neomezené možnosti, chceme zjistit, jak daleko se dá dostat. Česká republika si zaslouží být reprezentována dobrými brandy."


"...Jsme mladí vizionáři s obsesí v detailech..."

"...Do vývoje designu a prototypů jsme investovali spoustu svého času. Následuje druhý krok, vybrat prostředky na nákup strojků, originálních forem a dalších nezbytných komponentů, určených k výrobě..."

Do vymejšlení těchhle p..ovin borci pravděpodobně vložili víc úsilí než do vymejšlení samotnejch hodinek, což je nejspíš nějakej takovejhle prefabrikát za pár dolarů za kus. To se odráží na těch totálně odfláklejch detailech. Jediná jejich invence je pravděpodobně název Sticklery, kterej je ovšem příšernej, takže ani tam se pánové moc nevyznamenali.
http://www.alibaba.com/product-detail/wholesale-guangzhou-top-quality-oem-luxury_60339779434.html?spm=a2700.7724838.0.0.3JZTnL

Upraveno uživatelem USER47
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dlouho jsem však nemohl narazit na ty, které by mi padly jak do oka, tak na zápěstí. Když jsem je konečně našel a objednal, tak mi prodejce napsal, že už nejsou dostupné a ani nebudou."

 

Asi málo hledal, chlapec... anebo byli chytřejší a rovnou se na to vykašlali a rozhodli se, že se stanou další módní rychlokvaškou se slovem gentleman v názvu, které teď letí.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Vypadají jako něco z ebaye za dva dolary(a možná to tak i bude), dát si na své stránky v rámci propagace odkaz na článek o hodinkách v Maximu, kliknu a chce to po mě přihlásit - to jako vážně?

Z urban dictionary na dotaz co je stickler vylezlo jako jedna z možností tohle - "The name of that uncomfortable sensation when your ballsack sticks to your leg." To bych na ruce asi nechtěl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...