Přejít na obsah

Festina nebo Lorus - max. 3500 Kč


Doporučené příspěvky

Ahoj,

 

chci si pořídit hodinky k obleku (promoce, ples a podobné formálnosti). Hodinky nebudu nosit denně (na denní už mám), spíše ojediněle.

 

Vybral jsem si zatím tyto:

http://hodinky.heureka.cz/festina-16669-1/

http://hodinky.heureka.cz/festina-16608-1/

http://hodinky.heureka.cz/lorus-rt333fx9/

 

 

Jsou spíše sportovní, nicméně bych chtěl něco takového. Jsou seřazeny dle mých preferencí. Ty první jsou už mimo rozpočet, nicméně se mi opravdu líbí.

 

Zajímalo by mne, jak jsou na tom tyto hodinky s kvalitou a také Festina vs. Lorus. Vím, že Lorus jsou japonský lowend.

 

Díky všem za rady :)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 79
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Osobním preferencím rozumím. Jen bych opravdu doporučil zvážit ten sportovní vzhled k formálním (oblekovým) akcím.

Ohledně Festina hodinek je zde spousta výhrad/připomínek/názorů, za mne jen jeden postřeh: pokud máš trochu zájem a chuť, zkus nastudovat některé zdejší vlákna (a doporučení výše) a poté zhodnotit výhodnost quartzu FESTINA 16669/1 za téměř 5 tis Kč.

Upraveno uživatelem Mareka01
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, když jsem četl to vlákno o Festina hodinkách, tak tam nenalézám proč by měly být špatné... Jen to, že jsou zbytečně předražené, ale např. ty druhé Festiny za 2700 Kč mi drahé nepřijdou, nicméně přímo v obchodu stály 3900 Kč... Jde o vzhled a ano, dle toho vybírám. Samozřejmě mě potěší vodotěsnost a kvalita strojku. Prodavačka ještě řekla, že hodinky Festina jsou švýcarské... A prý velmi kvalitní (bavím se o hodinkách do 5 tisíc).

 

K tomu vzhledu... No je pravda, že jsem ani netušil, že se tomuto typu hodinek říká sportovní... Ano, jsou tam stopky, ale lidi kolem mne přesně takové nosí např. na bály a k obleku. Jaké se vůbec k obleku správně nosí? Nutně bez stopek a s koženým páskem? Spíše mne zaráží, že si někdo na sport vezme kovové hodinky, očekával bych digitály s gumovým páskem.

 

Na Casio hodinky jsem koukal a je pravda, že i např. hodinky cca za 2000 Kč mají vodotěsnost 100m. Seiko hodinky se mi líbi od 5000 Kč, takže nic a Citizen to samé...

 

http://hodinky.heureka.cz/casio-efr-527d-7a/

http://hodinky.heureka.cz/casio-efr-505d-7a/

http://hodinky.heureka.cz/casio-efr-535d-7a2/

 

Tyto se mi také líbí, velikostně by měly být podobné...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...Prodavačka ještě řekla, že hodinky Festina jsou švýcarské...A prý velmi kvalitní.

Švýcarský nejsou a kvalitní jsou asi tak stejně jako průměrná fashion produkce v týhle ceně.

 

Co se stylu týče, vyloženě oblekový hodinky bych volil s jednoduchým světlým číselníkem, nějakej menší nenápadnej průměr a koženej řemen.

 

Takhle nějak by to mělo vypadat, když si vypůjčím wristshot od kolegy Sorbuse (ztobrazený hodinky samozřejmě mimo cenovej záběr, ber to jen jako ilustraci:)).

post-11943-086771900%201336633819.jpg

Upraveno uživatelem USER47
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prodavacka kecala:) nemuzes par chechtaku prihodit? Treba na naky Tissoty. Taky si ujasni co chces, bud hodinky k tricku nebo oblekovky. Tedy jednoduche hodinky bez komplikaci a mensi velikosti aby dobre vlezly pod manzetu kosile. Jinak jasne, na vesnicky bal je to fuk, na prestiznejsi zalezitosti bych radsi koukal na ten mobil:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

K obleku se dá stylově vzít leccos, ale záleží na příležitosti a na kvalitě. Když má někdo oblek denně v práci jako montérky a některý z těch jeho obleků jsou trochu sportovnější, může si k nim vzít sportovnější hodinky. Ale stejně by si asi nebral nic z odkazovanejch - ono čím složitější, tím víc je zpravidla vidět kvalita. Ne, že by ujednoduchejch nebyl rozdíl mezi levnejma a kvalitnějšíma, ale je spíš v detailech a nebije tak do očí. 

 

Kdyby to měly být tvoje jediný hodinky s tím, že jseš mladej kluk, většinu času strávíš v tričku a oblek fakt jen zřídka, daly by se ty tvoje vybraný k tomu zkousnout. Ale zkousnout, jako dobrá volba působit nebudou. A když si je chceš vysloveně k obleku koupit, je to imho kravina. 
 

Zkusil jsem si schválně vyjet Seika v tvým limitu v Koscomu a k obleku bych se nebál vzít https://www.hodinky-koscom.cz/cz/seiko-sur145p1 ideálně přehozený na černou kůži nebo https://www.hodinky-koscom.cz/cz/seiko-sgeg59p2

 

edit: rozmysli si taky pohon. Pokud je budeš opravdu nosit jenom občas a vybereš si mechaniky, bral bych co nejmíň komplikací typu datum/den v týdnu a podobně, jinak to budeš muset v podstatě pokaždý všechno nastavovat. Taky si teď vybírám jedny takový, i když v  jiný cenový relaci a přesně z tohoto důvodu je chci úplně bez data a ideálně s ručním nátahem, nebo aspoň automaty s možností je ručně natáhnout.

Upraveno uživatelem Kytkosaurus
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych vzhledem k účelu u Seika v týhle ceně vybíral spíš z baterkáčů. Například:
http://www.creationwatches.com/products/seiko-quartz-262/seiko-neo-classic-quartz-sapphire-100m-sgeh39p1-sgeh39p-mens-watch-7823.html

+ si vyhradit pár stovek na koženej řemen dle vlastního výběru, hnědej nebo černej podle toho, co se ti hodí k pásku/botám apod.

Velikostně není 41mm u oblekovek na úplně na malou ruku, ale daly by se asi najít i nějaký pod 40mm, pokud máš užší zápěstí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ak Lorus tak pokojne tieto:http://www.helveti.cz/lorus-rh979fx9

 

Grand date tiez nemusi byt zly:http://www.helveti.cz/lorus-rq529ax9

 

Ak trvas ba subcifernikoch tak toto je este akceptovatelne:

http://www.helveti.cz/lorus-rn410ax9

 

Alebo z inej japonskej zahradky: http://www.helveti.cz/citizen-bf2011-01ee

 

Seiko jemne cez limit a automaty: http://www.helveti.cz/seiko-snkg93k1

 

Ono to ze vsetci okolo nosia na formalne prilezitosti hodinky ake si opisal znamena len tolko ze maju jedny univerzaly a moc to neriesia.

 

Na zraz sportovych aut mozes prist vo Fabii HTP a kopou spojlerov, ale tiez to jaksi nebude ono.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...