Přejít na obsah

Rozvod


Návštěvník Kamil

Doporučené příspěvky

před 8 hodinami, taurus napsal:

Teto rubrice jsem se na fóru léta vyhýbal. Myslel jsem že to se mě nemůže stát a to byla chyba.

Přijedu si to v pátek z práce strhanej jak pero od budíku, říkám si to jsem rád že je ten týden za mnou a ona že si musime promluvit.

Nocni můra. Nemluviš se mnou, Nikam nechodíme  jsem spíš jak muj otec...už me nepritahujes a navic jsem někoho potkala...

No co budu psát, už týden nespim úplně mě to rozervalo. Moje pokusy o vysvětlení a nápravu jsou šmahem odmítnuta. V čem je ten druhej lepší  že hodi rodinu za hlavu.  V létě dovolená, společné plány do posledni chvile...

Sbírám m v sobě  silu se k tomu nějak  vzpřímeně postavit ale zatim to furt bolí jak prase. Furt bych ji to odpustil kvůli 6ti leté dceři. Vůbec nevim jak to podat a jak to asi vezme. Z toho mám největší strach. Nějaký nápad, rada?

 

Už jsem to tady tuším psal, lepil jsem manželství kvůli dceři, žena slibovala, že je hloupá že chce rodinu a že už bude hodná. Dlouho jí to nevydrželo a nakonec jsem už chuť na další šanci nechtěl. 
A jsem za to rád, jinak bych nepotkal současnou manželku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Pridam tri pribehy ze zivota, tak, jak kolem mne za poslednich 20 let prosly. Je to mysleno pouze jako informace, jak to muze vypadat. Chlap se na dulezite zivotni krizovatce musi rozmyslet, zda chce byt v zivote stastny a nebo zenaty.

 

Pribeh 1. 

V rozpuku devadesatych let si Ivan zalozil stavebni firmu a protoze byl sikovny a pracovity, brzy prisla vila, chata, Mercedes. Ale jak byl porad v praci, manzelka se zacala nudit, az si nasla nejakeho perspektivniho nabijece a pozadala o rozvod. Samozrejme pozadovala polovinu majetku. To se Ivanovi nelibilo, protoze jeho draha polovicka prisla s holou dupinkou a zadala miliony. Zacalo martyrium soudu, ktere se tahlo leta. Ivan to nesl dost spatne, zacal mene pracovat a vice topit smutek v lihu. Vysledek se po letech dostavil, z Ivana se stal regulerni bezdomovec a alkoholik. Takze kdyz jsme spolu delali u firmy na vyskove montaze, uz jsem znal jeho minulost jen z jeho vypraveni a fotek a ze svedectvi kolegu. Ivan samozrejme pracoval jen na zemi. Zil vlastne v maringotce na stavbe a obcas zajel za rodici do Pisku. Bydliste mel na uradu. K jeho osobe se vaze jeste jedna historka, ale to je do jineho vlakna. Jak Ivan skoncil, nevim, kdyz sem u firmy koncil, bylo mu slabych 50, ale ze by se dozil dnesnich dnu, to si nemyslim.

 

Pribeh 2.

Pavel je roky statni zastupce. Velmi chytry, hodny, zasadovy chlap, ktery by pro rodinu udelal vsechno. Je to dnes uz legenda, ktera udelala pro cs. opevneni strasne moc. Jeho manzelka spatne snasela, ze venuje spoustu casu nejen praci a detem, ale i odkazu nasich predku, historii a (nejen ceskoslovenskemu) opevneni. Takze si velmi brzy nasla nejakeho nabijece a detem bylo tenkrat cca 5 let. Deti byly radeji s tatou, taky jim venoval vice casu, nicmene manzelka se rozhodla, ze udela vsechno proto, aby Pavel se s detmi nevidal. Zacaly dlouhe a odporne soudni tahanice. Jako statni zastupce mel dobre jmeno a jeho kamaradka pravnicka, ktera se specializovala na rodinne pravo mu pomahala a zastupovala ho. Po kazdem vyhranem soudu jeho manzelka vymyslela dalsi vec, jak by to Pavlovi zneprijemnila. Nicmene i tak se s detmi vidal, navic o to vice zacaly mit tatinka rady a chtely k nemu, ale nebylo to nic platne. Vidal je zkratka sporadicky o vikendech a navic pro ne musel jezdit asi 150km. A v nedeli zase odvazet. Skoncilo to jak muselo, po mnoha a mnoha letech nekonecnych soudnich tahanic deti vyrostly a zijou s tatou. Respektive castecne uz i svoje vlastni zivoty.

 

Pribeh 3.

Asi pred 20-ti lety, ve starych drevnych dobach, kdy jsem slouzil, byl v jedne veznici odsouzeny Martin. Byl to "volnopohybář", tedy vezen, ktery nebyl vyhodnoceny jako nebezpecny a byl urcen k uklidu a dalsim cinnostem ve veznici a jejim okoli. Chodil sem s nim asi tyden na pracoviste. Pred prvnim dnem jsem se podival do indexu, coz je takovy soupis odsouzenych a kde jsou uvedene paragrafy, za co jsou odsouzeni. U nej bylo, ze je odsouzeny za vrazdu. Zpocatku jsem byl hodne bdely a ostruzinaty, nicmene pri rozhovorech jsem zjistil, ze je to dost inteligentni clovek a vrazda mi k nemu nejak nesedela. Po tydnu jsem se osmelil a zeptal sem se ho, jak se to vlastne udalo. A tak jako predtim mi naprosto v klidu vysvetlil, ze v manzelstvi vydelal pomerne dost penez, zatimco se zena valela a kdyz uz zacal uvazovat, ze maji s manzelkou dost a ze by mohli zalozit rodinu a relativne spokojene zit az do smrti, ona pozadala o rozvod a rekla si o polovinu penez/majetku.  Po konzultacich s pravnikem zjistil, ze to tak dopadne, ze ji bude muset fakt pulku dat. A tak se rozhodl, ze ji neda ani korunu a zabil ji. Kdyz sem po par letech mluvil s byvalym kolegou, uz byl venku. Odsedel si 8 let.

Kdyz si vezmu, kolik let se soudil Pavel z pribehu cislo 2. o deti, bez toho aniz by se vlastne neco vyresilo a jak dopadl Ivan z pribehu cislo 1., tak si rikam, ze Martin vlastne vyhral.

Osobni pribeh zde davat nebudu, nicmene jsem v urcitem obdobi, kdy pani co s ni mam dite, mi hazela klacky pod nohy, nevidel dceru vice nez rok. Pak se situace uklidnila a bylo to v pohode. Nejvic se mi osobne vyplatilo to proste nechat vyhnit a po vice nez roce ticha se to nejak uklidnilo. Dneska uz je to v pohode a dcera je dospela.

Tak chlapci bojujte!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Máte někdo kontakt na dobrého rozvodového právníka? Pořádnýho vlčáka. To co mám teď je letargický panák "nějak to dopadne" a potýkám se s protistranou s démonem co mne chce zničit i za pomoci manipulace s dětmi a trestních oznámení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Mohu? 

Na právníky moc nespoléhej. Oni chtějí rozvody, kde se ti dva domluví a tohle považují za nevděčnou práci a to natolik, že ti sami ani jiné nedoporučí. Možná najdeš nějakého nadšence, ale otázkou je nakolik bude zkušený. Sám procházím něčím podobným, takže vím svoje.

Držím palce.  

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mohu? 
Na právníky moc nespoléhej. Oni chtějí rozvody, kde se ti dva domluví a tohle považují za nevděčnou práci a to natolik, že ti sami ani jiné nedoporučí. Možná najdeš nějakého nadšence, ale otázkou je nakolik bude zkušený. Sám procházím něčím podobným, takže vím svoje.
Držím palce.  
 
 
 

Sorry, ale tohle je blbost.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Klobadysku, tak to právě byli ti advokáti (a opravdu jich je většina), kteří dělají rodinku jako "vedlejšák" ... Vůbec se jim nedivím, protože sporný rozvod je fakt voser. Ale DOBRÝ advokát SE SPECIALIZACÍ na rozvody Ti to, co píšeš, nikdy paušálně neporadí, tedy se přikláním k názoru Tichuse. Takovýchto advokátů si važme, je jich jako šafránu. Drobná poznámka: má zkušenost vychází z X let chození k soudu, ale zároveň i z role klienta 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 34 minutami, Josef01 napsal:

Všichni to vidí moc negativisticky, já měl vždy rozvod perfektní a díky rozvodům se člověk v životě někam posune a ještě obšťastní více žen, které by jinak byly samy. 😇

posune, zasune, oplodní další samičku, kterou si pak vezme a následně se při rozvodu zase nechá oškubat 🙃

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jo no, jenže to je právě ten problém - najít dobrého advokáta a ještě takového, který se specializuje na rozvody a umí v těch sračkách chodit... Většina advokátů to má tak, že dělá všechno a mezi tím i rodinné právo, ale to není to pravé ořechové, myslím.

Já jsem teda momentálně došel k názoru, že v první fázi by se dala vyzkoušet ještě mediace. Cenově je to právníkovi dost podobný, respektive hodinově i dražší, ale teoreticky by to mohlo vést k jednoduššímu a rychlejšímu řešení. Jen možná bude problém přesvědčit druhou stranu i k tomuhle, když se nechce domlouvat naprosto na nic ve stylu "táhni si kam chceš, ale všechno je moje a na děcka zapomeň...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...