long Posted June 30 Report Share Posted June 30 Hele chápu Tě a je to hrozné. Já sám jsme do manželství hodil vidle po dvaceti pěti letech cca 7 let zpátky. Dal jsem paní co chtěla, udělal jsem co chtěla a choval jsem se jak chtěla. Je pravda, že jsem byl nejspíše v pozici tvojí paní a manželství mě spíše trápilo a pohádat se na cestě na krásnou dovolenou nebyl ani pro jednoho z nás problém po deseti minutách společných chvil. Odešel jsme fakticky ze dne na den, kdy jsme to oznámil v té době skoro třiceti letému synovi a odešel jsem fakticky bez koruny na účtu nebo v kapse, s pár taškami Ikea, se psem, fenečkou (kterého mi nejdříve nechtěla dát, měli jsme se střídat ob týden, pak si ho moc nechtěla střídat a na konec si tu moji holku již nechtěla brát vůbec) a s tím, že mi něco málo přivezli za měsíc. Přesto jsem si oddechl! Chvílí po rozvodu si mě našla rakovina a jiné hnusy, včetně blbých operací. Nyní jsem s novou paní, užíváme si dovolených, vnoučat a zážitků, ale třeba i vaření jídla, nebo procházky tady v Karlíně. Podotýkám, že situace které vedly k rozvodu, byly jednoznačně moje chyba, kdy jsem neuměl udržet ohniváka v kalhotech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kid_A Posted June 30 Report Share Posted June 30 Neznal jsem tohle vlakno. Silenost. Drzim vsem kolegum pesti, aby nasli klid. And I'm saying a prayer for the desperate hearts tonight.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
radasw Posted July 1 Report Share Posted July 1 Ohledně disparity si dovolím také přispět svým pohledem na věc. Disparita se typicky užije, když se majetek nedá s ohledem na skutkové okolnosti rozdělit přibližně napůl, jenže přiznání disparity naráží na to, že za každých okolností musí být dobře zjištěň skutkový stav, tzn. musíte unést důkazní břemeno svých tvrzení. Disparita je dle judikatury svou povahou sice výjimečný institut, nicméně když jí budete v rámci vypořádání SJM požadovat, měl by se jí soudce zabývat. V této souvislosti nezbývá než dodat, že pro soudce je kolikrát snadější Vám disparitu přiznat než odůvodňovat její nepřiznání. A důvody pro přiznání? Nabízí se např. nerovnost v péči o domácnost, rozdílná výše příjmu, závislost na návykových látkách, domácí násilí a také nevěra či gamblerství. Každý případ je však specifický a i ojedinělý úlet či hazard v nižších částkách nemusí zakládat důvod pro přiznání disparity. V případě složitějších rozvodů, kdy řešíte např. disparitu či cenné papíry tedy raději vážně doporučuji vzít si na poradu advokáta.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts