Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Kluci jen se mi posmivejte, mne to je uplne putna  :P. To, co za rok najedu v km, usetrim v korunach oproti staremu TDI a to nepocitam servis, ktery ted neni potreba.

Jsem spokojeny jak se spotrebou, tak se zminovanym infotainmentem i asistenty a autem obecne...

Nejsem zadnej petrolhead, autem jedu vetsinu jizdy na ACC a verim, ze to takle ma vetsina lidi.

Kdyz si obcas chci zablbnout, tak mame v rodine tady zminovane Mini S, ktere si obcas na vikend pujcim.

Je to super hracka, ale interier je pro me priserne retro (stari vozu 5-6let) a navic se svymi 190cm se tam sotva naskladam a za me uz si nesedne nikdo ... Fakt mi to staci na jeden vikend za mesic...

Mit to jako daily za 10l+/100km by me bohuzel ani netesilo, proste to tak opravdu mam. Auto je pro me jen spotrebak, ktery zas za par let vymenim.

sorry, ale pri najezdu 10t km rocne je cena paliva vicemene nepodstatny naklad.

pri spotrebe 5l/100 km potrebujes 500 litru benzinu....krat 34 Kc/l = naklady na PHM 17 000 Kc

pri spotrebe 1l/100km (=CNG) jsou naklady na PHM 3400 Kc

Rozdil dela krasnych 13 600 Kc rocne.

Pneu menis po 2 letech, olej rocne, desticky, technicka .... a SERVIS ... a pridej rozdil mezi nakupni cenou auta a prodejni po 5ti letech (hadam, ze prodat 5ti lety auto s CNG nebude zrovna jednoducha ani finance pozitivni zalezitost).

Rekneme, ze matematika rika, ze jsi naletel marketingu.

A selska logika rika, ze resit cenu PHM na ujety km dava tim vetsi smysl, cim vic km najedes...v obracenem pripade resis hlavne rozdil mezi nakupni a prodejni cenou a cenu servisu.

(a ve vsech pripadech si muzes spocitat TCO, bude to vypadat vice vedecky...vysledek bude ale stejny :))

Odesláno

sorry, ale pri najezdu 10t km rocne je cena paliva vicemene nepodstatny naklad.

pri spotrebe 5l/100 km potrebujes 500 litru benzinu....krat 34 Kc/l = naklady na PHM 17 000 Kc

pri spotrebe 1l/100km (=CNG) jsou naklady na PHM 3400 Kc

Rozdil dela krasnych 13 600 Kc rocne.

Pneu menis po 2 letech, olej rocne, desticky, technicka .... a SERVIS ... a pridej rozdil mezi nakupni cenou auta a prodejni po 5ti letech (hadam, ze prodat 5ti lety auto s CNG nebude zrovna jednoducha ani finance pozitivni zalezitost).

Rekneme, ze matematika rika, ze jsi naletel marketingu.

A selska logika rika, ze resit cenu PHM na ujety km dava tim vetsi smysl, cim vic km najedes...v obracenem pripade resis hlavne rozdil mezi nakupni a prodejni cenou a cenu servisu.

(a ve vsech pripadech si muzes spocitat TCO, bude to vypadat vice vedecky...vysledek bude ale stejny :))

Možná že naletěl marketingu, ale ty docela taky :cheers:, protože máš špatně počty. :)

neexistuje auto které ujede 10.000 km za 3.400 korun na CNG

spotřeba CNG je zhruba 3 až 10kg na 100 km

asi to máš spleteno s tím univerzálním základem že na CNG ujedeš kilometr za korunu bych řekl,

ale i tak je potřeba upravit propočet na krásný rozdíl 7.000 ročně, nikoliv 13.600 ročně

přitom je nutné si uvědomit že koruna na km s CNG je výsadou spíše malých vozítek, velikost Octavia na CNG

už je spotřeba výše, tuším že to vychází okolo 1,20 na kilometr, pak je rozdíl pouze 5.000 korun za rok

dosazeno do výše uvedeného srovnání

Odesláno (upraveno)

Ano, mám golfa CNG a mám těžkou nohu, takže ta spotřeba je těch 1kč - 1,20kč/km (teď po přezutí je to více k té 1,20kč),teď jsem naposled najel 260km za 300kč (ale to jsem měl průměr cca 4,7kg/100km).... ale já už mám za dva měsíce najeto 7tkm takže já si pískám

Upraveno uživatelem moco
Odesláno (upraveno)

Jak to děláte s tou spotřebou? Mně žere jedno auto 13, druhé pro zábavu cca 24-27 a manželcino 19 :D něco asi dělám špatně :)

Spíše my děláme něco špatně :-)))

Ale klidně bych to s tvou manželkou vyměnil, kdyby chtěla lepší spotřebu :-)

Upraveno uživatelem moco
Odesláno

Taky mi auto žere 10 litru, ale na to pojizdeni to neresim. Ale vsichni kolem me se predhani v tom, jestli jim to žere 6, anebo už pod 6. Je to takovej stripek do mozaiky typu "na televizi nekoukam a kdyztak jen na ČT2, nevolim ANO ani Zemana, beham maratony, nemam Facebook, čtu Paula Coelha, normalni rádio neposloucham, nežeru lepek, nakupuju lokalni suroviny na trhu........a uplne vole v pohode mi auto dělá pod 6 litrů, takže pohoda a veget"

Odesláno

Jak dělá normální dnešní auto s TDI/TSI pod 6l, to ho musí někdo táhnout ne? :D Papírové spotřeby jsou sice pěkné, ale na to se fakt někdo dostane?

Odesláno

Tak moje naftove auto, okolo 140kW neviem presne, 130000km za 4 roky, nikdy nenulovana dlhodoba spotreba ukazuje 6,9.

Mimo mesta na jednej nadrzi (60l) dam 1000km, a to nie prave predpisovou jazdou.

Odesláno (upraveno)

Frantik: Jo tak tomu už rozumím, vlastně podle toho co jsi psal nejsem cool prakticky v ničem, takže spotřebou už bych to stejně nezachránil :D

Upraveno uživatelem Bells
Odesláno (upraveno)

Frantik: Jo tak tomu už rozumím, vlastně podle toho co jsi psal nejsem cool prakticky v ničem, takže spotřebou už bych to stejně nezachránil :D

Presne tak :-)))) Ser na to.

Upraveno uživatelem Frantik
Návštěvník tolja
Odesláno

Jasne, že vsichni nakonec jezdi za 8 litru, ale proste cool je pod 6 :-)

Reálnou spotřebu jsem nikdy neměřil, vždy jen podle počítače, s benziňákem jsem jezdil bohatě do sedmi a s naftou to ukazuje lehce přes pět při 90% provozu na Pražském okruhu a dálnici

polovičky benzín ukazuje mezi 6l venku a 7,5 ve městě. Za deset litrů nejezdilo před mnoha lety ani moje první auto, opel kadett s automatem

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...