Micey Odesláno 16. května Nahlásit Odesláno 16. května A idealne s manualem, at ti ho pucuje rada a casto:)
exBURN Odesláno 16. května Nahlásit Odesláno 16. května (upraveno) Ten yaris GR je super, ale sám si řekni zda jseš schopnej lítat kilopade po okreskách dveřmi napřed. Většina co znám, to pustila, protože jízda byla buď nuda a nebo jednou nohou v rakvi či v kriminále. . A na ceně bych řekl že tratí docela dost. Já hlasuju pro Miatu, ale ty už taky nebudou v dvoulitru, tak to kup hned a na hypotéku se vyser Upraveno 16. května uživatelem exBURN
Pandera Odesláno 16. května Nahlásit Odesláno 16. května před 55 minutami, Pozorovatel napsal: U toho Yarise vidím potenciál v tom, že bych ho jako koupil ženě a pak si ho občas půjčil To by doma asi prošlo úplně nejvíc Jen by ho nesměla někde rozsekat Hehe, takhle máme doma I20 N, Manželka to má na dojíždění do práce
AndyAaron Odesláno 16. května Nahlásit Odesláno 16. května Za Miatu taky hlasuju. To je proste uz klasika. A jelikoz nejsme v petrolheadim vlakne, ale ve vybirani kary, tak si dovolim jednu kacirskou myslenku. Mozna az @Pozorovatel tim ID7 bude chvilku jezdit, tak zmeni nazor na elektro. Co mam kamarady a zname, kteri presli timhle smerem, tak si chrochtaji blahem a zpet uz by nechteli. Samozrejme nebavime se o divoceni na silnici, ale day-to-day life. No a ja jsem minuly tyden absolvoval se sefem cestu Praha - Brno a zpet s Enyaqem v ramci jednoho dne a musim rict, ze to elektro vubec neni tolik omezujici, jak anti-elektro lidi hlasaji. Jezdi to fajn, zrychleni super kdyz se chces priradit na dalnici pred kamion nebo zmenit pruh. System vyladeny, i kdyz potrebujes jet na delsi vzdalenost, tak ti to pekne vsechno naplanuje. Zacinam sam sebe prekvapovat, ze bych s tim nemel problem. Asi. 1
Pozorovatel Odesláno 16. května Nahlásit Odesláno 16. května Uvidíme, ale už teď vím, že ten dojezd a nabíjení bude voser. To je prostě daný fakt, že ten komfort není stejný jako u spalováku. Ostrava - Bratislava - Košice nebo Ostrava - Praha - Děčín (nemluvě o delších cestách jako Mnichov, Hamburk atd.) se mi jednoznačně protáhnou tak o hodinu minimálně..... Navíc ty auta jsou taková nudná a bez emocí (mě baví i ten zvuk spalováku). I ty recenze, co jsem viděl na trubce nedělali automobiloví nadšenci, ale spíše nerdi (zkušenosti majitelů)
AndyAaron Odesláno 16. května Nahlásit Odesláno 16. května No, hlavne jde o to nenechat si to zosklivit hned na zacatku, ale spis si k tomu najit cestu - stejne ti nic jineho nezbyva. Myslim si, ze to je hlavne o zvyku a o jinych navycich. Nudna bez emoci jsou, ale zase ti nabizi spoustu jinych veci. Vetsinu lidi fakt dostane to zrychleni a pruznost.
Maro Odesláno 16. května Nahlásit Odesláno 16. května Nějakou dobu to tady čtu, takže jsem si celkem jsity, že Pozorovatele nepřesvědčí ani případná vlastní pozitivní zkusenost. Navíc pozitivní zkusenost se těžko dostaví ve chvíli, kdy nejsi ochotný akceptovat ani základní potřebné návyky, takže očekávám prvni příspěvek ve stylu vyjel jsem ráno s 10% a nestihl jsem schůzku, protože jsem musel už u pruhonic nabíjet. Kdybych měl benzin, za 3 minuty natankuju. Hodně mi zo připomíná tenhle vtip. 4 1
Pozorovatel Odesláno 16. května Nahlásit Odesláno 16. května (upraveno) A o to jde, že se člověk musí přizpůsobit. To je prostě krok zpátky. U spalováku sednu a jedu. Občas doliju vodu do ostřikovačů. Jednou ročně na garanční prohlídku a výměnu oleje. To je u nového auta vše. Tankování je otázka 3 minut. Auto má sloužit mě a ne abych se mu musel přizpůsobit.... Každopádně moje hodnocení bude objektivní. Pokud se mi na tom bude něco líbit, tak to řeknu. A jelikož jsem v tom už seděl (abych věděl, co mě čeká), tak to bude určitě kvalita zpracování, pohodlí, pocit prémiového vozu a jistě i jízdní vlastnosti vhodné na dlouhé cesty. Ale ten dojezd a nabíjení.... Jo, tohle byl zlatý věk Upraveno 16. května uživatelem Pozorovatel
AndyAaron Odesláno 16. května Nahlásit Odesláno 16. května Dojezd, dojezd… ja streky zas tak casto nejezdim, jednou za mesic Beroun - Olomouc a dvakrat v mesici do Brna. To na jedno nabiti bych dal. A i kdyz jsme jeli loni do Belgie, tak jedes max 3h v kuse. Pak se stejne chces vychcat a protahnout, dat si kafe. To ti 15-20 min zabere tak jak tak. Tak u toho budes nabijet. Ta sit nabijecek je dnes uz husta.I ve spalovaku musis nekde natankovat. I to je omezeni oproti tomu vyvest kone ze staje, osedlat a jet
Pozorovatel Odesláno 16. května Nahlásit Odesláno 16. května (upraveno) No, pokud není Brno zasekané, tak dávám běžne Ostrava - Praha na jeden zátah úplně bez problémů. A ten Mnichov nebo Hamburk se dá s jednou zastávkou na oběd (a stavím, kdy chci já, ne kdy to potřebuje auto). Nerad ztrácím čas na cestě, raději dojedu co nejdříve na hotel a pak si v klidu projdu město a dám si něco dobrého tam Nejbližšího zákazníka mám v Olomouci (pokud pominu Ostravu), ale jezdím po celé ČR a SR (Děčín - Košice), protože tento trh mám na starost Ještě že ta Ostrava je tak nějak uprostřed BTW kůň musí žrát, pít a spát... Já jenom nechápu, v čem je ten pokrok u EV? Mě osobně to nepřináší žádný benefit. Spíše to bude naopak Každopádně jsem vůbec nechtěl řešit EV. Tohle mělo být o fun car Upraveno 16. května uživatelem Pozorovatel 1 1
TLD Odesláno 16. května Nahlásit Odesláno 16. května Pozorovatel, ber GR. Je s tim strasna prdel, jak nekdo psal ze nuda a pada na cene,tak to si nemyslim. Podle me spis naopak. A je to celorok auto. Na BRZ mam za rok a pul skoro 20k. Vse jsou km pro radost. Mam to misto motorky. Sednu do toho na hodku v podvecer vycistit hlavu,nebo s prckem na vikend projedem Alpy. Libi se me porad jak vypada,je s tim sranda silena v relativne fakt male rychlosti,nevadi me s tim dat 1000km za den. Nezere to a naklady na provoz minimalni. Bral bych yarise protoze ho muzes drtit na fakt rozbite ceste a protoze se tesis na snih. Ale u nej me stve,ze se do nej blbe skladam jak se sedi vysoko. Myslim,ze se dela nejake snizeni.
Pozorovatel Odesláno 16. května Nahlásit Odesláno 16. května U toho BRZ se mi líbí právě to, že ty díly jsou v podstatě sériové včetně brzd, pokud se nepletu. Proto je tam ta údržba jako u běžného auta. Taky ten zadek je fajn. Moje první auta byla BMW E36 a pak E46, takže na to jsem zvyklý a mám to rád Ale čtyřkolka je taky fajn. Proto mi přišel ten Formentor takový univerzální daily fun car Ono je všechno, co je lehké a má pár koní navíc, fajn Ta Toyota by byla opravdu jen pro ženu na nákup (docela over kill ) a pak pro mě na blbnutí. U těch ostatních si umím představit, že budou i do běžného provozu. Ten Yaris je možná až moc "ultimátní" rallye vůz
bluman Odesláno 16. května Nahlásit Odesláno 16. května 5 hours ago, Maro said: Nějakou dobu to tady čtu, takže jsem si celkem jsity, že Pozorovatele nepřesvědčí ani případná vlastní pozitivní zkusenost. Navíc pozitivní zkusenost se těžko dostaví ve chvíli, kdy nejsi ochotný akceptovat ani základní potřebné návyky, takže očekávám prvni příspěvek ve stylu vyjel jsem ráno s 10% a nestihl jsem schůzku, protože jsem musel už u pruhonic nabíjet. Kdybych měl benzin, za 3 minuty natankuju. Hodně mi zo připomíná tenhle vtip. Promin Maro, ale ten vtip je uplne mimo. Sedelo by to, keby sme riesili napr. "obycajne" auta vs lietajuce auta. Ale BEV oproti ICE neprinasaju ziadny ZASADNY pokrok, pre niekoho su dokonca krokom spat. Velmi zalezi na konkretnom individualnom use-case. T.j. kto kolko a ako jazdi. Pre nieko mozu byt idealne, pre ineho absolutne no-go. Ano, elektromotor ako pohon je velky pokrok oproti spalovaku. Je mensi, lahsi, jednoduchsi, lacnejsi, lepsi priebeh krutaku. Elektrina ako "palivo" je (vacsinou) ekologickejsia. ALE. Cele nam to kurvi lithiova bateria. Co je ovela horsia technologia zdroja resp. "nadrze" energie. Skurvi nam cenu (baterie su drahe). Skurvi nam pouzitelnost resp. pohodlie pouzivania (doba nabijania vs tankovania) Skurvi nam ekologiu (vyroba baterii ma vysoke emisie, plus ekologicka zataz pri tazbe potrebnych materialov a likvidacii starych baterii) Tiez zhorsuje bezpecnost (riziko poziaru, najma pri havariach) Takze EV urcite budu velky pokrok, ale az ked pride nejaka nova technologia baterii alebo palivovych clankov. So sucasnymi bateriami je ten pokrok velmi otazny, resp. je to velmi individualne, pre koho to je krok k lepsiemu a pre koho naopak. 1 7
bluman Odesláno 16. května Nahlásit Odesláno 16. května 6 hours ago, AndyAaron said: No, hlavne jde o to nenechat si to zosklivit hned na zacatku, ale spis si k tomu najit cestu - stejne ti nic jineho nezbyva. Myslim si, ze to je hlavne o zvyku a o jinych navycich. Nudna bez emoci jsou, ale zase ti nabizi spoustu jinych veci. Vetsinu lidi fakt dostane to zrychleni a pruznost. Nudnych a bez emocii je i plno spalovakov. A zas nie uplne vsetky EV su taka nuda. Mal som moznost skusobnej jazdy na Tesle 3 Performance (nuda) i na BMW i4M50 a to bolo trochu ine kafe. A co este taky Taycan . 1
memory Odesláno 17. května Nahlásit Odesláno 17. května (upraveno) před 17 hodinami, Pozorovatel napsal: Čím víc se blíží změna mého služebního vozu ze spalovacího na elektrický (měsíc a nějaké drobné), tak ve mě roste jakýsi vzdor vůči green deal. A hlodá ve mě myšlenka, že až doplatím hypotéku (což je bohužel až za pět let), tak si pořídím nějakou "pořádnou" káru (pokud ještě v té době budou). Docela mě oslovila Cupra Formentor s 333 koňmi. Je to takové univerzální vozidlo. Nebo potom přímo hot hatch Leon, případně Golf GTI s 300 kobylami. Mám v hledáčku i Subaru BRZ, které je sice nejslabší, ale taky s ním bude zábava (ovšem tady už jsou v ČR jenom poslední kusy). Má někdo s těmi vozy osobní zkušenost a je tu ještě něco jiného v ceně od 1 do 1,5 mega? Subaru Brz aj toyota gt86 je podľa mňa také "čisté plátno". Ja som šoferoval dávnejšie gt86 , dvojliter boxxer , manual. Ano aj keď má menší výkon bavil som sa v ňom lebo som rýchlo pochopil , že ak z neho chcem vyžmýkať výkon potrebujem pre to zapracovať. Musím ho proste držat vo vysokých otáčakach , musím sledovať rev match , nesmiem zbytočne dobrzdovať lebo tá dynamika na hrane tam potom nie je "okamžite". A to je to prečo som na začiatku to auto nazval čistým plátnom. Neskôr to človeka môže lákať k úpravam výkonu. A podla mna keďže je to JDM tak to aj tak bolo myslené. Zase máš tam v hľadáčiku úplne odlišné svety , formentor má síce kone a 4 x 4 s haldexom , ale zase má aj váhu takže v zákrutách to dynamické nebude a to ja mam daily audi q3 sportback co má 4x4 s haldexom a vravím ti , je to tazké a nechce sa mi na tom jazdiť agresívne po kľukatých okreskách ani keď mam naponáhlo. Gti a leon je ostrá prednokolka to proste so všetkou uctou nikdy nebola moja šálka kávy na dynamickú jazdu tak sa k tomu nevyjadrím. Ale ten yaris gr. Malá , trvalá 4x4, kopačka s rally DNA a kastnou a podvozkom ktora bola specificky vyvynuta pre toyotu gr. Nízka agilná váha , a kolesá takmer na rohu kastne. To znie veľmi lákavo na dynamickú jazdu. Nič podla mna nepokazíš ani zmienenou mx5 lebo roadsterov ubúda a tá je proste nestarnucim hitom a je iný zážitok si užiť dynamickú jazdy bez strechy. Neviem či je este v produkcii fiat 124 , tiez zadnokolka a roadster. Upraveno 17. května uživatelem memory 1
memory Odesláno 17. května Nahlásit Odesláno 17. května A ešte ma napadlo , poriadna kára na dynamickú jazdu je pre mňa osobne vždy auto s motorom v strede kvôli rozloženiu váhy a maximu gripu. Tušim sa ešte vyrába a predáva za dostupný peniaz v tejto kategorii cien ako Formentor aj Alpina A110.
Pozorovatel Odesláno 18. května Nahlásit Odesláno 18. května (upraveno) Ještě takový dotaz, který by možná více seděl do petrolheads, ale když už jsem to tu nakousl, tak jsou u nás nějaké amatérské závody do vrchu (bez závodní licence), které by se s tím Yarisem daly jet bez úprav (bez klece atd.)? PS: mám trochu natrénováno s Golfem, když jedu na Slovensko přes Bílou a Makov Upraveno 18. května uživatelem Pozorovatel 1
Muffik Odesláno 18. května Nahlásit Odesláno 18. května před 17 minutami, Pozorovatel napsal: Ještě takový dotaz, který by možná více seděl do petrolheads, ale když už jsem to tu nakousl, tak jsou u nás nějaké amatérské závody do vrchu (bez závodní licence), které by se s tím Yarisem daly jet bez úprav (bez klece atd.)? PS: mám trochu natrénováno s Golfem, když jedu na Slovensko přes Bílou a Makov Miluju amatérský závodníky, kteří trénují za plného provozu. 2
Pozorovatel Odesláno 18. května Nahlásit Odesláno 18. května (upraveno) Neboj, nekličkuji mezi auty. Zkouším si zatáčky tam, kde vidím. A takových je tam dost, pokud tu cestu a místní provoz vůbec znáš…. Mám se rád a mám rodinu, která mě potřebuje Jezdím tam tudy, protože oproti cestě přes Jablunkov/Svrčinovec nebo spodem po dálnici přes Brno je tam naprosto minimální provoz. U Bytči se napojím na dálnici Žilina - Bratislava a jedu kam potřebuji Jo a v Kolibě na Vršku mají výborné halušky Upraveno 18. května uživatelem Pozorovatel
Pozorovatel Odesláno 19. května Nahlásit Odesláno 19. května Tak si odpovím sám Tohle by mohlo být ono https://www.vrchyhobbycup.cz/ Tak teď už jenom to auto
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se