Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dotaz: Co byste vybrali z dvojice Toyota Avensis x Verso? Oboje rok stará předváděčka, benzin, užití především dojíždění do práce a zpět, cca 40 km denně po okresce. Jezdila by s tím převážně manželka. Mimo to občas nějaký ty hory atd., ale větší vzdálenosti a dálničnní přesuny spíš výjimečně.

A pak převodovka - manuál x CVT (Multidrive S)?

Odesláno

Dotaz: Co byste vybrali z dvojice Toyota Avensis x Verso? Oboje rok stará předváděčka, benzin, užití především dojíždění do práce a zpět, cca 40 km denně po okresce. Jezdila by s tím převážně manželka. Mimo to občas nějaký ty hory atd., ale větší vzdálenosti a dálničnní přesuny spíš výjimečně.

A pak převodovka - manuál x CVT (Multidrive S)?

Avensis v manuálu bych preferoval já, protože mpv mi nic neříká a avensis je krásný velký kombík. Navíc Toyota ty cvt moc neumí
Odesláno

Avensis v manuálu bych preferoval já, protože mpv mi nic neříká a avensis je krásný velký kombík. Navíc Toyota ty cvt moc neumí

Dík, mně to taky připadá nejlepší kombinace. A mají teď docela dobrý ceny.

Odesláno (upraveno)

Jen si pro rady spíš nechodit na bmwklub.cz. Tam ti Jarax a další vysvětlí, že jediná Fxx co stojí za koupi je 535i :D

Sám jsem zvědav, jak na tom servisně bmw bude. Dosavadní nájezd 165tkm. A ač ex-majitel na servisu zdá se nešetřil, přesto např. držel cca 30tkm na olej. Aspoň měnil olej v převodovce.

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno

Jen si pro rady spíš nechodit na bmwklub.cz. Tam ti Jarax a další vysvětlí, že jediná Fxx co stojí za koupi je 535i :D

Ne, tam ti Jarax vysvětlí, že jediná Fxx, co stojí za koupi, je E65/E66 a jedině servisovaná u něj.

Odesláno

Mě se F11 moc líbí, a 530d je fakt na pohodu jen sehnat ji v manuálu bude dost složité, 95% se vyrobylo v automatu. Kámoš najel 350tkm a bez problemu.

Je to tak, ale jde o to nespechat, pak se to povede i s manualem, vybavou a stavem...na tu e61 v benzinu a peknym stavu sem cekal skoro pulrok a nasla se perfektni. Moc rad na to auto vzpominam, akorat ta spotreba 15 vejs s mym jizdnim stylem... jako moc rodinny auto to nebylo, proto ted chci traktor s 9 litrama nafty a bude klid, na hrani mam 130i a tu bych rad casem vymenil za tu e92 petidver v mku s manualem a budu stastnej;-)

Odesláno

Já bych to s tim místem neviděl zas tak tragicky. Jako Superb to vzadu sice nejni, ale zas taky žádná katastrofe. Chce to zkusit, každej to vnímá trochu jinak.

Stran kufru, což pro mě bylo jedno z nej témat. Nacpe se tam komplet kočárek na 3 měsíční cácoru, moje taška a dokonce aj bagáž ženy s klukem na víkend ; což je cca loďák a půl :) No prostě, kufr dle mých měřítek naprosto dostačující. V porovnání s nový Mondeem, co mám teď služební, bych podle voka řekl plichta. Co si užívám hodně, je el.ovládání - sice ne švihnutím nohy pod nárazníkem, jen na klíčku, ale i tak je to pro mě pro další auta must-have fíčura.

Kdybys na to chtěl mrknout/projet, dej vědět. Jinak good luck při výběru.

Kufr oka, akorat to misto vzadu, ale co, malej jezdi v sedacce a my vepredu zejo;-) jen musim jeste k tomu elektro kufru, ja tuhle funkci moc nechapu, ikdyz to na aute mam... jde o to, ze stejne musis neco zmacknout aby se to otevrelo, takze kdyz mas plny obe ruce a potrebujes otevrit kufr.. stejne musis nahmatat klic nebo zmacknout viko. Naopak to s tou hnatou je super, to se mi libi;-)

Dam vedet o dalsim prubehu a dekuju moc za moznost vyzkouseni, kdyz to bude potreba, dam ti vedet.;-)

Odesláno (upraveno)

Já ten kufr spíš používám stylem: jedu s košíkem z lidlu a než začnu sázet tašky, kufr už je hore ; nebo dojedem do garáže, otevřu zevnitř kufr a než to vyskládám, žena pořeší potomky. Apod. Je to pár vteřin úspora, ale co už. Víc to asi ocenim v zimně. Úplně handsfree je ale samo jinde.

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno

Chápu správně, že jde o ten Arteon 1.5 TSI na operák u Barthu ? :D

Nene, fakt passat, ostatně Barth ho tam má taky v nabídce, pravda.

Asi bych od tebe potřeboval doporučit.

Odesláno

Slabý brzdy měl jen V6. GT brzdí v poho.

Mame GT/CS a brzdy jsou slaby, respektive by mely bejt k tomu vykonu silnejsi. A pokud davaj na V6 jeste slabsi, tak to teda potes...

Odesláno

Nene, fakt passat, ostatně Barth ho tam má taky v nabídce, pravda.

Asi bych od tebe potřeboval doporučit.

Řeknu to asi takto - Passat s tímto motorem není běžný prodejní artikl a příliš rozumná volba. Pokud se něco takového prodá, vždycky je za tím nějaký motiv, který se vymyká normálu :-) 

Odesláno

Nemyslím, že se ta 1.5 bude nějak dramaticky lišit od 1.4, který byly doteď třeba v Superbu. Tam myslím motor odváděl slušnou práci, chybí tam ale ta jistota u předjíždění. Pokud bych si mohl vybrat a chtěl bych benzín, šel bych do dvoulitru. 

Odesláno (upraveno)

Ahoj, co říkáte na ten nový 1,5 TSi motor do passatu?

Bral bych to na leasing, kdy je u této motorizace super cena, tudíž mi je celkem jedno, jestli vydrží 3 nebo 10 let.

Spíše mi jde o to, jestli je to dostatečné, asi by se hodily zkušenosti z Karoqu nebo Kodiaka :)

Díky

Moc odpovědi bych nečekal protože tady přiznání že máš škodovku působí jako doznani že preferuješ pohlavní styk s oslici  :clap:

Upraveno uživatelem Conrad
Odesláno

Dovolím si dotaz, máte někdo nějakou konkrétní zkušenost s M50d motorem? 3 turba mi (asi jako každému) přijdou moc, na druhou stranu na trhu jsou auta s 250K+ najetými kilometry. Kdekdo mi říká, ruce od toho pryč, ale asi špatně hledám, ani na internetu nikde vysloveně špatné recenze nenalézám... můžete někdo hodit něco z vlastní zkušenosti, nebo pokud jste někde něco zajímavého četli, díky :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...