safi Odesláno 9. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2007 Ahoj, potřeboval bych prosím poradit jak u kalibru Seiko 6138 provést regulaci tak +15 sec/den. Mám zde fotku jak vypadá setrvačka, ale nevím co s tím. Všechny kalibry (tj. jeden), které jsem dosud reguloval měli mikroregulaci:-)) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kober Odesláno 9. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2007 Já neporadím ale - ty moje mi přijdou velmi citlivé na polohu, takže přes den dramaticky utečou dopředu (odhad tak sekundu za hodinu), přes noc korunkou nahoře ještě dramatičtěji zpomalí. Takže pokud dostatečně spím, tak se drží plus mínus přesně A vzhledem k tomu že nemají vteřinovku, tak to ani neřeším Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 9. listopadu 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2007 Já neporadím ale - ty moje mi přijdou velmi citlivé na polohu, takže přes den dramaticky utečou dopředu (odhad tak sekundu za hodinu), přes noc korunkou nahoře ještě dramatičtěji zpomalí. Takže pokud dostatečně spím, tak se drží plus mínus přesně A vzhledem k tomu že nemají vteřinovku, tak to ani neřeším a měl jsi je u hodináře? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Godin Odesláno 9. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2007 Ahoj, potřeboval bych prosím poradit jak u kalibru Seiko 6138 provést regulaci tak +15 sec/den. Mám zde fotku jak vypadá setrvačka, ale nevím co s tím. Všechny kalibry (tj. jeden), které jsem dosud reguloval měli mikroregulaci:-)) Máš nad setrvačkou + a -, takže reguluješ tou vrchní "packou" napínaní vlásku. Ale někdy je to běh na dlouhou trať. Bez příslušného vybavení se to reguluje metodou pokusu a omylu. Trošku přidáš do + a den sleduješ, atd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 9. listopadu 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2007 Máš nad setrvačkou + a -, takže reguluješ tou vrchní "packou" napínaní vlásku. Ale někdy je to běh na dlouhou trať. Bez příslušného vybavení se to reguluje metodou pokusu a omylu. Trošku přidáš do + a den sleduješ, atd. Takže pro zrychlení to posunu doprava Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šarik Odesláno 9. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2007 Jestli to dobře vidím, tak je pohyblivá ta užší packa s dvěma nýtky, tak pro zrychlení doprava. Ale potvrzuji, že s touto regulací je to pěkná drbačka, zvláště pokud packa jde ztuha. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
falkkon Odesláno 9. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2007 jojo,packa s dvěma nýty. Já to dělal,že že jsem víčko dotáhl jen lehce a každý den psal úchylku.Byl to pěkný sloupec a je to spíš náhoda to přesně seřídit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 9. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2007 a každý den psal úchylku :lol2: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
falkkon Odesláno 9. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2007 :lol2: NE MOJI!!!! ale hodinek!!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 9. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2007 NE MOJI!!!! ale hodinek!!!! to už neokecáš .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
falkkon Odesláno 9. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2007 to už neokecáš .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rmx Odesláno 9. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2007 Při pohybu regulační ručkou (ta se dvěma nýtky), dej pozor ať se nepohne ručka pro připevnění vlásku (ta se šroubkem), kterou se seřizuje stejnoměrný výkyv setrvačky - lidově řečeno kulhání. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischa Odesláno 10. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2007 říká se, že tou páčkou bys měl pohnout tak málo, abys neviděl, že jsi s ní pohnul. A to každodenní hýbání sem a tam, třeba tři týdny, no, nic moc. Nejlepší je, když si to necháš seštelovat na vibrografu, tam ty dlouhý dny nečekáš a hned Ti to ukáže, o kolik jsi to našteloval jinak. Taky to můžeš změřit ve více polohách, abys viděl ty rozdíly. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischa Odesláno 10. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2007 a ještě jsem zapomněl, napřed si změř, jaký je rozdíl v chodu při puštěném, nebo vypnutém chronografu. Při puštěném chronografu je větší tření a odpor, tedy je menší hnací síla a menší amplituda setrvačky. To má pak za následek určitý rozdíl v chodu, odborníci tomu říkají isochronismus.....Až Tě nebude bavit běhat po hodinářstvích, tak to přines ke mě domů, než se ožerem, tak to bude hotový...... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se