HondzaX Odesláno 20. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2016 V souvislosti s letošním Baselworldem představil Frederique Constatnt, alespoň pro mne, velice zajímavou novinku. Tou novinkou je další kousek v jejich řadě "Manufacture". Jak předpovídá zařazení do této modelové řady, i v tomto případě se jedná o manufakturní (in-house) strojek. Pokud mne mé zápisky nepletou, jedná se již o jejich 19. manufaktruní strojek. Ten nejnovější je zřejmě ze všech dosavadních nejvymazlenější. Proč? Protože kromě již známé komplikace měsíční fáze přichází z další komplikací, a tou je perpetuální (věčný) kalendář. Samozřejmě, komplikaci věčného kalendáře nabízí dnes vícero firem, ale zatím ji nikdo nenabídl za cenu, s jakou jde na trh právě Frederique Constat s tímto modelem (cena začíná na 8,350 CHF). Jak jsem již uvedl, strojek byl vyvinut přímo v dílnách Frederique Constatn. Jedná se o strojek s označením FC-775 s automatickým nátahem, s rezervou nátahu 38 h, o výšce 6,78 mm (další parametry jsou: 28,800 vph, 4 HZ, 26 kamenů). Strojek je uložen do slim pouzdra o průměru 42 mm (z toho dovozuji, že se jedná o stejné pouzdro, jakým jsou vybaveny modely řady FC-705). Datum bude nezbytné opětovně až 31.3.2100. Hodinky budou k dostání ve trojím provedení. V ocelovém pouzdru s bílým ciferníkem a v pozlaceném pouzdru kde bude na výběr buď z bílého nebo modrého ciferníku. Za mne palec nahoru. Případně více info na stránkách FC. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petik16 Odesláno 20. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2016 Tak tie modré sú božie!! S bielym cifrom tak isto, klasicky štýlové a cena naozaj zaujímava! Great Job! ? ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kid_A Odesláno 20. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2016 (upraveno) moc se mi nelibi "mnohorucka" na 12 hodinach, ale jinak kvituju s povdekem krok spravnym smerem a pokracovani v praci s inhousem:)) Upraveno 20. března 2016 uživatelem Kid_A Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HondzaX Odesláno 21. března 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2016 Ještě postuji odkaz na promo (sice takové nic neříkající, ale konkrétní hodinky tam vidět jsou). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 22. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2016 Kaliber parada, ale tie hodinka na mna posobia dojmom ze maju vnutri cinsky akozechronograf. A zlatene puzdro to uplne pochovava.. chcelo by to trochu iny pristup podla mna. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xcmaniax Odesláno 22. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2016 Sympatický počin a sympatická cena. Dal bych měsíc do jednoho ze subcifrů a subcifr z 12 dal na 6. Překvapivá je taky vyšší frekvence, obvyklejší je nižší a trochu delší rezerva chodu. Co mi ale přijde jako průšvih je pouzdro - nemastný, neslaný a jen pozlacení to korunuje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dali Odesláno 22. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2016 Ty subcifry jsou nějak natlačený doprostřed, takže to na mě působí divně, jakože prázdně, přestože je tam toho hodně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HondzaX Odesláno 22. března 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2016 S tímto pouzdrem (alespoň předpokládám, že to bude to samé) mám osobní zkušenost, a musím říct, že ve skutečnosti je povedené. Patří do jejich řady SLIMLINE, takže je i příjemně tenké. Jinak pokud je mi známo, právě v případě tohoto pouzdra již jednou v minulosti FC měl i model ze zlata. Předpokládám tedy, že i zde bude časem model ve zlatě. Vše je, myslím, jen otázka ceny. Pokud by hodinky uvedl (jen) ve zlatě, tak ta cena bude úplně jiná. Ohledně vyvedení strojku - tam jsem četl, že byl kladen důraz na jeho jednoduchost - což pak mohlo být odrazeno i v ceně hodinek. Ale to co je vidět skrze spodní průhled zase tak ošklivé není. Jasně souhlasím, není to žádná kdo ví jaká extáze, ale spíš takový průměr. Ještě ke strojku - přiznám se, že bych se vůbec nezlobil za větší rezervu nátahu. Ale to se zase oklikou vracím k té ceně.. Když už jsem se zmiňoval o strojku, tak připojuji jeden schematický obrázek, na který jsem narazil na stránkách FC. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octaviakk007 Odesláno 22. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2016 Kaliber parada, ale tie hodinka na mna posobia dojmom ze maju vnutri cinsky akozechronograf. A zlatene puzdro to uplne pochovava.. chcelo by to trochu iny pristup podla mna.Presne si popisal moj pocit. Ale dolezite je, ze maju strojcek. Urcite ho pouziju v dalsich modeloch a verim, ze vykuzlia nieco zaujimavejsie. Inac cakam, ci bude aj v Alpina Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník maxipesfik Odesláno 26. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2016 Několikrát jsem toto vlákno hledal ve vyhledávači a nic. Jak je to možné? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se