Přejít na obsah

Kytary a kytaristé


Fade

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 1tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Som zas po dlhšej odmlke a hrani sa s Axe nažhavil lampy a babral sa asi dve hodinky s Friedmanom. Lezú z toho fakt skvelé zvuky. Ani sa nedivím, že ho niektorí označujú za najlepšieho Engla.

Potom mi prišlo ľúto uprášeného Savage SE, ktorý elektriku nevidel, ani nepamätám a zapol som ho. Už som aj zabudol, čo to je za aparát. Zhrniem to. Nekúpi niekto Friedmana? :D

 

fIMG_20210110_003526588.jpg.cf63c005f51053a9f0b49717da6af63a.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Otázka je, že čo s tým chceš robiť. Mne to pripadá, že to je pre niekoho, kto nechce nosiť so sebou ťažký aparát, ale predsa len potrebuje nejaký výkon, pár efektov a ovládanie podobné klasike. Na doma je to taká ani ryba, ani rak. Ak chceš na doma modeling, je dosť iných a podľa mňa lepších možností a v lampe tiež. Neviem, či to je za tie prachy nejaký veľký zázrak. Ak by som chcel niečo podobné, kúpim bazárovú JMD 50. Alebo keď už H&K, tak nejaký Tubemeister a k tomu externý multiefekt.

Ja mám konečne čas zahrať si viac, lebo mám seknuté kríže a nič robiť nemôžem, ale nemôžem sedieť a stáť vydržím len chvíľu, tak si nemôžem zahrať :)

Upraveno uživatelem McStinger
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Ta Larrivee v prodeji je parádní kus za parádní cenu. Kdo uvažuje o akustice, tak by si ji určitě měl zkusit. Taky neplatí, že každá Larrivee automaticky není hluchá, ale většina, které jsem měl v různých obchodech v ruce, hrály skvěle. Tady je to navíc v ideální kombinaci dřev a není přezdobená, má krásný prostý vzhled, takže by byla přesně podle mého gusta. A kufr od Kozáka mám taky a už mi zmokl nesčetněkrát, a jezdí se mnou po světě už léta a nikdy se voda nedostala dovnitř a kytara přežila mnoho mrazivých nocí v kufru auta. A jako bonus LR Baggs, který snímá dobře. Za takovou cenu je tahle kombinace skvělá, a pokud ta kytara pěkně zní a není mrtvá, tak je to kup jak bič. Jarek Nohavica s z New Yorku taky přivezl Larrivee a ten její zvuk je na pěti posledních albech pěkně slyšet. Zní skoro tak pěkně, jako Kubla, na kterého někdy nahrává Vlasta Redl. Howg.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Klucíí, hluchá teda fakt není, hraje jako z praku. To si případný kupec samozřejmě ověří. A prodávám ji proto, že můžu koupit Martina D-28, kterého chci půl života i když vím, že to zase takový rozdíl ve zvuku nebude. Proto i ta zajímavá cena. A Hasňovi děkuji za nezávislou podporu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

S dovolením vás tady všechny pozdravím, protože mám taky kytaru. Snažím se brnkat někdy od 14 let, ale nikdy jsem do toho nespadl úplně, což je asi škoda. Vždycky to porážel sport... takže poté, co už jsem se nahlásil ve vláknech Běh, Kolo a Hory (nebo jak se to přesně jmenuje), tak se přidám i sem. I když podle toho co tady vidím za kusy, tak budu spíš dál jen sledovat a pročítat 😉 Po pár letech s elektrickým Epiphonem jsem se nedávno vrátil zpět k akustice... na takovéto domácí brnkání.

 

IMG_20210214_160810.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, nikdy jsem neměl na kytaře aktivní snímače, uvažuju vyzkoušet něco od Emg. Rád bych slyšel nějaké názory jestli to stoji za pokus a nějakou tu korunu nebo ne? Teď myslím aktivní snímače obecně, hudební styl metal, rock.

Odesláno z mého Lenovo TB3-850F pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja je mel kdysi davno na BC Rich superstratu(EMG81/85) a na metal dobry, ale dneska uz bych za ne ty penize nedal.

Urcite to nejsou spatny snimace, ale jsou hodne jednostranny.

Vzhledm k tomu ze kvalitni high-gain dneska umi kdejakej lampac(nebo simulace) za par tisic, nevidim moc duvod porizovat snimace s vysokym vystupem.

Mel jsem i silny keramicky pasivy ale nakonec jsem skoncil u alnico SD SH-18 ;)

Zvladaj vsechny styly a mnohem lip reagujou na dynamiku hry.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osobne nie som nejakým veľkým zastáncom aktívnych snímačov. Z jedného úplne banálneho dôvodu. Pri ostrejšej hre skresľujú už snímače samotné. To je aj dôvodom, prečo sa kopec gitaristov sťažuje na aktívne snímače, že s nimi nevedia urobiť pekný čistý zvuk. Ja a asi nielen ja to skreslenie počujem aj na higaine a vadí mi. Jediná cesta pre odstránenie tohoto javu je 18V mod, alebo posadiť snímač nižšie (to má ale niektoré nevýhody).

Nejaké aktívy som už ale skúšal a aj mám. EMG 81/85 je taká klasika, kttorá asi metalistu nikdy neurazí. Sada EMG 57/66 je ale zvukovo inde a je podstatne univerzálnejšia. Niektorí brblú, že nie je moc na LP. Ja som ju mal na Ibanez Destroyer a zvukovo veľmi fajn.

Prednedávnom ma zlákal SD AHB-2B Blackouts Metal Bridge Humbucker, ktorým som v Schecter Sun Valley Super Shredder nahradil inak skvelo hrajúci EMG RetroActive Super 77 (stojí tiež za zváženie). Ten Duncan je čistá smrť, je to vyslovene metalový snímač.

Ale ako som písal na začiatku, mám radšej pasívy. V Charvele mám teraz DiMarzio X2N a baví ma. V LTD F250 mám SD Black Winter, ten považujem za jeden z najlepších pasívov na metal. Má taký zvláštny prejav, vlastne moja najlacnejšia gitara a zvukovo ma baví asi najviac.

Ony snímače urobia svoje aj na vyšších skresleniach, gain charakter nezakryje. Kamoš má napr. Gibson Explorer s Gibson Dirty Fingers snímačmi a cez Peavey 6505 to má geniálny zvuk na hard rock, pri metale z toho lezie také nejaké "škrabkanie".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...