Přejít na obsah

Steinhart Nav B-Uhr 44 Handaufzug Bronze


Doporučené příspěvky

Dnes jsem si udělal opět trošku chronoradosti. Ke svým Archimede Pilot XLH 45 jsem si pořídil od člena fóra Rolanda Sandse úžasné bronzové Steinhart Nav B-Uhr 44 Handaufzug Bronze (tímto mu děkuji za pohodový obchod).

Po pravdě teď přemýšlím, proč jsem si vlastně kupoval skoro stejné pilotky s ručně natahovacím Unitasem uvnitř? I když... jsou opravdu stejné?


Když je položím vedle sebe, tak na první pohled každého zaujme jakoby mohutnější vzhled Steinhartů, i když mají papírově o 1 mm menší průměr pouzdra.


V srdci Seinhartů bije krásně stylový Unitas 6497-1 s modřenými šroubky a fialovými kameny, vedle kterých Unitas 6498 Archimedů se svými otřepenými hranami vypadá jak nepovedený chudáček vyrobený někde v zapadlé čínské garáži.

Naopak u Archimedů je okouzlující pohled přes  safírové sklo s antireflexem na jejich modré ručičky, kdežto safírový konvex Štajnů bez antireflexu háže mastná prasátka při každém pohybu ruky.

Lumi u obou hodinek je do modra jak na ručičkách, tak i cifru, přičemž na ručičkách Archimedů je nanesena jakoby větší vrstva, a to po celé jejich délce, což zlepšuje jejich čitelnost po tmě.

Také font čísel je u obou číselníků mírně odlišný. Čísla u Štajnů jsou štíhlejší a vyšší oproti Archimedům. Ale jak by řekl klasik - na funkci živočicháře to nemá žádný zásadní vliv.

 

Při nasezení Štajnů na ruku cítí člověk jejich větší mohutnost (jsou opravdu o 4 mm vyšší) a trošku vyšší váhovou převahu. Ale oboje hodinky, i když nám ne příliš širokou a spíše placatou ruku, sedí příjemně a z mého pohledu se nosí pohodově.
Vzhledem k tomu, že nemám foťák a neumím dělat takové pěkné fotky jako někteří kolegové s fóra, udělal jsem pouze mobililustračku za denního světla.

 

Doufám, že jsem nikoho neunudil :-)

post-41687-0-23095700-1459276385_thumb.jpg

post-41687-0-01851900-1459276409_thumb.jpg

Upraveno uživatelem (z)denny
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Obojí moc fajn pilotky, Steiny jsem měl několikrát a tyhle Archimedy taky, i kdyz v provedeni TOP s lépe zdobeným strojkem.

 

Ten oboustranný AR je u nich fajn, vypadaji kolikrát jako by nemely sklo, ale na druhe straně se furt uťapává a nosit hadřík s sebou je nutnost.

Steiny AR mají, vnitřní. Mě přišel docela účinný, ale s oboustranným AR u Archimedův pochopitelně soutěžit nemůže.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky. Chtěl jsem Archimede XLH 45 TOP, který má pěkně dekorovaný strojek a modřené šroubky jak u Štajnů, ale už teď tento model nějak neprodává a tady v inzerci na chronomagu mi utekly před nosem. Proto mám teď jedny s pěknýma modrýma ručičkama a druhé s krásným pohledem na strojek.

U Štajnů jsem zvědavý na postupující patinu :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na Archimedy čekám na řemem od Šímy, tak potom zkusím něco bliknout.

Ješte poznatek k lumi - AR mají lepší lumi na vteřinovce a také jim svítí indexy celého vteřinového subciferníku, kdežto u Štajnů se na pozici devět pohybuje pouze jakoby malá svítící čárka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Gratulace ...pěkný, taky se mě dost lidí divilo, proč mám dvoje Piloty, ale nosím je ma střídačku a rád, mám období, kdy jedu pár tejdnů z větší části jen v Pilotkách... :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky jsem před postižením chronobundem přemýšlel, proč má třeba dufi dvoje stejný pilotky od Achimedů. Teď chápu - automaty, manuálky. Já si pořídil manuálky Archimedy a Štajny - jsou každé úplně jiné, pro úplně jinou příležitost :-)

Testoval jsem Štajny a vydrží na jedno natažení "jen" 45 hodin (AR - 56 hodin)

Upraveno uživatelem (z)denny
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...
  • po měsíci...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...