Přejít na obsah

Stav komunikací v Praze - TSK Praha


sy242

Doporučené příspěvky

Zakládám toho téma jako místo kde chci shromáždit vaše zkušenosti s TSK Praha a tím, jak se donutit k činnosti.

Několik let nahrávám díry v komunikacích kudy chodím na www.vymoly.cz. Už to ale vzdávám, mám pocit že to k ničemu není. V Praze není kousek souvislého asfaltu. Nejezdím nějak příliš po městě autem, ale i v MHD člověk se stroji - autobusy - trpí. Tak např. úsek Vysočanská - Jarov - Jižní spojka, to je lahůdka v obou směrech už několik let. Vymlácené podvozky. Radlická mezi Lužinami a ČSOB. A tak dále a dále. Vše hlavní tahy. Průmyslová. Bělohorská. Jen kde občas autem musím. Proč na podzim vyfrézovali kus Rabakovské od Průmyslové a dali nový povrch, ačkoliv to tam bylo úplně v pohodě?

Teď se s TSK měsíc dohaduji o těhle dvou dírách, které mám přímo v ulici. Jak vidíte, do jedné dal soused cihly, aby se tam dalo jezdit. Obě jsou tam od prosince. Nic se neděje. Okolní ulice v dezolátním stavu. A TSK mi píše "sorry opravujeme po zimě hlavní tahy, a každou díru soutěžíme". Po jaké zimě? Hlavní tahy? Co třeba ta pěkná díra na odbočce z Průmyslové na Jižní spojku do centra?

Nejde jen o silnice - houpající dlaždice u výstupu z metra na Lužinách už jsou nahlášeny 20 dnů, a nic.

Jaké máte zkušenosti? Dá se to vymoci? Soudně? TSK je Prahy, tedy i občanů, tedy i moje.

Pište prosím. #čas na změnu

post-2053-0-99315800-1459369389_thumb.jpg

post-2053-0-11176700-1459369398_thumb.jpg

Upraveno uživatelem sy242
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YPO

díry sou na h...o, ale když tam jezdíš často, tak se jim už vyhneš 

 

víc mě serou antivýmoly .... třeba taková voskovcova na cca 500m je 5 uměle vytvořenejch hrbů ..... tomu se už nevyhneš

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To mě sere hodně, ničí mi to na mnoha místech podvozek i když jedu předepsanou rychlostí, někde je potřebat jet až na jedničku aby se auto nezhouplo, nedej bože mít vzadu lidi nabo kufry. Ani nespčítám kolikrát denně přes všechny tyhle podobný mrchy jezdim a jsou schopný mít na sto metrech troje. A odbočím, radary, kamery, denně bych při troše nepozornosti přišel několikrát o papíry.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja myslim, ze Kuncak s tim nema co spolecneho.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kamil

Ted jsi me pomerne urazil. :-))

A zapomněl jsem na Hasiče. :D

 

 

 

Omlouvám se pane supervedoucí. Já to myslel jen jako k rozproudění diskuze. Poklona uctivá, hlubosklon...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YPO

"díry sou na h...o, ale když tam jezdíš často, tak se jim už vyhneš" sice dobrý, ale to přeci není řešení. Samé smířené nálady? To si pak ale "stát" bude dělat co chce, když se nikdo neozve. Uf, čekal jsem více aktivismu.

sem s tím smířenej .... jezdím cca 60t/km/rok a už jsem si zvyk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jelikož Demonovi vadí, že jsem nabídl SZ jako formu dovysvětlení, tak se pokusím odpovědět zde :

-vyfrézování Rabakovské u Průmyslové bylo provedeno na základě naprosto dezolátního stavu nejen komunikace, ale i podloží komunikace ( o bezvadném stavu silnice nemůže být ani řeč ), na který si stěžoval nejen DP hl.m.Prahy, ale i řidiči zajíždějící do lokality.

-měsíční dohady o výmolech na "nějaké" naprosto asi nevýznamné komunikaci jsou normálním jevem, neboť správce komunikací má nejen omezené prostředky ( které dostane v případě funkčního magistrátu koncem března na každý rok ), ale jak asi jistě víš, oprava má své technologické postupy a ať se ti to líbí nebo ne, zima je faktorem, který ať chceš nebo ne, musíš brát v potaz ( zavadnutí neproběhne za 20 minut po zalítí výmolu- na toto by jistě odpověděl lépe nějaký silničář, kovanější než já a méně "angažovanější" ). Vysoutěžení je faktor, se kterým musíš počítat a je to na jednu stranu zásluhou všech sluníčkářů, co chtějí štourat do všeho a firma co nevyhraje se samozřejmě může odvolávat a silnice se neopraví ( viz. např oprava Jabloňové ulice, která díky těmto průtahům ještě od roku 2010 nezačala ). Na druhou stranu nedostávají zaplaceno firmy spojené s pochybnou technoligií a kamarádčoftem. Takže, pokud ti to tam nalejou jen tak hala bala, díra bude do léta zpět a bude ještě lepší.

A na okraj k tomuto, až se Policie bude zajímat, kdo tam tu výplň do silnice dal, tak bych se moc nechlubil, nemá to tam co dělat a pokud se tam něco stane, pěkně si to odskáče ten samozvanej stavebník. 

- u houpajících dlaždic u metra bych se asi spíš obracel na DP a nikoli na TSK ( dle mého by to mělo být ve vlastnictví DP a zde správu neprovádí TSK, ale majitel- mohu to ověřit, když napíšeš přesnou lokaci, na Lužinách to znám zcela povrchně ).

 

A tohle ? Jaké máte zkušenosti? Dá se to vymoci? Soudně? TSK je Prahy, tedy i občanů, tedy i moje.

Soudně můžeš, jak jsem psal, zkusit majitele, tudíž Magistrát, ale ošetřené to má a nezmůžeš naprosto nic ( potáhne se to tak dlouho, až tam bude těch děr 50 a ne 2 ). TSK je zřízen majitelem jako správce a řídí se pokyny a hlavně finančním rozpočtem, který je přidělen. Určuje i pořadí oprav. Můžeš si tam leda tak zchladit žáhu na nějakém pucflekovi, že ho seřveš do telefonu ( po e-mailu dostaneš podobnou odpověď jako ode mne, jen bude diplomatičtěji zaobalená- o to více nicneříkající ). 

TSK je jistě částečně i tvá organizace, proto ti poradím - nech si zvednout dostatečně daně, aby bylo na všechny opravy a pak kritizuj a suď se. Jsem pak zvědav, co budeš říkat, až se komunikace zavřou a začne se opravovat, začne se rebelovat proti tomu, že se něco opravuje a ty se nikam nedostaneš včas ( ať mě sem nikdo nepíše, že nemám v tomhle pravdu- opravuje se tramvajová trať na Vršovické a stížností ohledně neprůjezdnosti a neprůchodnosti tu mám jak mravenců v mraveništi ), tak se nedivte na částečně hodně podrážděnou reakci, beru to z jedné vody na čisto a mám odpolední "odpovědi čtenářům a pisatelům ). 

Pokud k tomuto ještě někdo něco bude mít, sem již reagovat nebudu ( můžete se na mne obrátit přes SZ, kdy mohu v rámci svých možností a umu pomoci či poradit ).

Martin

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...