Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Nejsi sam kdo tak ma. Kolegove to same i presto, ze vlastni glocky, atd. I jak mam sluzebni Cezetu tak mi chybel u glocku hrozne kohout a dalsi prvky.

 

Jinak nad SP 07 a SP 09 jsem taky uvazoval, ale jen kvuli vaze a ta mi je na strelnici jedno. Nejspis to vyhraje CZ85 Cobat. Ma plne ovladani pro levaky a to ja jsem. Samozrejme se to ta prehodit i na ostatnich, ale 85 je primarne pro levaky. Diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono nárůst žadatelů je pořád velký, ale úspěšnost při zkouškách je velmi malá. Hodně lidí podcení přípravu jak testů tak i manipulace. Za mě byly dva turnusy v mém 13 šlo ke zkoušce 9 udělalo a v druhém šlo ke zkoušce 12 a udělali 2. Naše skupina byla podle správce jedna z nejúspěšnějších co pamatuje. Záleží i na komisařoj atd. Já se připravoval cca 14 dní dopředu pročítáním otázek a dělání testů. manipulaci znám z práce, takže tady to bylo bez přípravy. Každopádně kurz před zkouškami určitě doporučuji všem a nejlépe na střelnici kde budete dělat zkoušky. Správce vše vysvětli a poradí na co si dát pozor. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Akorát u nás za ten kurz chtějí kolem 2.500,- CZK. Já jsem jim to teda zaplatil, ale děsně mě to štvalo. Protože mě stačily dvě hodiny, kdežto polodementní nimrod vedle mě i po 14 dnech koukal jak když mu nadloubeš. Takže mě to tam stejně nebavilo. 

 

A to se tam řešilo pouze:

 

-popis zbraně (krátká a dlouhá kulová + brokovnice)

-bezpečná manipulace

-rozborka a popis částí

-označení střeliva

 

 

Plus jsi neplatil střelnici v rámci přípravy, ale řekněme si otevřeně - těch 10 metrů na které se střílí, je taková vzdálenost, že když se víc nahnu tak do toho terče pomalu šťouchnu. A trefuješ prakticky víko od kanálu ...  

 

Věším, že normální člověk se ty otázky naučí za týden, na manipulaci by stačily max 2 hodiny a osobně neznám NIKOHO, koho jsem kdy vzal na střelnici a z fleku by tu praktickou zkoušku nesložil.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V Třebši v Hradci chtějí za kurz 500 Kč. Zkouška je pak podle skupin buď 1500 nebo 2000 Kč. Mě do dnes vyšel zbroják s jedním nákupkem 6450 Kč je v tom vše od přihlášky po skupiny na PČR. Mám skupiny A, B, D, E. Co jsem viděl v kurzu tak věřím, že pro někoho je to trochu složitější. Nevím kdy jsi dělal zbroják Ty Tome, ale  dnes je 30 ot. v testu, pak manipulace (popis, zacházení a povídaní si z komisařem) a pak samotná střelba. zasáhnout 4 x z 5 ran, hodnocené části terče (kruhy) vzdálenost terče pro pistoli je 10 nebo 15 metrů (podle skupin); vzdálenost terče pro pušky (malorážka, brokovnice) je 25 metrů, terč malorážkový. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A zkousel jsi si delat testy na necisto? Jinak hodne stesti preji. Zalezi i na testu. Nektere jsou v klidu nektery uz moc ne.

 

Romane je v tom system. Kdyz si je projedes dvakrat uvidis sam, ze neco se opakuje, lhuty jsou vetsinou stejny atd. Casu na nauceni je dost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně. Stačí vyřadit otázky, kde se jako odpověď vyskytuje "příslušný útvar policie" a hned jích je o 50 míň, pak ty otázky kde jsou skupiny zbraní B a C zároveň a máš o dalších 30 mín :D Pak ještě pár takových a nakonec ti zbyde 50 otázek, co je opravdu potřeba se naučit :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ahojte

tak mi davate byl jsem rozhodnut pro G19 tak jsem si ho byl vcera vyzkouset ve Streleckym servisu plus 43 ta vypadla o neco malo mensi nez 19 a kope jak muj SW 2" .38sp 

ale nasel jsem i SS p320 ma snim nekdo zkusenost svoji popripade rozdil o proti G19?

Siga jsem bohuzel nenasel nikde na strelnici k zapujceni :-( 

protoze vanoce se blizi a uprimne co si neporidim sam ...... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...