Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Do Prahy to mám sice o dost dál než do Brna, ale až uzraje čas, určitě Tě budu prudit přes SZ s prosbou o návštěvu a osobní rady :-)

Už jsem to nabízel dříve a nějak se to neujalo... Teď v zimě by to bylo i docela praktický - u nás je na střelnici pokojová teplota  :clap:

 

 

Taky můžu vzít nějaký podivnosti...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Gomez, nemyslím si, že u zbraní až tak záleží co mají kamarádi, nebo co je značka a co noname. Prostě ti zbraň musí sedět v ruce. Když vezmu pro porovnání kopyto od Glocku, jsou dva druhy lidí: jedněm sedí v ruce výborně a druzí s ním prostě nesplynou. Nebo zmiňovaný Steyr a jeho triangulární mířidla. Spousta lidí jim nepřišla na chuť a kupovali si standardní,já si je nemohl vynachválit, zejména na rychlou střelbu s přenášením. Kolega v práci si koupil P-09 od CZUB a vydržela mu měsíc, teď jde číza z baráku a kupuje si G19.

 

To si nemyslíš ty, protože už máš pravděpodobně něco nastříleno a máš názor. Ale viděl jsem už pár začátečníků, co si koupili něco, co se jim zrovna líbilo, nebo jim sedlo to ruky při jejich 21. až 30. ráně v životě a pak na základě sbírání zkušeností měnili. Ať už je to z jednoho konce Norinco či Číza nebo z druhého třeba Tanfoglio. Kdyby s nákupem/prodejem zbraní nebyl takový opruz, doporučil bych vzít něco z druhé ruky na první krůčky a pak měnit až vyměnit za svou "definitivní". No, prostě jako s hodinkama :)  

Ale opakuju, nijak nezpochybňuju srovnání a měl by to být první krok každého začátečníka. A když je k tomu i fundovaný výklad... není co řešit! 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Gomezi, žádnou zbraň, kterou jsem měl soukromou, jsem nekoupil jako novou. Nová zbraň není podmínkou lepšího střílení a dá se celkem podstatně ušetřit, ať už na zbrani samotné, nebo na příslušenství. Třeba G26, kterého jsem kupoval naposledy, jsem koupil za 12 tisíc, ale s příslušenstvím, za které bych dal cca 5 tisíc. A na zbrani neni nijak poznat, že nejsem první majitel, snad krom drobně ošoupaného závěru od kydexu, což není žádná vada, prostě nic co by nešlo rozleštit. Střílí přesně a zatím mi nehodil žádnou závadu... Na druhou stranu, při koupi zbraně z druhé ruky bys měl vědět na co se zaměřit, něco jako s hodinkama.

Edit: překlep

Upraveno uživatelem Lenin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Gomezi, žádnou zbraň, kterou jsem měl soukromou, jsem nekoupil jako novou. ...

Tak to zase já nikdy neměl v týhle oblasti žádnej second hand. Když jsem na IPSC viděl, co jsou se zbraněmi "všeználkové" provést, tak ruce pryč. Když na tom jednou třeba budou záviset nějaký životy nebo zdraví, tak radši zaplatím o 3 tisíce víc za funglovku.

Zejména inzeráty typu "Prodám poladěnou pistoli XXXX" je pro mě synonymum totálně vyhozených peněz nebo rovnou hry s ohněm.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jeremy - ono asi jak která a od koho. IPSC jsem střílel dlouho a byly to moje nejkrásnější střelecké roky. Většina lidí na závodech (a u nás v klubu všichni), byli nadšení amatéři, kteří si zbraní vážili, hýčkali, vypiplali ze sériových, nechali doladit, vybavili doplňky, měnili se i hlavně atd. Po pár letech jsme se znali, věděli, kdo a odkud zbraň má, kdo mu ji ladil a jaká je jeho pověst, kolik s ní nastřílel a jak zbraň střílí. A samozřejmě se zbraně občas prodávaly, majitel šel do jiné ráže nebo chtěl zkusit něco jiného. V té době se dalo celkem s jistotou říci, jak dobrá koupě to je, dobré zbraně byly hned pryč, obvykle za výbornou cenu, protože kdybych si měl koupit novou a udělat z ní tohle, bude to trvat dlouho a náklady budou výrazně vyšší. Určitě máš pravdu, přesnost zbraně se s počtem vystřelených ran vyvíjí a po určité době klesá. Někdo to řešil výměnou hlavně, popř. dalších komponentů, jiný ji může chtít prodat, "dokud je čas" a pak to nemusí být dobrá koupě, to je podobné jako s autem... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to jako se vším: nová má skoro samé výhody a jediná nevýhoda je, že na ní většinou tratíš víc, když ti nesedne a musíš ji prodat. Jetá je riziko, může to být uloženka nebo naopak vykotlaná hujda. Nebo třeba terno v podobě vymazlené v perfektním stavu od magora, který pořád hledá svatý grál a prostě "potřebuje" něco jiného. Výhoda jeté je, že pokud ti nesedne (a samozřejmě někomu nenaletíš), tratíš na tom minimálně.

A že ti může nesednout, je více než pravděpodobné. Už jenom kvůli tomu, že budeš střílet něco jiného, než sis myslel na začátku. Nebo začneš přebíjet. nebo začneš/přestaneš nosit atd.

Ale někdo prostě second hand zbraň nezkousne.

Takže já zastávám názor (pokud dotyčný prachy neřeší), potlačit na začátek ego, začít na jeté, nechat si něco doporučit nebo od známého a vytříbit si názor. A to může trvat půl roku, rok, dva...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když bych kupoval od někoho, koho znám a věděl bych pravý důvod prodeje, tak asi proč ne. I přes to, jako Jeremy, preferuju novou zbraň, obzvláště pokud se jedná o zbraň k nošení, tedy na obranu. Pár ušetřených kkč mi za zvýšené riziko selhání v kritický okamžik opravdu nestojí.

 

 

Objednal jsem si na prcka Talongrip. Máte s tím někdo zkušenosti? Nemám s úchopem G43 žádný zásadní problém, ale s tím gripem by to mělo být značně příjemnější...  

post-25943-0-73599200-1453369617.jpg

Upraveno uživatelem jerry82
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

G19 jsem kupoval starší, s jasným původem a doporučením od kamaráda - instruktora, který zbraň dobře znal. S několika zásobníky navíc. Jinak bez úprav. G42 mám novou, protože jsem bral kus z první várky, která se po uvedení nového modelu na trh vůbec dostala do Česka. Tam jsem neměl na výběr a v porovnání s cenami hodinek, už bych díky korunovému rozdílu v ceně nové a starší, použitou zbraň neřešil. Jsem si teda myslel....Potom jsem vzal ještě novou pumpu brokovnici a novou 858. No, ale co čert nechtěl, v mé blízkosti se objevila na prodej jetá Winchsestrovka v ráži 44 magnum a já jsem neodolal. Novou bych asi tak brzy nevyhledával, ale když jsem viděl tuhle brazilskou Rossi za pár kaček, prostě jsem do toho šel. Takže někdy novou, někdy jetou. Jak to přijde. Kdyby jste někdo věděl o nějaké MP40, asi bych ji taky chtěl. A ta už nová určitě k mání nebude... :lol2: .    

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jeremy, nikdy jsem nekupoval poladěnou pistoli, naopak jsem se jim vyhýbal. A jediný tuning u Glocka byla 2kg spoušť a zvětšený záchyt závěru. A protože si zbraň před koupí vyzkouším na střelnici, jsem schopen poznat nějaké nestandardní úpravy,nebo zásahy. To samé platilo o Steyru, PePeK a číza vz.50 byly uloženky z obchodu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já už sem nebudu chodit, vždycky mě namlsáte, tuhle Zmizík s Coltem Mustang, teď Cyril... Mám už asi 30 zbraní, které fakt NUTNĚ potřebuju, z moderních zmíněný Colt Mustang, AR-15, nějakou vymazlenou broknu, S&W 5906, "Škorpíka/ EVO 03 nebo "aspoň" H&K MP5 (prosííím!) a pár dalších, ze starých legendy jako 1911, německou "Parabelu" P08, P38, Colt Peacemaker, Derringer, klasickou Winchestrovku, nějaké ty legendární kulomety a samopaly, prostě průřez legendami od historie po současnost... Ale pro to všechno bych potřeboval barák s trezorem jako samostatnou místností, osvětlenou a klimatizovanou, na zdech by byly vitríny, uprostřed stůl, kam bych si ty krásky bral, pokuřoval, popíjel něco moc dobrého a mazlil se s nimi. Jako dekorace by sloužilo střelivo do všeho možného, nějaký menší kanónek nebo raketka, chladné zbraně.. Ach jo, zase jsem se nechal unést...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mr. BSE: Já jsem z S9-A1 vystřílel za dva roky několik tisíc nábojů a problém jsem neměl. Naopak můj G26 měl problém s přebíjenými Limity, tak už je neberu. A jak jsem psal výše, triangulární mířidla pro me byla ta nej na rychlé přenášení. Jen pozor u Steyru, byl citlivý na úchop, neměl rád volnější úchop, třeba při střelbě za pohybu, ale to je problém vice zbraní...

Upraveno uživatelem Lenin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlapi jak je to pri podávání prihlasky zadosti o ZP? Co ssebou? Uz sebou musím nést na polic stanici papir z prohlídky od doktora? Nebo to se nosí až po zkouškách?

Potrebujes jen OP a stovkovej kolek. Dokora si vyrid az po zkousce.

 

Neco k nastudovani zde http://www.zbrojniprukazy.cz/faq/ a zde http://zbranekvalitne.cz/zbrojni-prukaz/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...