Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Kde se teda dají objednat ty 58 nový? Já v těch webech mám hroznej chlív. Nikdy nevim, co je co. Akorát jsem pochopil tu Gazelu. Talon určitě budu kupovat. Že bych zkusil něco ještě urvat

 

Harry: Čili doporučuješ AK74? Nebo je to jenom konstatování. . 

Upraveno uživatelem Sickboy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych dnes neváhal. Par Mk3 SPARTAN. Super AR-15 za velice přijatelnou cenu nebo Ruger AR-556 za ještě lepší cenu. Proč se trápit s něčím, co vypadá jak když to Usáma bin Ládin vytáhl z chlívku, když AR-15 od renomovaných výrobců stojí to co jetý bondovky v quartzu :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono jde u těch 7,62 i o to že se to vesměs teď netahá z Ruska ale z číny a s cenou háže nulová konkurence a to akorát hraje do karet právě .223kám (pokud se navíc vezme že budou vždycky levnější jako novovýroba a jsou daleko levnější a snažší na přebíjení proti starým ocelákům). Věk v případě "uloženek" ani tak roli nehraje. Ale obecně souhlasím.

Tom: SPARTAN je supr, to je z ARek zatím favorit č.1. Nemá třeba vričuli jako povolování nábojem nebo pětikorunou ale imbusy ale kdo to potřebuje? :)

Za tu cenu co za to chcou je to asi nejlepší kup poměr kvalita/cena.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

"Nulová konkurence" - no tohle nech vytesat do žuly, to se neomrzí  :lol2:  Právě u těhle nábojů je konkurenční boj na ostří nože, nikdy to nebylo drsnější...

 

Sa58 nově nikdo nevyrábí. Byla by to ekonomická sebevražda. Jediná firma u nás dělá nově 58 v ráži 223 a i u té používají některé staré díly (tedy navyrábějí všechny díly), protože jinak by to za těch 20tis prodávat nemohli. Každá puška varianty sa58 v ráži 7,62x39 je ze starých vojenských zásob. Nevím, jak jasněji to podat...

 

AK74 od různých výrobců jsou v dnešní době nejrozumnější varianta útočných pušek - především ekonomicky (a to s ohledem na zbraň i střelivo). A i uživatelsky překonávají jakoukoliv zbraň ve staré ráži 7,62x39. Tak to prostě je, ať se to někomu líbí, nebo ne...

 

Jistě, pušky typu AR15 ale rozhodně uživatelsky překonávají pušky typu AK74. To je bez debat. Ale jsou prostě dražší... To je taky bez debat...

 

 

Z jiného soudku - právě nám skončil další Sniper kurz a bylo to príma. I počasí nám vyšlo super (tři dny déšť...) 

 

post-3414-0-49867800-1459321664_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ono jde o to co chce s kosou dál dělat. Než ju modovat tak už vyjde fakt líp to ARko. Pokud stock pak konkurence už taková není.

Jinak je starej a starej díl. Gazela jsou starý, ale nepoužitý díly, výbal z krabic kterej se prodával po korunách. Zbrojovka už je menší či větší mix.

Na kurzu si byl kde a čím střílíš jinak?

 

ad/ konkurence, nemá právě rus nějaký embargo na dovoz skladovek? Něco sem zaslechl že to je právě důvod proč se to tahá od číňanů a rapidně roste cena těch 7,62.

 

Sickboy: 7,62 se rozhodně co se komfortu týče bát nemusíš. Rozdíl proti menší ráži tam je, ale nic co by nějak trhalo rameno nebo na co bys po jednom odpoledni nechtěl šáhnout.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže gazely jsou z použitých? Zajímavý že jsem se bavil s majorem co řešil prodej do ZS a byly to všechno fungláče který nevykoukly z krabice ze kterých se to pak skládalo a rozdělaná byla fungl, žádný přebarvování nic. Origo.

To není z žádný diskuze.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Harry: Solidní parta hejkalů na fotce. :-D

 

No upřímně tyhle civilní verze vojenskejch pušek mě prostě lákaj. Nějak chci začít, ale rozhodně nechci do začátku vypláznout 40 000,- a vejš. Na toho Rugera AR-556 mimoto nejsou zrovna dobrý reference a sehnat to bude celkem slušnej porod. Už jenom to, že ta puška v Americe stojí půlku co tady, mě odrazuje. Naproti tomu AK74 stojí ani né půlku a když mě omrzí, tak jí pořád můžu mít jako takovou stylovku. Takže spíš mě odrazovalo těch 5,45 mm. Ale sehnat se to nejspíš dá, jak na to tady koukám. Má třeba smysl řešit odkud to je? Teď jsou všude ty bulharský, někde jsem viděl Maďarský... Je v tom nějakej rozdíl? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dneska je AKcko stejna skladacka jako ARko. V americe se dela halda tuningovech dilu. 5.45 je dneska dostupnejsi nez .223 v nemecu jeste nekolik milionu lezi. 

5.45 je zpetnym razem tak na 2/3 .223ky. Dneska je ekonomicka varianta AK74 + vymena spoustaku(vyhledove original vydrzi cca 2000 ran) a uprava ergonomie (rucka pazba) a miridla. Ve strednedobem vyhledu je nejrozumnejsi ARko v 9x19 s 16'' hlavni aby byla na faktoru. To samo plati pro sportovni pouzivani.

 

Ja mam 3 rok AKSU74 a jsem spokojenej. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mezi civilníma Sa 58 se možná ojediněle vyskytne nestřílenej kus, ale co jsme prodali - několik desítek od CZH, CZ858 tactical, Gazely - tak všechno byly střílený použitý zbraně. Nic nebyla funglovka, možná pár dílů. CZ pro jistotu u 858 odfrézovala plochu s raznicema, kolikrát ta zbraň byla v VOP.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlapi a neni to jedno? Vy to riesite ako keby ste s tym chceli hned zajtra tiahnut na ISIS. Gurmani s narvanymi kesenami, ktori to so sportovou strelbou myslia vazne, nelovia vo vodach armadnych vypredajov a vsetkym ostatnym, ktorym to bude 99% casu len zavadzat v trezore je uplne jedno co ma ten gver za sebou.

 

AK a SA58 su uz od vyroby plecky urcene pre masy kropicov a ziaden tunning z toho odstrelovacku nespravi,..... a keby aj spravil, tak na tych 50m co mas u nas vacsinou strelnicu je to aj tak jedno, nehovoriac o pokurveni autentickeho vzhladu. Takze ja radim kupit si cokolvek, co je tvojmu oku  a penazenke mile a co nemas daleko, aby si sa na to mohol ist pozriet a ohmatat. Ked sa na tom zacne nieco sypat, tak za par korun kupis prislusny nahradny diel a bude to strielat dalej. Na tych par krat, co to do roka bezny nasinec vyvetra, je uplne jedno, ci to bude z Ciny, Ruska, Rumunska, Madarska ci Juhoslavie,.... a kolko to ma uz nachechtane.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak a tohle potřebuji na chatu pro ženu kdyby něco :-D http://www.bron.pl/bron-bez-zezwolenia/bron-na-kule-gumowe/strzelba-walther-ram-sg-68-kal68-z-kolba-88g

střílí to 17,2 mm koule z tvrdeho plastu pohání to CO2 a neni třeba zbroják :D

post-17086-0-11291700-1459366305_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...