Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Pokud teda nejedeš na prematch, Žalany jsou v neděli :)

Ten "hnusný špunt" bych nechal plastový, narozdíl od eloxu je samomazný.

Jdu na pre match :) je to takovy klidnejsi :)

U spuntu jsem premejslel a nakonec ho dal taky - stejne tam ale asi nikdy nasazenej nebude :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

matous: ještě jsem si na fotce všiml krabky od 223 sypaček SelBel, není škoda střílet z Lothar hlavně takový hnůj ocelový?

Střílel jsem fiochi , prvi partyzan a neco z tech sypacek. Co bys mi doporucil za strelivo? Vim ze ta hlaven nema tvrdochrom ale snad neco vydrzi ne?

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Něco vydrží, o tom žádná, akorát sypačky SB jsou kulomeťáky do Minimi s ocelovým pláštěm (zkus magnet), špiní jak sviňa a přesnost na kropení - hodnotu na tom má akorát ta nábojnice, jinak můžeš ušetřit a střílet rovnou rusáky. Kamarád si toho koupil v dobré víře asi 1000 ks a po taktním upozornění proklel Vlašim a strávil víkend taháním střel a presováním 55gr Hornady :) Co si matně vybavuju, chodilo to min. o 1 MOA hůř než třeba PMC 55gr.

Aktuálně je zdaleka nejlepší levné střelivo GGG, tedy pokud ti hlaveň bere 55gr, těším se, až ho Vavrečka doveze - snad už tento týden. Daniel bude na papírech až za tři týdny, tak pak poreferuju.

 

Jak ti chodily ty Fiocchi (které přesně)? Nějaké jsem vzal ze ZS taky, ale ještě jsem to netestoval.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rimmer: budu tedy asi zatim strilet ty fiocchi, cenove to vychazi skoro stejne, na 100m po zastreleni jsem mel s nima rozptyl cca 3-4 cm. Ale to je rukama.

 

Edit: tyhle

http://www.alfatactical.cz/fiocchi-strelivo-fiocchi-223-rem-fmj-55-grs-1-ks.html

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Upraveno uživatelem matous
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Som o tom svojho casu hodne cital a nazory sa roznia, dokonca su taki, ktori tvrdia ze za istych okolnosti im tie ocelaky triafaju lepsie (nehovoriac o tom ze presnost je v prvej rade o rukach). Tiez mi utkvela v palici hranica 10K striel co by udajne mala byt hranica, kedy zacne byt na dobrej hlavni trochu poznat, ze hodne strielala ocelaky. Zavery co si tak pamatam boli, ze je to dvojsecne, lebo ak nastrielas tolko aby si si hlaven ocelakmi citelne poskodil, tak ti zas usetreny rozdiel moze zaplatit hlaven novu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyby oceláky trefovaly líp, střílí se s tím longrange a bench ;-)  Ceně nábojů odpovídá kvalita všech komponent i konzistence výroby, výsledky s tímhle jsem měl horší i při rekreační mířence přes mechaniky a to jsem houby střelec.

Čistě ekonomicky je to pravda, ale proč prznit hezkou pušku, když budu tolik nábojů při množství točených zbraní střílet do smrti a je to navíc zbraň nebo konfigurace, kde novou hlaveň už v Evropě možná nikdy neseženu. Nedávno jsem do přestavby koupil od Martínka 14,5 carbine gas heavy profile od LW za lidových 14.600,-, tak jsme při rozdílu (9Kč za GGG - cca 8 Kč za rusáka) = 1 Kč na 14.600 nábojích, kdy minimálně od půlky už to bude na hlavni znát. S přebíjením se motám kolem ceny rusáka podle sehnaných komponent.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pod tohle se podepíšu.

 

Do svých pušek dáváme jedině Mesko. Žádný oceláče mi tam nesmí, včetně civilních S&B. Nejen kvůli přesnosti (ta se z ruky projeví jen někdy), ale hlavně kvůli životnosti. Ty GGG jsou taky dobrý, přivezl jsem nějaký 308w a fajn.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tady je ten můj malej arzenál.. Jinak G17 je na nošení v pohodě. Je to sice fullsize a já nejsem moc korpulentní, ale je to o zvyku.

attachicon.gif17362459_10202885232448660_2189940849328122783_n.jpg

Tuhle fotku už jsem někde viděl, že by na glockforu :)

 

Edit: chybička, už vím FB Střelectví.

Upraveno uživatelem Mila_T
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Netuší někdo, jak je to s tim grandfatheringem? Jakou to má lhůtu? Je to od schválení, účinnosti nebo implementace směrnice EU do národních zákonů?

Samozřejmě od účinnosti implementace do národních zákonů. Pokud teda to v té implementaci bude a jak to tam bude..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zbraní mám víc, ale na denní nošení nosím malý Ruger LCP, popř. miniaturní revolver NAA, .22WMR. Dlouhodobě mne trápila pouzdra. V ceně NAA (mám ho přes 20 let) bylo vnitřní, s kovovým klipem, který si NAA vypůjčilo od Zippo. Ale já nemám vnitřní pouzdra rád. K LCP mám levné a skvělé nylonové, když mám ale triko přes kalhoty, škrábe mne na boku. Koupil jsem tedy kdysi kožené Falco s kovovým klipem, to se ale na opasku viklá a co je horší, už při vynaložení malé síly ho z pouzdra vytáhnu bez rozepnutí. Navíc první po 2 týdnech strašně změklo a pistole v něm poletovala jako nudle v bandě. Falco mi ho ihned vyměnilo, ale špatná konstrukce a nechtěné vypadnutí pistole zůstává. Takže jsem využil nabídky firmy Kožené výrobky, v neděli k nim zajel a oni mi ušili nová pouzdra. Poručil jsem si nejsilnější kůži, což trochu zkomplikovalo jemné tvarování detailů, ale díky tomu jsou pouzdra absolutně tuhá, zbraně se do nich skvěle vkládají i vytahují, jsou výborně jištěny proti vypadnutí  a na opasku pevně sedí. A ano, stihli to za neděli, jen jsem je do dneška nechal "dozrát"...  

post-3283-0-05038500-1490638402_thumb.jpg

post-3283-0-85689300-1490638457_thumb.jpg

post-3283-0-08410200-1490638478_thumb.jpg

post-3283-0-01529100-1490638520_thumb.jpg

post-3283-0-49803300-1490638549_thumb.jpg

post-3283-0-09604100-1490638735_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...