Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Asi nemusim, ale určitě bude levnější (už kvůli dopravě a dph z Ebay), asi větší výběr, a jo, celkem mě lákalo naběhnout do nějakýho velkýho gunshopu a tam to probrat. No, přinejhoršim si přivezu jenom nějaký pouzdro, na to se to snad nevztahuje:)

 A když mi to sem můžou z Ebay poslat, tak si to úplně stejně můžu fyzicky přivízt, ne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, když si tam koupíš nějakej levnej na blbnutí, tak DPH neplatíš. Já jsem to udělal taky tak - alespoň nevyhodim peníze za kravinu, která mi nebude pasovat. Jsou jich tam desítky druhů a tvarů.

Když to budeš kupovat z USA, tak tam u toho mají poznámku, že do ČR neposílají /zřejmě chybí licence a ta je prý ukrutně drahá/. Ze zbytku světa, včetně Číny, je to bez problémů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hodně věcí v USA spadá právě pod omezení ITAR, což znamená, že to nesmíš nikam vyvézt bez speciálního povolení. Pro tebe jako jednotlivce je víceméně nereálné a hlavně hodně drahé to řešit. 

Nepokoušej se to strčit do kufru a doufat, že si toho nevšimnou, měl bys asi fakt docela slušnej problém. Jestli ta která věc spadá pod ITAR by ti měl říct prodejce. Na webu to poznáš tak, že se to neposílá ven ze Států. Nehledej logiku v začlenění výrobků. Někdy pod ITAR spadají věci, které by tě nenapadly (třeba plastový spoušťový mechanismus), jindy třeba noktovizor ne. :D

 

Edit: pouzdra by měla být bez problémů. :) 

Upraveno uživatelem Tittus
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čau pánové, snad mi poradíte...marně sháním (pistolovou) střelnici na tuto sobotu - časově cca mezi 16. a 18. hodinou.

Pojedu z Litomyšle, takže řekněme Pardubický, Královehradecký nebo Olomoucký kraj...

 

Běžně jezdíme na střelnici do Moravské Třebové, ale tam bude tuto sobotu zavřeno. Všude, kde jsem se díval, je buď v sobotu úplně zavřeno nebo mají otevřeno jen do 16. hodiny.

 

Díky za radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

https://www.ceska-justice.cz/2017/08/cr-zacala-priprava-zakonu-zbranich-podle-evropske-smernice-tyden-zalobe-k-soudnimu-dvoru/

Tak asi jsou rozhodnuti Směrnici EU implementovat - to jim to trucování dlouho nevydrželo.

edit.: poznámka

Upraveno uživatelem gandalf
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zatím ne, ale do budoucna postupně utáhnou šrouby. Vůbec bych se nedivil, kdyby do toho zákona napsali, aby museli být organizováni všichni majitelé zbraní, později v klubech zřídit trezorové místnosti a ukládat zbraně tam /a platit za to/, na ochranu majetku mít zbraň jen doma, když bych jí chtěl vzít na střelnici, tak si vyřídit /a zaplatit kolkem/ převozní povolení /pochopitelně jednorázové/, bez střeliva pochopitelně..... Toho všeho se dočkáme/te.

Zbraň, kterou "potratíš" není vlastně k ničemu.

edit.: písmenka mi kradou

Upraveno uživatelem gandalf
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...