Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Myslím si že i do budoucna výsledek voleb v tomto případě nic neovlivní,vše nadiktuje Brusel.

 

 

Klasika - Bruselský diktát...Ve skutečnosti Brusel nic nediktuje. Je to směrnice EK, které je ČR součástí. Směrnice prošla standardním demokratickým procesem dle pravidel EU, která jsme akceptovali. Ačkoliv se mi výsledek nelíbí, můžeme si za to sami. Měli jsme být mnohem víc slyšet při definiční fázi a vyjednat si výjimky. Naši zástupci v EK jsou prostě slabí. Pochybuji, že ta žaloba kterou jsme podali má šanci na úspěch. Četl jsem to, je to postavené na vodě. 

 

Takže než začneš opakovat Okamurovský oxymorony, nejdřív si zjisti fakta :-). 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Směrnice prošla standardním demokratickým procesem dle pravidel EU, která jsme akceptovali. 

 

Bohužel je to standardní postup podle pravidel EU, to máš pravdu.

Nic demokratickýho na něm ale nevidím.

Že jsme jej kdysi akceptovali (a je to vůbec pravda ?) neznamená, že musíme do soudného dne někomu dělat blbce.

Upraveno uživatelem Chronař
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

AdaMoss, on 08 Úno 2018 - 07:45, said:

Je to směrnice EK, které je ČR součástí. Směrnice prošla standardním demokratickým procesem dle pravidel EU, která jsme akceptovali.

Směrnice neni přímo účinný nařízení, stát se z ní nemusí úplně podělat.

A jestli znáš legislativní proces EU, tak navrchu jako "navrhující" tý zrůdný eurosojuzový legislativy nestojí volený orgán (jako např. u nás vláda, poslanec, senát, kraje), ale nikým nevolený úředníci EK. Evropská legislativa neni z hlav zákonodárců, ale úředníků. Co je na tom demokratickýho???

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bandi legislativní proces EU znám velmi dobře a netuším, z čeho vycházíš.

 

Komise jako navrhovatel legislativy samozřejmě volená je, komisaři jsou vybírání vládami států a poté jsou jako celek schváleni Radou (v ní sedí zase zástupci států) a přímo voleným Evr. parlamentem. Česká vláda také není volená přímo a pouze ji vyjadřuje Sněmovna důvěru, řada ministrů nemá žádný mandát od voličů.

 

Myslet si, že úředníci Komise sami od sebe budou navrhovat legislativu, je naivní. Každý úředník má nejraději klid, ať sedí v Praze či v Bruselu. Návrh na změnu směrnice o zbraních byl reakcí na útoky v Paříži a zásah požadovali politici. Samozřejmě samotné psaní textu už na úřednících je, ale to je to samé i u nás. Nebo myslíš, že ty stovky paragrafů dávají dohromady ministři na jednáních vlády?

 

Suma sumárum, demokracie je široký pojem a každý si pod tím představuje něco jiného, každopádně u tvorby legislativy je systém v EU takřka stejný jako u nás, takže výkřiky o Eurosojuzu skutečně připomínají spíše Okamuru  :)

Upraveno uživatelem Bobisek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ja s moji jednoradou .45 ACP jsem v pohode, ale premyslim jak se to vyresi u kolegu kteri maji Gloka a zasobnik 19+2 nebo 33 ran, nebo treba malorazka ZKM 455 se zasobnikem na 35 ran a vsrchny ty AK a SA atd.  Podle te upravy pokud to nedam do zbrane tak se nejedna o zbran kategorie A-I, ale na druhou stranu se bude nove v paragrafu 11a bod 4 pise ze Zasobnik dle 4a je opravnena nabyvat a drzet osoba opravnena drzet zbran A nebo A-I. Jinymi slovy ja mam B a tak pokud mam doma zasobnik na 21 ran pro Glok nebo treba na 15 ran pro dlouhou, tak presto ze jsem ho koupil bez potreby zbrojaku (neni zadne omezeni prodat jej libovolne osobe bez ZP) bude mi hrozit odebrani zbrojaku atd.... A ti co si to koupili jako dekoraci nebo hracku tak to asi musi odevzdat na policajty nebo co. 

 

No vzhledem k tomu ze mam LA karabinu a dostanu do zasobniku vic jak 10 naboju tak jsem zvedav co se bude dit.

 

edit: tak LA karabina nevadi neni samonabijeci.

Upraveno uživatelem tyfo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Klasika - Bruselský diktát...Ve skutečnosti Brusel nic nediktuje. Je to směrnice EK, které je ČR součástí. Směrnice prošla standardním demokratickým procesem dle pravidel EU, která jsme akceptovali.  

Muhehehehe  :lol2:  :lol2:  :lol2:  dík, to by mělo být spíš v sekci HUMOR....nebýt to tak smutné..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky mi vrtá hlavou, jak budu řešit trubicový zásobník na svojí kovbojské... to mi tu rouru uříznou...?

Neboj jak jsem se opravlil vadi to jen u samonabijecich u opakovacich to neni problem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jinak netvrdim, ze ta ?zbranova? novela je dobra...me samotneho celkem zasahne a stve me to. Ani ze EU nema chyby. I presto myslim, ze klady prevazuji. Jsem jen lehce alergicky na vyrazy typu Bruselsky diktat, Eurosojuz a podobne. My si proste asi neuvedomujeme jak dobre u nas je. Pokud ma nekdo pocit, ze pod ochranou rukou Ruska nebo Ciny nak bude lip...mam dojem, ze ten prvni pripad uz tu byl a moc slavne to nedopadlo. A jak znam Cinu...no skoda slov :-).

 

Je to pouceni pro nas do budoucna. Musime se vic zajimat o to, co se kde resi. Jourova a Karasek na to evidentne nestaci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak nevím zda do tam sem nebo co me potěšilo :-) byl jsem na zbraních PČR Benešov ztráta prokazu zbraně 100kc kontrola zbraní prodloužení zbrojaku nákupní povolení jsem si odvezl i s průkazem sebou vše trvalo cca hodinu pan příjemný ochotný a ja odcházel s rohlíkem na hube skoda ze to tak nefunguje na všech úřadech stejně :-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Početl jsem si podrobněji ten návrh změny a, věřím, že jsem to pochopil správně, změna je plná hodně smutných příběhů:

KRÁTKÁ do 20 nábojů

1.     do Glocka mi nepůjde dát bez výjimky 33 ranný zásobník

2.     v podstatě zásobník na 33 si ho nesmím ani držet bez výjimky

DLOUHÁ max. 10 nábojů

1.     zásobník na víc jak 10 rán musím mít výjimku

 a pak několik kliček?

U A-1 budou se udělovat výjimky ale za podmínek, které nesplňuji a to: nejsem členem střelecké  organizace, nezajišťují kritickou infrastrukturu a pak dalších nesmyslů.

A pokud si koupím zbraň od 14.6.2017 do dne od kdy bude platit tato změna, tak až si budu měnit ZP, tak budu muset žádat o výjimku což znamená musím splnit podmínky, které dnes nesplňuji.

Jinak do 10 dnů odevzdat zbraň na Policii ČR.

 

P.S. Jinak v Olomouci na policii také super přístup. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...