Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Hodnotné ceny jsou zcela vyjímečně. V naprosté většině jde o poháry a diplomy... Co se sponzorů týče, v Evropě v podstatě nic takového není. Ono ani v Americe to není tak žhavý. Sponzorovaných střelců je opravdu minimum. Reálně nás to všechny stojí spousty peněz  :lol2: 

Co se týká odstřelovačů v činné službě, tak ty posílají jejich jednotky, takže ti sami za to většinou neplatí. Ale faktem je, že mnoho z nich používá hodně vlastního vybavení. V jejich případě výsledky potřebují například k lepšímu osobnímu ohodnocení...

 

Výsledky u sportovních střelců tak mají jediný smysl - prestiž a u někoho i ego... Jsou prostě lidi, kteří mají nutkavou potřebu vyhrát za každou cenu  :stupid:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Abych to trochu odlehčil...

 

V pátek jedu na soutěž kde se bude střílet pistole, samonabíjecí puška a odstřelovačka... Když jsem tam byl naposledy, tak jsem bohužel zjistil, že je tam vhodná úplně jiná sestava samonabíjecí pušky, než jsem měl. Je potřeba přesná, s delší hlavní a optikou se zvětšením okolo 6x (kvůli kontrole zásahů především). Tedy nějakou "taktickou naháňku" typu 1-8x24 například... A takovou AR-15 mám rozdělanou, ale ještě zdaleka ne hotovou...

 

No a tak jsem na to šel ala "Babica style". Když nemám dlouhou, tak vezmu krátkou. Když nemám malou optiku, tak vezmu velkou optiku. A ještě tam přihodíme kolimátor, ať to má říz...  :whistling: 

post-3414-0-46117400-1580937025_thumb.jpg

 

post-3414-0-19007800-1580937044_thumb.jpg

 

post-3414-0-16952300-1580937062_thumb.jpg

 

No nic, asi to bude taky tím, že mám už pár dní horečku...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj střelci,

kde byste, prosím, doporučili absolvovat přípravný kurz k praktické části pro získání ZP? Co jsem tak různě vyčetl, tak se to kvalitou, přístupem a samozřejmě cenou dost liší. Když kouknu na mapu, tak za humny mám Čestlice a pak celkem blízko ještě Spořilov anebo LERO Hostivař. Takže ideálně Praha, ale když to bude stát za to, určitě není problém zajet někam dál. Kromě krátkých bych potřeboval ukázat i malorážku a brokovou kozlici nebo dvojku.

Nemáte někdo tip? Díky

Také bych za sebe doporučil Magnum v Praze a Petru. Jdi si podat přihlášku, mě před více jak 3 lety dali vybrat místo a datum kde to chci dělat. Měli na A4 různé pražské střelnice a datumy, takže jsem si vybral Magnum a šel tam i na přípravu. A můžu jen doporučit, dělají přípravu opravdu důkladně vč. malorážky a dvojky. Zkoušky následně byly úplně v pohodě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

JiříR: Díky moc za tip! To Magnum mám sice dál od domova, ale zato blíž k práci, tak se tam někdy cestou z práce stavím domluvit.

 

Jen mi do toho trošku teď hodila vidle praktička. Už jsem se rozhoupal, že to teda dotáhnu a závazně přihlásím na PČR, tak jsem zavolal svý doktorce kvůli prohlídce a potvrzení. Vzala to sestra a prý jestli už jsem byl u psychologa? Že paní doktorka mi to bez toho nedá. Tak jsem trošku zhořk. Paní doktorka je už lehce starší paní a z telefonátu jsem trošku vydedukoval, že zbraním asi příliš nefandí a na ty psychotesty posílá paušálně všechny... né že bych se bál, že bych tím neprošel nebo to kategoricky nějak odmítal, ale jsou to zase další osery, 2-3 litry navíc (který bych raději o to víc nasypal do praktické přípravy) a hlavně abych si na to vzal půl dne dovolený, abych jim tam vyplňoval formuláře s 200 otázkama a nakreslil strom (ze kterýho když budu mít smůlu usoudí, že si v sobě z dětství nesu nějaký trauma a řeknou nas**t). Jako já tu doktorku chápu, kreje si záda (asi kór teď po čerstvý Ostravě), ale naštvalo mě to.

 

Tak si říkám co teď. Byl jste někdo na tom? Je to tak hrozný?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak kór po Ostravě? Ten borec měl nelegální krochnu (upravenou znehodnocenku)... Co to spojuješ?

 

Ty svou doktorku neznáš? Tak se nediv, ona zjevně tebe taky ne. Chodit sám od sebe k psychologovi? Proč bys to dělal? Zajdi za ní a prober to s ní, ne po telefonu se sestrou... Samozřejmě můj názor...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle ale starý bábě nevysvětlíš (jakože legální x nelegální zbraň atd). Prostě v jejích očích zbraň = zlo a jsem podezřelej proč to vůbec chci. To že magor střílel nelegální předělávkou vim a nic nespojuju. U doktorky jsem dlouho nebyl (jsem mladej a zdravej zaplaťpámbu). Pochopil bych kdyby aspoň koukla do mý dokumentace a z anamnézy viděla že se třeba léčím s depresema nebo jakýho čerta, ale evidentně prostě asi stačí když doktor nemá rád zbraně no.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele, dělej jak myslíš. Já bych tam zašel a když nic, šel bych se přehlásit k někomu jinému... Psycholog max pozná, že ne/jsi magor v ten okamžik, že ti mrskne za hodinu, není schopen zjistit... Takže fakticky k ničemu to vyšetření není...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já když chtěl zbrojak, a šel za pracovní doktorkou (armádní) tak mě poslala k psychologovi a nebyla s ni řec. Proste každý nový žadatel musí. Takže jsem šel dobrovolně sam za svy prachy do ÚVN k psychologovi na test a pohovor. Ten absolutně nechápal, a to byl primář, dal mi 50% slevu takže jsem zaplatil snad jen 1.6K a šel jsem s papírem. Pak vše už ok bez zádrhelu .... proste někdo to vymyslel a dal vydělat jinému, který to nechápal vůbec ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Shewcza se ZP žádný problémy mít nebude, protože má ve městě skvělýho instruktora, co ho na všechno připraví, a ta doktorka, co mi dala potvrzení se slovy "jestli ale někoho picneš, tak si tě pak najdu já!" koukám taky pořád ordinuje... Pokud se u nich za ty roky něco fakt dramaticky nezměnilo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak s tím bytostně nesouhlasím...Prostě pozorovat to krájení salámu a ještě tomu tleskat...

...asi to bylo za mnou... tenkrát se psal asi tak rok 1993. Na první zbroják jsem tehdy musel ještě uvádět důvod žádosti. Policajti byli uctiví, doktoři taky, všechno jsem absolvoval sám, rád a s písní na rtu za pár stováků. Sám jsem rád, že to pokročilo o kousek dál...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já akorát přestával chlastat a začínal legálně střílet...

 

Já zase točím doběla z pohádek o toxickým olovu a legálních bouchačkách v rukách tenoristů... (myslím že když vyměním písmeno tak to fízlovské programy nenajdou)

Upraveno uživatelem straspol
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...