Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

[mention=3836]Jarett[/mention] třeba já mám na G26 světlo full time a živím se tím už 25 let. Ale je tu hromada profíků, takže se tu k tomu nemá cenu vyjadřovat…
[mention=16687]matous[/mention] jen dotaz. Jak řešíš s baterkou v ruce bojové přebití?
 

Baterku si posunu palcem hlouběji do dlaně a zásobník uchopím mezi palec a prostředníček podobně jako při taktickém přebití kdy máš v jednu chvíli v ruce oba zásobníky.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tu v ruce třeba, ale tu na zbrani? Na to nemáš čas ani myšlenky. 
O to nejde, chci říct, že pokud máš zbraň jen pro svou obranu, tak tu baterku tam máš k ničemu. Imho. 
V noci, v baráku na obranu majetku, ok. Pro ozbrojené složky ok. Ale při civilním nošení na sobě? Na co? Nebudeš střílet na dálku, do lesa, někam kam nic nevidíš. Střílíš na konkrétního člověka, který je sakra blízko u tebe. Který tě napadl, nebo bezprostředně hrozí napadením. Kolik, 5 metrů max. A to na místě kde tě vidí, takže ty vidíš jeho. U všeho ostatního máš čas zdrhnout, schovat se.  Až tam kde ten čas nemáš, vytahuješ zbraň a střílíš. A to už dávno nemáš čas ani mířit, natož svítit a hledat cíl. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Počkej, proč? Zkus to, já si to rád poslechnu…teda přečtu. Zajímá mě z čeho vycházíš. Modelový příklad, kdy to světlo na pistoli je přínos. Opravdu mě to zajímá. 
Edit: abychom si rozuměli, já neobhajuju svítilnu v druhé ruce, já říkám, že je úplně zbytečná…pro skryté nošení a použití v běžném civilním použití, tedy sebeobraně ve městě. 

Upraveno uživatelem nickolas
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vycházím z praxe. Světlo na zbrani je lepší než v ruce. Dá se kdykoliv zhasnout a slabou ruku máš stálé volnou na přebíjení, řešení závad, otvírání dveří atd. A soukromou zbraň nosím ve stejném stavu, jako služební, tedy v krizi nemusím přemýšlet, jestli mám náboj v komoře, kde ji mám umístěnou, jestli je na ní světlo, nebo ne, prostě jedu podle drilu… A světlo na zbrani při špatných světelných podmínkách je k nezaplacení, jak v práci, tak ve volnu. Například, když ti někdo vleze v noci do baráku. Sáhnu po zbrani a vím, že je na ní světlo a nemusím hledat baterku vedle postele….

Upraveno uživatelem Fester
Doplnění
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ok. Ale to si neodporujeme. Služba, cajk. Barák, cajk. Manipulace s externím světlem, cajk. Jo, debata vznikla asi kvůli něčemu jinému. Ale já říkám, že u zbraně kterou nosíš jako civil ve městě, žádné světlo nepotřebuješ, protože ho nemáš jak využít. Prostě neexistuje situace, kdy bys měl čas svítit a hledat útočníka. Protože jestli ten čas máš, tak to je čas na útěk, nikoli na střelbu. 
Edit: a stejný názor mám na lasery a kolimátory, pro osobní potřebu. To jsou věci na střelbu na dálku, nebo na střelnici. U pasu to má člověk úplně zbytečně. 

Upraveno uživatelem nickolas
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Však tě nepřesvědčuji abys světlo nosil, pokud sis vyhodnotil, že je to zbytečné. To je věc každého, jak zbraň nosí. Ptal ses mě, proč nosím světlo na zbrani já, tak jsem ti odpověděl.

Nicméně i za slunečného dne je dobrá baterka schopná útočníka oslnit a dezorientovat a tím dává šanci použít i jiné možnosti, než střelbu. A ano, tohle zvládne i baterka z kapsy, ale to už jinde jsme, je to jiná vesnice…

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kamosa ve tme napadl z niceho nic 60kg pes. Mel maly decko. Pes se z niceho nic na neho pri prochazce v lese kolem jeho baraku vyritil. Kamos do v jedne ruce drzel svoje decko pote co pes na neho skocil a druhou vytahl gecko, zapl svetlo aby videl co se deje a pak psa smahnul.

 

Jak budes ve tme s deckem v ruce kdyz po tobe neco utoci mit v jedne ruce svitilnu a ve druhe pistoli? To me zajima.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ad kolimator. Chodis na nocni strelby ven kdyz uz je chladneji?

Ja treba kdyz svitim a dycham tam pres paru z huby nic moc nevidis, pres spalenej prach uz tuplem nic navic s pistoli celej den v pouzdre miridla nesviti. S teckou vidim presne a hned kam mirim.

Osobne mam s teckou rychlejsi orientaci ve stresu. O tom ze mas zaostreno na cil a veci kolem na misto ostre muchy ani nemluvim.

Pri predstave ze bych potkal silenyho strelce kde je zmatek a behaji lidi tak raci budu mit u sebe pistol s kolimatorem než bez.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 11 hodinami, nickolas napsal:

...zbraně kterou nosíš jako civil ve městě, žádné světlo nepotřebuješ, protože ho nemáš jak využít....

Fester ti ale odpověděl, že jak služební tak civilní zbraň má ve stejném stavu, aby nemusel řešit, kterou zrovna má (tzn mimo jiné jestli má v komoře/ má baterku/ má to na třetí hodině/ má rezervní zásobník, kde ho má, atd...) a o tom to je.

Přece nedává smysl doma si připnout baterku, ale když jdeš do města, tak si ji zase sundat a doma pak zase nandat. Prostě → jak nosíš, tak trénuješ, tak střílíš.

Teoretický úvahy, jestli ji zrovna budu nebo nebudu potřebovat jsou ... prostě jen teoretický úvahy...

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...