dtx Posted November 2, 2024 Report Share Posted November 2, 2024 před 17 hodinami, Duke650 napsal: K debatě o povinných psychotestech se obsáhle vyjádřila komora nebo spolek či co psychofelčarů. Dva závěry: psychotest má mizernou vypovídací hodnotu (projde i magor) a zahltilo by to kapacity psychologů, u kterých jsou už dnes brutálně dlouhé čekací lhůty. Než zavádět nová pravidla, to už raději důsledně aplikovat ta stávající. Kreten z FFUK nikdy neměl dostat štempl od obvodního, protože měl historii psychodefektu, ale holt obvodní byla líná podívat se do databáze, kde by viděla, že bere psychofarmaka https://zbrojnice.com/2024/01/22/podrobne-psychotesty-a-zdravotni-zpusobilost-zadatelu-a-drzitelu-zbrojnich-prukazu/ Pracuji v odvětví, kde musíme mimo jiné požadavky mít povinně i psychotesty. Takže logicky je to prostředí, kde nepracuje "každý z ulice" a přesto psychotesty neprojde tipuji mezi 10 až 20% lidí. I kdyby to bylo jen pár lidí, které psychotesty vyloučí, pořád je to X lidí, kteří by neměli mít přístup ke zbrani a nebudou ho mít. Když jsem před lety dělal zkoušky, tak tam bylo několik lidí, kterým bych nesvěřil ani kuličkovou pistoli. Např. chlap, který tam byl potřetí, 2x neprošel teorií, napotřetí se mu to povedlo o bod. Na praktické části chytil pistoli do ruky a začal s ní máchat všude kolem sebe. Věřím tomu, že někdo není na biflování, ale jestli jde už potřetí na zkoušky a přitom nemá ani elementární znalost bezpečné manipulace se zbraní, tak tam není něco v pořádku. Jestli by takového člověka psychotesty vyloučili hned na začátku, tak to stojí za to. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Americkej Posted November 2, 2024 Report Share Posted November 2, 2024 Nechápu, jak psychotesty souvisí se schopností se nadrtit testy, nebo nadrilovat bezpečnou manipulaci se zbraní? Já bych čekal, že psychotesty spíš rozliší psychicky stabilní osobnost od labilních jedinců a některých s poruchou osobnosti. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oliver333 Posted November 2, 2024 Report Share Posted November 2, 2024 Prý - když je človék inteligentní tak ( samozřejmě ne kažky človék) umí psychotesty "oklamat" tak že je udělá i když je to rapl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kairos Posted November 2, 2024 Report Share Posted November 2, 2024 Psychotesty prochazeji policajti a myslim, ze kazdy vidi, co tam dokaze projit /sebevrazdy, brutalni napadani, agresivni honeni auty/, je toho tolik, ze se mi ani nechce odzdrojovat 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
horal Posted November 2, 2024 Report Share Posted November 2, 2024 Existují léky, možná na epilepsii, po jejich předepsání to lékař někam nahlásí a nemůžu řídit, řezat s motorovkou, atd.. Tenhle formát mi dává smysl, bereš léky odevzdáš po tu dobu zbraně. Psycho je s věkem se měnící...a podle mě neuniverzální. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harry Posted November 3, 2024 Report Share Posted November 3, 2024 Je to legrace... Teď je v módě navrhovat plošné psychotesty a podobně, ale zároveň nás ministerstvo nutí, abychom při zkouškách vyhazovali co nejméně lidí Několikrát jsem na ministerstvu byl "na koberečku" za "příliš přísné hodnocení" při zkouškách... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KOCKOPEES Posted November 12, 2024 Report Share Posted November 12, 2024 upravil jsem mušku smit&wesson na ruger. trocha broušení a vrtání a máme světlovodnou. Po střelnici dám foto jak to šlo když mušku uvidím 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hans Gruber Posted November 16, 2024 Report Share Posted November 16, 2024 Tak co, byl někdo na dnešní Beareka akci? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bohus76 Posted November 16, 2024 Report Share Posted November 16, 2024 (edited) Co bylo za akci? Už to vidím zde https://www.beareka.cz/slider-hp/498-1110-17-listopadu-otevreno-slavnostni-nabidka-ceskoslovenskych-zbrani.htm Edited November 16, 2024 by bohus76 Link to comment Share on other sites More sharing options...
klobadysek Posted November 20, 2024 Report Share Posted November 20, 2024 Chci .22 LR s tlumičem na plinking. Rozhoduji se mezi Ruger Charger Takedown a 10/22 TDN. Preferoval bych Charger - ale nemohu k němu sehnat adapter pro opěrku. Ve státech je na výběr, ale u nás nic. Netušíte někdo jak to k nám dostat? https://farrow.tech/ruger-22-charger-side-folding-brace-adapter/ Pokud bych se k tomu adaptéru nedostal, tak váhám jesli má Charger smysl...Charger s opěrkou Co byste volili vy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarett Posted November 20, 2024 Report Share Posted November 20, 2024 Tak jsem vyzkoušel kamarádův Colt Mustang Pocketlite .... za mě nejlepší kapesní pistole, která mi prošla rukama. Nějakých 350g, překvapivě pohodlný úchop a ještě víc překvapivý byl kultivovaně příjemný malý zpětný ráz. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KurtCz Posted November 20, 2024 Report Share Posted November 20, 2024 Klobadysek, zkoušel jsi tady? https://www.brownells.cz/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borodov Posted November 20, 2024 Report Share Posted November 20, 2024 před 9 hodinami, Jarett napsal: Tak jsem vyzkoušel kamarádův Colt Mustang Pocketlite .... za mě nejlepší kapesní pistole, která mi prošla rukama. Nějakých 350g, překvapivě pohodlný úchop a ještě víc překvapivý byl kultivovaně příjemný malý zpětný ráz. Akorát sehnat jí je dnes docela problém. Sám po ní koukám ale zatím bez úspěchu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
klobadysek Posted November 21, 2024 Report Share Posted November 21, 2024 před 19 hodinami, KurtCz napsal: Klobadysek, zkoušel jsi tady? https://www.brownells.cz/ Ano zkoušel. Bohužel nic 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted November 21, 2024 Report Share Posted November 21, 2024 https://bvs.cz/komise_pistole_colt_pocket1170_9.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
elloco Posted November 22, 2024 Report Share Posted November 22, 2024 25 m, 1/2 pravou rukou, 1/2 levou rukou, tzv. nigga style 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Micey Posted November 22, 2024 Report Share Posted November 22, 2024 To seš ďábel, z pistole na 25m levou rukou bych trefil přesně nic. Teda.. pokud nemáš zásobník na 30:) Čim to střílíš? Link to comment Share on other sites More sharing options...
horal Posted November 22, 2024 Report Share Posted November 22, 2024 Klobouček Link to comment Share on other sites More sharing options...
elloco Posted November 22, 2024 Report Share Posted November 22, 2024 Glock. Jsem pravák a jednou jsem to zkusil levačkou a ono to kupodivu docela šlo (trefil jsem terč) a od té doby jsem to začal trénovat. A ten nigga style - o to jsem někde četl, že máš ruku naklonit stejně, jako když prstem na něco ukážeš - u mě je to cca 45 stupňů - funguje to. A tak to taky trénuju. Alespoň je nějaká změna Link to comment Share on other sites More sharing options...
elloco Posted November 22, 2024 Report Share Posted November 22, 2024 Byl jsem střílet asi po půl roce a abych zas moc nefrajeřil, tak první terč jsem radši zmuchlal a hodil do koše... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts