Přejít na obsah

Příběh prezidentských hodinek


Porsche_911

Doporučené příspěvky

Zámožní a mocní: Praha představuje příběh prezidentských hodinek

TOH624b3b_DD40braceletPlatine_bracelet.j

 

Zdobily ruku amerických prezidentů Lyndona B. Johnson, Ronald Reagan a dalších. Až do dnešních dnů jimi muži dávají najevo své postavení či zámožnost. Řeč je o hodinkách a to ne ledajakých ale přímo těch nejikoničtějších. Rolex, konkrétně typ Oyster Perpetual Day-Date 40, si vysloužily označení jako prezidentské hodinky. Nyní mají ke svému 60letému výročí speciální výstavu v Praze.

Ke zhlédnutí je v butiku značky v Pařížské ulici. V rámci výstavy je historie ?prezidentských hodinek? rozvinuta na 5 informačních panelech, které svým uspořádáním připomínají charakteristický kovový náramek hodinek. 

Informační panely představují jedinečný příběh hodinek, archivní fotografie, detailní zobrazení hodinového strojku v nadživotní velikosti a také krátké filmy včetně interaktivní funkce videa s 3D demonstrací mechanického kalibru. Součástí expozice jsou rovněž 4 nové modely Oyster Perpetual Day-Date 40.

TOH624b48_hodinky1.jpgTOH624b4b_hodinky2.jpg

Legenda mezi prezidenty

Právě ?rolexky? Oyster Perpetual Day-Date byly první hodinky, které zobrazily datum a současně den v týdnu celým slovem. Vyrábějí se výhradně ze zlata či platiny. Když Rolex věnoval hodinky s výrobním číslem 150 000 D. D. Eisenhowerovi, vžilo se pro ně označení prezidentské. Později je nosili také američtí prezidenti Lyndon B. Johnson a Ronald Reagan a více státníků, vůdčích osobností a vizionářů než kterékoli jiné hodinky na světě.

Pokochat se těmito jedinečnými rolexkami můžete až do 10. dubna.

Zdroj: http://www.lidovky.cz/zamozni-a-mocni-praha-predstavuje-pribeh-prezidentskych-hodinek-phn-/design.aspx?c=A160331_105157_ln-bydleni_toh

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

×
×
  • Vytvořit...