Přejít na obsah

Nosíte hodinky vždy správně nařízené?


AdaMoss

Doporučené příspěvky

Mohl bys prosím nahodit, jak funguje ten WatchCheck? To prostě ukazuje přesný čas a odchylku si musíš zjistit nebo to je nějak víc vychytaný? Napadá mě třeba zjištění času z fotografie na hodinkách a automatický výpočet odchylky? :headset:

Aplikace na nějaký svůj čas, který si bere podle mobilní sítě, GPS nebo já nevím čeho. V aplikaci zadáš čas na hodinkách, třeba 16:38 a ve chvíli, kdy ti vteřinovka ukáže na hodinkách tento čas, zmáčkneš tlačítko, čas se zaznamená, aplikace si dopočte podle svého času odchylku. Intervaly se ukládají po sobě a u každého si můžeš zaznamenat v jaké poloze hodinky byly. Dá se namítat, že tam vzniká trochu nepřesnost v závislosti na tom, jak jsi pohotový a trefíš ten správný moment. Ale že zkušenosti můžu říct, že ty diference jsou v řádu cca 0,1 - 0,2 sec při měření, což je asi celkem fuk. Pohodlné je, že nemusíš nikde přesně pod úhlem fotit, pak označovat ručky a já nevím co ještě, jako u jiných aplikací. Za mě spokojenost určitě s tímto.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 73
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Nastavuju si čas +1 min. a jak sem na nule znova nastavim +1. Datum musí souhlasit. Vždycky když hlásí přesný čas v rádiu kouknu na hodinky, abych měl přehled jestli je odchylka stabilní. Když jsem si automaty pořídil seřizoval jsem je denně.

To už mě přešlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moje odpověď na otázku je, že jednoznačně ano. Střídám v podstatě jen dvoje hodinky. Jedny mám na ruce a druhé vždy ve winderu. Nastavování "od nuly" tedy tímto padá. Jakmile vidím, že odchylka se blíží k cca minutě (+/-), nastavuju hned správný čas. Datum musí souhlasit také.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Točím nejčastěji 3 automaty z celkem 5. Většinu času mám na ruce ty, co mají po servise a při pravidelném nošení a odkládání na noc na korunku se pohybují kolem +2s/den, to rozchodím.

Když beru z winderu jiné, tak je obvykle seřídím (pokud vražedně někam nespěchám). Vlastně se dá říct, že všechny moje hodinky jdou +2 až +15 s/den a nikdy ne víc, než +30s celkem. Ale OCD asi nemám...snad... :lol2: (samozřejmě, ty s +15s/den půjdou na servis, to se nehodí...)

Datum samozřejmě pouze a jedině to správné. Včetně toho, že se sakra musí překlopit o půlnoci a ne v poledne!!! :-D

Upraveno uživatelem DaveG17
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Většinou se snažím to držet do minuty v plusu. Laci i Seika chodí slušně, jelikož v týdnu Seika a o víkendu Laco tak vlastně v pátek nařizuju jedny a v pondělí druhý. Takže vlastně tu minutu neudělají, jinak datum i den musí sedět. Ale poslední dobou jsem se ,,zaúchylel" na tom aby ručka chodila na indexy v 30 sec přesně mezi a v celou přesně na středu minuty.U hodinový ručky to stejný, celkem sranda... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Me vubec nezajima, co ukazuji radiem rizene hodiny a budiky. Referencni cas je ten, co mam na zapesti a moje okoli to plne respektuje. Ja take musim byt tolerantni. Obcas se stane, ze nekam dorazim jako posledni. To, ze vsichni ostatni prisli moc brzy, naprosto chapu. Oni prece nemohou vedet, kolik je presne hodin, kdyz mi na ruku nevidi.

 

Jinak pochopitelne minutova rucicka musi v celou minutu ukazovat presne na index.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pri quartzkach od certiny som nastavoval cas len 2krat rocne, inak mi tych par sekund nevadilo a ani som to nekontroloval.

 

Pri prvych automatoch som to sledoval zo zaciatku velmi pozorne, bola to aj taka zabavka, ved to poznate...kedze sa mi spomaluju do minusu, raz tyzdenne som ich nastavil o 60s dopredu - presne 60s :) Za ten tyzden sa dostali niekam k nule...

Druhe automaty mi utekaju do plusu, tak tie som nastavil na presne a ked dosiahnu +60s, tak ich zas vratim spat o minutku.

 

Takze nevadi mi, ked mi ukazuju cas do +1min, minus je problem, kedze sa nechcem omeskat (hlavne na mitingy chodim na minutu presne:)).

A napriek obklopeniu digitalnym casom na pc, mobile a vsade mozne, ja vacsinou vzdy spolieham na hodinky na ruke a tam aj cas sledujem!

 

Datum vsak musi sediet vzdy, jedine ked zabudnem ze bol kratsi mesiac tak sa mi stalo 2-3krat ze som den dva nemal datum spravny. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám své první automaty teprve mesic. Predtim sem mel radiem rizene Citizen, co sly porad presne na sekundu. Ci-li si ted zvykam, ze uz to tak nemam.. kazdy den sleduju kolik mi predbehly (nyni cca 2,5s/den). Coz se zda malo , ale za tyden je to skoro 20 sekund a to je ted max , co zkousnu :-) predpokladam, ze casem budu benevolentnejsi..datum musi byt presne

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...