Přejít na obsah

VC Overseas World Time 7700V


sharz

Doporučené příspěvky

  • Po roku...

Trochu se rozkoukávám ve vyšších patrech a zjišťuju, že u hromady krásných hodinek nejsou žádné komentáře a postřehy - to je škoda, nemyslíte? Zrovna u těchhle by mě třeba zajímal názor cigiho :), ale samozřejmě nejen jeho.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi nebudu uplne tim pravym, jehoz komentar a postreh cekas...teda urcite ne ;)

Muj postreh je takovy, ze nedostatek postrehu tkvi pravdepodobne prave v tech vyssich patrech. Kdyz to vezmu za sebe, tak je to patro do ktereho nemuzu ani jako pokojska. Kazdopadne jsou to moc pekne hodinky, opravdu moc. Libi se mi zpracovani rotoru. Nenechali ho jen tak ladem, ta ruzice/hvezdice paradne dokresluje tema cifru. Tah, respektive jeho napojeni strednich clanku, ve vzoru helvetskeho krize, parada! Skvela vterinovka, proporcne sedici korunka, luneta, celkove proporce pouzdra a navazujiciho tahu... No je to nadhera! Nejvic se mi libi asi varianta vpravo.

Ale jak jsem rikal, muj komentar je zde prakticky bezceny, krzeva jde o naprosto jiny sport, nez ve kterem se pohybuju :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A nechybí ti tam klasické hodinové indexy pro odečítání hlavního času? To je asi jediná hnida, kterou jsem našel, jinak se mi strašně líbí...

No kdyz to tak rikas, tak musim priznat ze trochu chybi. Pravda, odecet casu jsem moc nestudoval, kochal jsem se tim zbytkem :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po letech...

Dnes jsem měl možnost vyzkoušet si je naživo a jsem z nich nadšený. Zpracování famózní, nizká výška, na mou ruku skvěle pohodlné. Dojmy:

- z povrchovky jsem unešený, zároveň si ale nejsem jistý, jak by vypadala při denním nošení za rok, za dva, zejména na tahu. Brus je takový zvláštně hrubý. Klient je má dva měsíce a je to kancelářský typ, takže na těch jeho jsem nic neobjevil, kromě spodku náramku kolem spony.

- charakteristická luneta s vystupky je sice pri pohledu zblízka nádherně zpracovaná, s kombinací povrchů a krásnou hranou, ale stejně mě zneklidňuje a vyvolává otázku, jestli by hodinky nevypadaly ještě mnohem líp s klasickou, jednoduchou hladkou lunetou, s vhodně zvoleným profilem.

- ciferník je nádherně zpracovaný, a oproti JLC Geophysic WT na něm nenajdeme žádné hlavičky šroubů. Na rozdíl od konstrukčně jednoduchého "pevného" (ovšem taky asi odolného a spolehlivého) řešení worldtimeru třeba jako u Omegy Seamaster World Time se u VC Overseas WT točí VŠECHNY časti ciferníku kromě uzkého rehautu s indexy, a to vše ovládá jediná korunka. Fantazie. Středový disk s mapou a názvy metropolí se toči samozřejmě jen při nastavování. Každý tak má možnost nastavit si orientaci pásem a mapy podle vlastnich preferencí nebo mista, kde se pravě nalézá. Mapa severní polokoule se středem na pólu koresponduje s časovými pásmy a usnadňuje rychlé hledání.

 

Sada ruček je povedená, fantastická je zejména vacheronovská extra dlouhá vteřinovka.

 

Pohled na strojek a zlatý rotor je už jen třešnička na dortu.

 

Nefotil jsem, nebyl na to vhodna situace, tak alespoň dvě videa z YouTube:

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vždycky, když vidím WorldTimer tak si říkám - taková skvělá věc, kterou bych poměrně často a rád využíval. Ale ty hodinky jsou vždycky žalostně ošklivý...jako komu se upřímně líbí mít na ciferníků x zkratek měst neustále viditelných, když v daný moment vždy potřebuje vědět jen to jedno aktuálně nastavené pásmo?

 

Proč ještě někoho nenapadlo dát to zespodu skrze dýnko? Nebo ještě lépe - do boku pouzdra...Něco jako maji Hour Vision od Omegy?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já worldtimery naopak strašně žeru... jako že se mi kromě funkce i líbí. Dovedu ocenit čistej design a prázdnej cifr třiruček, ne že ne, ale funkční cifr worldtimerů už z principu musí být trochu busy... o to větší výzvou pro designéry je udělat worldtimer v rámci možností čitelnej, a o to větši potěšení mám, když se jim to podaří. Svý WT napřiklad považuju za dobře čitelný a povedený.

 

Všímám si, ze tu dost lidí zaměňuje funkci GMT a Worldtimer. GMT ukazuje dvě (nebo tři) časový pásma a typicky ho potřebujou lidi, co cestujou a chtějí znát místní i domácí čas. Worldtimer je skvělej pro lidi, kteři potřebujou znát čas všude na světě, třeba kvůli obchodu, živý komunikaci s různejma univerzitama apod.

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...