Přejít na obsah

Padělky - kvalita začíná být nebezpečná


Doporučené příspěvky

  • po měsících...
  • po měsících...

Ahojte, práve pozerám nejaké videá, kde sa riešia repliky hodiniek. Napr. aj tie Rolexy vyššie, pozeral som aj nejakék kde porovnávali Patky a pri niektorých kúskoch to je rozoznateľné fakt asi len pre úplných maníkov, prípadne s lupou a pri priamom porovnaní s originálmi (pri Patkoch to bolo najviditeľnejšie na vnútornostiach, ktoré boli viditeľné cez spodné sklíčko). No nakoľko som sa s podobným obchodom nestretol, napr. niekde v Číne, ako tie obchody riešia napríklad číslovanie hodiniek? Ak je na púzdre poradové číslo, tak ich repliky majú všetky rovnaké čísla, alebo sa serú aj s tým a na každých majú ešte aj číslo iné?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Přihodím sem jednu ze svých zkušeností. Prostě se mi líbili a nakonec jsem dohledal v nabídce i model s WR 100m (odzkoušeno) . Přišli 11.11.2020 nařízeny a pouze dotahovány na plnou reservu. Přesnost kolísá neuvěřitelně (kež by takhle chodili i mé Vostok Anchar) 0 - + 25 dle reservy nátahu. Od 11.11 jsem nemusel seřizovat a drží max do + 25vteřin. Cena 60 USD ve slevě. Líbili se mi, zaujali provedením parametry. Ano, tomu se nedá asi moc konkurovat.

IMG_8126.JPG

IMG_8129.JPG

IMG_8128.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 16 hodinami, Bert napsal:

Mate, tohle je vlákno o padělcích. Tyhle hodinky ale nejsou padělek. Jsou inspirovány, ale definici padělku či fejku nesplňují.

Aha, pak se omlouvám, viděl jsem je ve vícero značkách. Přiznám se, že jsem se dál nepídil. Bral jsem to jako možnou kopii. Čert aby se v tom vyznal 😆. Díky za upozornění.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kopie prvků submersible možná, padělek ne, nevidím tam nápis Panerai ani jinou ochrannou známku. Mimochodem nedávno day v inzerci jely homage Marina Militare, tam to možná bylo na hraně (aspoň co si pamatuju tak na WUS to myslím nepovolovali).

Homage = vypadá to jako nějaký hodinky, buď stále prodávány (třeba Submariner) nebo už nevyrabeny. Může to být čistě záležitost zisku (Steinhart) nebo opravdu pocta/oživení už nevyrabeneho modelu (napadají mě třeba heritage modely Seamaster, Seiko 62mas). Homage může být kopie a nemusí být fake. Legální.

Fake/Padělek = kopírování designu a ochranné známky za účelem klamani zákazníka. Nelegální.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Tady mas jeste vyhodu, ze aspon vidis na strojek, ktery se padela nejhur...

Jinak to ukazuje jinou vec, a sice ze to pouzdro tehle PP je tak prostinke, ze se da padelat "levou zadni", kdy se zase nabizi otazka, co na tech PP je, ze stoji co stoji...

Jinak zameny bych se nebal - kdo si koupi ty fejky za par set dolaru, nemuze cekat originaly. Ja mu mu jasne, ze to jsiu fejky. A kdo ma tu drzost je prodavat jako prave, tak doufam, ze tomu nikdo nenaleti, jelikoz jde uz o hodne drahe hodinky a kupujici bude chit nejake zaruky - znat dobre prodavajiciho, dukladne doklady k hodinkam, provereni u AD atd., tj. nic z Aukra atd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...
On 8/9/2020 at 9:41 PM, Axel said:

 Masakr.. Novy video.. Kdo ma ten kanal "lajknutej", asi videl.. Zaujal me odstin modre, ten je snad jeste lepsi nez origo 👀

 

Komentáře pod videem:

Si říkám, jaký je asi poměr fejkařů co nosí vs real 🤣

 

image.png.e9affd5da6f11f0a0fc83171eabe737f.png

image.png.31da0214605791a0d65278662533a238.png

image.png.bae0c4ed974242c5738ca134fddc38bb.png

image.png.6db8a038114140b583e8bab372d9920e.png

image.png.5f22a2b37464b63981b2a9ca5dcb2029.png

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...