Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Já jsem taky jako na trní! To se založí sáhodlouhý, prudce čitelný vlákno... a pak kua dlouuuhá odmlka! Todlecto mně připadne jako tejrání přihlížejících. Tak jak?!!

Tak to se omlouvám :D

 

Probíhá nějaký vývoj, zjišťování a taky shán?ní knihy "Omega - Reise durch die Zeit", nechci šlápnout vedle, jde o definitivky k Moonům a tak chci mít přesnou představu o existenci případných limitek, variant a kompatibilit? dílů u vyhlédnutého modelu. Nakonec půjdou do světa všechny potápky (asi i včetně modrých Doxa Sub, na jejichž velikost si vedle komfortního průměru, výšky a váhy Seamasterů a Speedmasterů nedokážu zvyknout, i když jsou jinak naprostá pecka), zůstanou jen GMT Seamastery na dovolenou a k nim přibydou ještě jedny všednodenní Omega potápky, takže Omega trojkombo. A nebo, pokud se mi to povede vykomunikovat s Otíkem Frejů, dosáhnu nirvány s dvojkombem, za předpokladu, že se podaří zkombinovat z origo dílů podle mých současných (a doufám, že "dozrálých") požadavků na potápky jedny jediné custom Seamastery. Budu určitě informovat o vývoji, ale tohle asi budu řešit delší dobu :) hlavně kvůli kroku č.1 (kniha), za kterou aktuálně majitelé chtějí i částky kolem 16 tis. :( Takže prosím o trpělivost :)

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj, take se tesim ;) .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky, kluci. Už bych to konečně chtěl přestat řešit. Včera jsem v rámci lovení a zjišťování táhnul děti do centra Prahy k Altmanům a Dušákovi, místo abychom jeli někam na výlet. Ještě že byly ty bouřky, jinak bych měl fakt výčitky.

 

BTW: Tano, mít víc času, uvažoval bych o mikrosrazu s Tebou a se všema hodinkama, to by byly dobrý fotky, kdybychom vysypali na stůl aktuální obsah obou kabelek :D Damasko jsem si pořádně nikdy neprohlédl...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj, diky bylo by mi cti ;) . Tano je jen para nad hrncem kuchare ( cti Martar ) . :) .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Suby?

To si nemyslim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kluci, nebudu vás nijak napínat, prostě jsem díky Seamasterům 300M GMT zjistil, že to je přesně to pouzdro a tah, které mi absolutně vyhovují, takže do trojkomba pořídím Seamastery 2254, nebo 2230 s černou Diver lunetou, nebo 2254 s non AC dialem a non AC ručkami. Každopádně v hodně dobrém stavu. Chci to ale fakt nastudovat, už mě nebaví furt něco kupovat a prodávat. Třeba existuje nějaká libová limitka, u které bude zábava i samotné shánění. Ve výsledku tedy vznikne Omega threesome aneb "švýcarská trojka"

- Moony na zimu a na večer

- Seamastery Diver na léto a do práce

- Seamastery GMT na dovolenou a expedice (Afričan už prověřil jejich způsobilost k této roli :) )

 

Líbí se mi, že už jsou to všechno modely s vintážním nádechem. Líbí se mi, že mají téměř stejný tah.... přiznám se, že jsem byl dokonce chvilku v pokušení začít sbírat (kompletovat) všechny Sword Hands modely, ale nebudu blbnout, nemělo by to žádný efekt, o těchhle modelech se ví v podstatě všechno, není tam co zkoumat, takže by to sbírání nebylo nic jiného než hromadění... a to není nic pro mě.

 

Až budu mít vyřešeno, hodím sem fotky.

 

Krásný den přeje martar

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj ja to tusil, uz se tesim na fota.

Upraveno uživatelem tano
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

:D Tak po dlouhém vybírání a konečném nasměrování k starým Sword Hand Seamasterům mi čekání na knihu o všech modelech Omega (jejímž prostudováním jsem podmiňoval nový a snad poslední nákup třetích hodinek do komba) přišlo nějak dlouhé a impulsivn? jsem koupil hodinky, které jsem tady ve vlákn? opakovaně zavrhnul kvůli jejich výšce. Nevyzpytatelné jsou cesty chronomagorovy...

 

post-30813-0-52549300-1474189975.jpg

 

Po prodeji Aquaracerů 500 a v rámci prodeje Awarek mi přišly do cesty téměř nové Omega Seamaster Planet Ocean 42 CoAxial cal.8500. Tyhle hodinky jsem si v minulosti v buticích mnohokrát zkoušel a vždycky mi přišly vysoké. Vysoké se mi zdály dokonce i staré tříručky PO 42 s cal. 2500... a tyhle nové s inhouse kalibrem na výšku ještě povyrostly. Přesto jsem se do nich v hospodě zamiloval, měl jsem nějakou slabou chvilku, znovu mě dostal jejich fantastický antireflex a ručky, a hlavně - poprvé jsem je viděl vedle svých Moonů a GMT Seamasterů a vypadalo to na dokonalé kombo. Slovo dalo slovo a měl jsem dream Omega trio.

 

post-30813-0-27070600-1474189963.jpg

 

Popisovat všeobecně známé hodinky asi nemá smysl, ale zmíním alespoň to, co mě na nich vážně bere:

- krásný, zdobený inhouse se dv?ma pérovníky, 60 hodinami rezervy chodu, křemíkovým vláskem setrvačky a coaxiálním krokovým kolem. A samozřejmě průhled na něj přes safírové dýnko...

- nádherné zpracování ciferníku s plastickými prvky

- perfektní ručky dokonale chytající zbytkové světlo, čitelné skvěle za téměř všech světelných podmínek. A ve výjimečných okamžicích, kdy ručky neodrážejí světlo, nastupuje silná dvoubarevná luminiscence.

- no a především neuvěřitelný antireflex, kdy sklíčko ve většině případů není vůbec vidět. Magická věc, úžasná technologie, neustále přitahující oči.

- samozřejmě se mi taky líbí, že jsou hodinky rozdílné od zbylých dvou modelů v kombu, které se tak stává krásn? různorodým.

 

post-30813-0-94841800-1474189929.jpg

 

post-30813-0-24762300-1474189940.jpg

 

post-30813-0-11788600-1474189952.jpg

 

post-30813-0-90276400-1474189999.jpg

 

Při nákupu jsem si říkal, že už jsem se naučil hodinky nosit a chránit, a že si na jejich výšku tedy zvyknu. Když jsem trochu ohnul zápěstí vzhůru, hodinky se hezky schovaly do vzniklé jamky nad záp?stním kloubem a vypadalo to vlastně docela dobře...

 

Jéénže:

- hodinky se překvapivě na výšku nezmenšily :D (= nemůžu si zvyknout). Mají zkrátka svoji výšku a váhu, která mi je na ruce stále připomíná. Asi bych si na n? dokázal zvyknout, kdybych byl OWG a neměl s čím srovnávat - mě ale jejich výška a váha rozčiluje pokaždé, když je na ruce střídám s Moony nebo GMT. Strašně jsem se nechal zhýčkat malou výškou, nízkou váhou a velkou pohodlností obou definitivek, takže mi hodinky s vcelku normální výškou připadají špatně nositelné... nebo mám prostě jen blbej tvar ruky.

- hodinky působí luxusn?ji, než jsem čekal. Antireflex, blyštící se indexy, ručky, logo... spolu s jejich výškou to způsobuje, že tak nějak příliš "trčí do světa", fyzicky i obrazně. No a protože nevypadám jako George Clooney, vypadají na mé ruce tak nějak nepatřičně. Dávám přednost nenápadné kvalit? a pohodlí.

 

post-30813-0-45711400-1474189986.jpg

 

Podle všeho tedy nekonečný příběh pokračuje. Asi se vrátím k původnímu plánu. Sledujte dále náš přímý, i když poněkud rozvleklý přenos :)

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Od září prodávám PO, dneska jsem se rozhoupal k upu inzerátu, a v jeho rámci hodinky trochu pofotil... a co myslíte? - - znova jsem se do nich zamiloval! Teď tu řeším, jestli se na jejich prodej nevykašlat. To je fakt diagnóza :D Zpětně chápu takové ty legrační poznámky v inzerátech..." vyhrazuji si právo prodej ukončit" :D Že jsem na tohle fórum kdy lezl...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně ty samé pocity mám i já s nositelností PO. Mám je měsíc a pořád se s nima nedokážu zžít. Chvilku super jejich dokonalost je boží včetně výše popisovaného antireflexu a plastického cifru, ale pak nějak vadí na ruce, možná by tomu pomohla mikro regulace tahu pro pohodlnější doladění . Chvilkové pocity prodat a pak zase nechat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...