Přejít na obsah

Pavouk se zvláštním ciferníkem

Doporučené příspěvky

Sehnal jsem tyto Pavouky a přijde mi zvláštní, že na ciferníku není bochánkovité logo Prim. Zatím jsem ciferník pro kalibr 50 s tímto novějším logem neviděl.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pocet rubinu na ciferniku ovsem skladacce nenasvedcuje - spis jen bylo pouzito modernejsi logo.

Jak s tím souvisí ty rubíny?

Tyhle mám doma v klasickém pouzdře jak kalibr 50, tak i 52.

A jedny NOS si teď vybrala manželka. Chromované, stříbrné indexy. Posadil jsem jí je na červeného pštrosa od Kubsona. Vypadá to perfektně. Zítra dodám foto.

Nikdy jsem je v provedení pavouk ale neviděl. Až teď na té fotce.

Každopádně jeden z nejpovedenějších číselníků Prim.

Edit: Podle mě to skládačka bude. Přijde mi divná ta kombinace stříbrného pouzdra a zlatých ruček & indexů.

Vypadá to divně. Jak pěst na oko.

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odkaz ke komentáři

Takhle jim to moc sluší :)

Ale verze bez datumovky (kalibr 50) se mi líbí ještě víc. Je taková čistější, řekl bych.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odkaz ke komentáři

A co hodinář který prováděl čištění, nevyměnil ručky za jiné? Tohle je totiž docela možné.

Možná jsem to měl napsat hned, ujišťoval jsem se, zda tu vteřinovku někdo neměnil a byla od začtku zlatá. Byly čištěny 2x u stejného hodináře(pouze čištěny a mazány) a podle toho taky uvnitř vypadají. :) Byly totiž prakticky celou dobu nošené.

Odkaz ke komentáři

Přidávám slíbenou fotku strojku. Je to opravdu TYP 0111, setrvačka je šroubková (na fotce je pohybem rozmazaná). Jinak zlaté indexy v chromovaném pouzdře jsou podle mě u primek z tehdejší doby skoro běžnější než stříbrné. Alespoň u těch co jsem zatím viděl já.

Mohl bych poprosit vlastníky primek s tímto ciferníkem, aby uvedli výrobní čísla, pokud na víčku existují?

Upraveno uživatelem Pavel K
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...