Přejít na obsah

DIPLOMAT 40 v nerezu

Doporučené příspěvky

Tak jak to tady sleduju z povzdálí, tak sem rád, že se debata přenesla z humpoláckého urážení jeden druhého, ale že se tady vede zase nějaká konstruktivní debata. Kdyby Prim použil na úpravu strojku zhruba poslední 3 stránky chatu, k tomu se nechal inspirovat těmi co volají po slevě za spoždění, tak bych se ve finále vyloženě radoval z výsledku a ještě za to, že jsem ušetřil nějaký ten těžko vydělaný peníz. Každopádně už se těšim až to celý bude. (jo a někdo tu psal, že všichni co v tom lítáme sme komunisti, tak to bych si vyprošoval s tou pakáží nemám nic společnýho)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 1,4tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

... nestačil by místo prořeru zářez ? Prostě rýha a tedy zeslabení materiálu v nějakém prstenci kolem uložení, kde by to teda pružilo? Něco mě říká, že by to bylo nejjednodušší.

V podstatě je úplně jedno jakym způsobem se odpružení provede, akorát při použití jednoduchého zářezu bude mít materiál, v místě ohybu, větší pnutí a bude potřeba jít se zářezem skoro k okrajům ramene. Více, než pokud se použijí delší raménka, tedy výřez větší plochy. Bude záležet na požadavku co s rotorem, u první varianty zůstane třeba víc místa na logo, nebo zvolit výřez s pohledem na stroj.

Ty kameny do ložiska bych nezatracoval, samořejmě je to náročnější a znamená to shodit plachtu z mašin, trochu je namazat, seřídit a něco vyrobit. Je to jenom kousek, drobnost, která stroji hodně pomůže a neni to nic až tak nereálnýho, protože prostoru v uložení je dost. Navíc rotor bude mít na kamenech lepší tření než s bronzovou slitinou. Pro někoho může být i argumet, že při použití dalších dvou kamenů se dostanem na celkových 23 a to už vypadá "světově" :thumbsup_anim: .

Další, tunigově náročnější variantou je podívat se na odlučovač, ale to už znamená hrábnou do konstrukce stroje.

Odkaz ke komentáři

Ty kameny do ložiska bych nezatracoval, samořejmě je to náročnější a znamená to shodit plachtu z mašin, trochu je namazat, seřídit a něco vyrobit.

Další, tunigově náročnější variantou je podívat se na odlučovač, ale to už znamená hrábnou do konstrukce stroje.

vytrhnuto z kontextu není plachet co bychom shodili z mašin, není co namazat, seřídit a a vyrobit

Odkaz ke komentáři

.... (jo a někdo tu psal, že všichni co v tom lítáme sme komunisti, tak to bych si vyprošoval s tou pakáží nemám nic společnýho)

To jsem asi přehlédl. Tak to by mě tedy dojalo....... takoví bratři Mašínové si teď musí dávat velkýho majzla, aby si náhodou nepořídili něco podobného našim hodinkám........ zatracenýho majzla......... :smile_anim:

Mj. ten, kdo to napsal, tak k nim bude mít asi hodně blízko - to je totiž přesně jejich styl.

Odkaz ke komentáři

Osobně si taky nejsem jist , jestli ještě v eltonu nějaké staré stroje (k nim ostré nástroje, příslušenství, materiál......) mají a k nim lidi, co na nich umí vyrábět a především vůli pustit se do něčeho, jako kamenné ložisko uložení rotoru. Pochybuju, že se tím budou ochotní zabývat, všechno myslím vrhají do těch pokovení, brusů a podobně a na hodinařinu jim nezbývá energie - asi to nepovažují za prodejný (ostatně i tady je povrchní optika strojku pro řadu lidí to nejdůležitější). Ale mechano má prý nějaké stroje ve sklepě.... a umí na nich, jenže nechat si 96stku tuningovat off house ? To by musel být nějaký neobvyklý rafinovaný zásah, aby to mělo opodstatnění.

Ale nebudu předem poražen, že. Kdyby se k tomu někdo odhodlal, má moji podporu ! Tady je ještě jedna otázka pro rmx - vyplatí se vůbec zlepšovat takhle tu 96stku? Nemluvím o výřezu - to je myslím snadný, myslím ty kameny - nezůstane to pak pořád economy řešení, jen s vylepšeným rotorem? Protože řekněme pro naše společenský účely to stačí i bez kamenů a pro sport.....bude to s kameny stačit?

Tak a teď už jsem mimo - co se v odlučovači odlučuje? a od čeho?

hciq - o čem se bude dělat film. O našich primkách, šestsetktrojkách, o Mašínech , nebo o všech dohromady, zvlášť ?

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

....asi to nepovažují za prodejný (ostatně i tady je povrchní optika strojku pro řadu lidí to nejdůležitější)...

Hehe, ta optika samozřejmě musí jít ruku v ruce s kvalitou.

Ta kvalita se u určitých výrobců bere jako samozřejmost.

Že by to byl důvod, proč třeba zatím nekupujeme čínské hodinky?

Upraveno uživatelem Ondraj
Odkaz ke komentáři

Když jsem si to tady tak prošel, tak mě napadlo, jestli to PRIM nezdržuje schválně a nebaví se tím, kam až zajde ta debata tady.

Až tu konečně snad někdy budou ty hodinky, které bych opravdu rád viděl, odprezentovány, pošlete mi pls někdo SZ, abych si ušetřil další měsíce pročítání :whistling:

Odkaz ke komentáři

Osobně si taky nejsem jist , jestli ještě v eltonu nějaké staré stroje (k nim ostré nástroje, příslušenství, materiál......) mají a k nim lidi, co na nich umí vyrábět a především vůli pustit se do něčeho, jako kamenné ložisko uložení rotoru. Pochybuju, že se tím budou ochotní zabývat, všechno myslím vrhají do těch pokovení, brusů a podobně a na hodinařinu jim nezbývá energie - asi to nepovažují za prodejný (ostatně i tady je povrchní optika strojku pro řadu lidí to nejdůležitější). Ale mechano má prý nějaké stroje ve sklepě.... a umí na nich, jenže nechat si 96stku tuningovat off house ? To by musel být nějaký neobvyklý rafinovaný zásah, aby to mělo opodstatnění.

Ale nebudu předem poražen, že. Kdyby se k tomu někdo odhodlal, má moji podporu ! Tady je ještě jedna otázka pro rmx - vyplatí se vůbec zlepšovat takhle tu 96stku? Nemluvím o výřezu - to je myslím snadný, myslím ty kameny - nezůstane to pak pořád economy řešení, jen s vylepšeným rotorem? Protože řekněme pro naše společenský účely to stačí i bez kamenů a pro sport.....bude to s kameny stačit?

Tak a teď už jsem mimo - co se v odlučovači odlučuje? a od čeho?

hciq - o čem se bude dělat film. O našich primkách, šestsetktrojkách, o Mašínech , nebo o všech dohromady, zvlášť ?

Chlapi, ještě chvíli to natahujte a můžete si udělat slavnostní předání 20. srpna. A na rotor si nechte vyrýt 20.08. 2008 a máte to :thumbsup_anim: .

Odkaz ke komentáři

Ja jsem pro. Pokud to bude v pátek v podvecer, tak OK :thumbsup_anim:

V pátek večer budou moje diplomatky už tvrdě zařezávat na jiné akci. Smoking nebo tmavý oblek, dlouhé šaty - výňatek z pozvánky. Ovšem zapomněli tam natisknout ještě: ...., pravé české hodinky - společenské :D

Takže v pátek nemohu.

Odkaz ke komentáři

V pátek večer budou moje diplomatky už tvrdě zařezávat na jiné akci. Smoking nebo tmavý oblek, dlouhé šaty - výňatek z pozvánky. Ovšem zapomněli tam natisknout ještě: ...., pravé české hodinky - společenské :D

Takže v pátek nemohu.

Pro mě za mě to muze byt klidne utery, streda nebo ctvrtek :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři

Cigi, hoďte na tu devadesátšestku zdobení, jako má ML na 2824.

Spodní část rotoru (ty drážky) vám bude hezky pasovat k Rolex lunetě vašich Diplomatů.

Rozteč drážek a jejich provedení můžete ladit právě k té zmiňované lunetě.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...