Přejít na obsah

DIPLOMAT 40 v nerezu


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 1,4tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Mám tu několik dotazů pro účastníky tohoto projektu:

 

1) V popisech na dýnku navrhujeme vodotěsnost označit v ATM a nikoli v At (není to nic proti češtině a je to blíže obvyklému označení - dokonce i v češtině). Souhlasíte?

 

2) Co se týče dekorace strojků, tak děkuji za důvěru a pokusím se jí nezklamat. Co bych ale potřeboval vědět (bohužel očekávám, že v tom se názory budou lišit), jaký druh pokovení můstků a rotoru preferujete. Pokud se totiž pustíme do nějakého brusu, tak se budou muset tyto díly pokovit ať tak či onak.

 

Mám na mysli rhodiování nebo zlacení!

 

Pro mě je podstatné pouze jediné, aby standardní provedení bylo pouze jediné. Ti co budou chtít něco extra, mě o tom musí včas informovat, a bude to samozřejmě nad rámec současné kalkulace.

 

3) Barva datumky je samozřejmě na Vaší volbě, ale já osobně bych se přimlouval za bílou, protože bílou budou tištěné i čáry číselníku. Ty by samozřejmě mohly jít stříbrnou barvou rovněž, ale nebude to dle mého soudu vypadat tak dobře, jako čistý kontrast černé a bílé. Datumu se týká to samé. Vím, že tam chcete mít za každou cenu nějakou zvláštnost, ale myslím, že tohle nebude vypadat dobře. Stříbrná barva je barvou metalickou a jako taková nebude tak homogenní jako čistá bílá. Nebude dokonce ani nijak lesklá, takže efekt, který si od toho slibujete nebude mít.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jen v rychlosti. Souhlasím všema deseti s nápisem ATM nikoliv AT. co se týče upravy strojků, tak se ze mě stává zastánce jednotné úpravy rhodiováními. Rozhodně né žádné zlacení na strojku. To by byl podle mě hřích proti celkovému provedení hodinek. Co se týče provedení datumu, tak čekám na vyjádření všech účastníků projektu a kdyby to šlo tak bych prosil Prima o provedení vizualizace: Bílý datum a bílé provedení ostaního označení, a provedení se stříbrným provedením datumu plus stříbrné provedení zbývajících údajů na indexu a samozřejmě pokud to pujde v opačné provedení pro představu všem. Doufám, že je to dosti srozumitelné, ale doufám, že se to setká s určitou odezvou od Primu. děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rozumím tomu správně, že se na můstky v základu aplikuje rhodiování a poté vějaký vkusný brus? A následně se třeba srazí a vyleští hrany? A pokud toto bude jednotné, tak to bude v základu? Nebo jsem to špatně pochopil? B)

 

Klasika, nastavíte prst a snědí Vám celou ruku. Udělám co bude v našich momentálních silách, abyste byli spokojeni, ale prosím nepodsouvejte mi co jsem neslíbil, protože byste pak mohli být zklamáni. V tomto směru děkuji za důvěru, kterou nám někteří účastníci projevili. Pokusíme se jí nezklamat.

 

Správně rozumíte tomu, že jsem ochoten na strojek aplikovat nějakou formu brusu a následně ho pokovit, jak to tak vypadá tak rhodiem. Podstatné pro mě je, aby o tomto řešení panovala jednota názoru, jinak to musí jít cestou individuálního režimu, což celou situaci komplikuje a prodražuje.

 

To mmmara: Pokud jste viděl předchozí vizualizace, uznáte, že i kdybych vizualizace připravil, bylo by z nich prd vidět, když to mám říci naprosto bez obalu. Stříbrnou barvu budu na obrazovce simulovat pouze nějakým odstínem šedi, takže skutečný dojem v reálu to stejně neukáže. Tohle rozhodnutí musí být o pocitech. Já jsem tu uvedl své důvody, proč si myslím, že je to špatně, ale je to samozřejmě Vaše rozhodnutí!

 

Jinak bych se rád vyjádřil také k rhodiování versus zlacení strojku.

 

Když rozříznete člověka, také není uvnitř růžový! Teplý odstín zlacení mi přijde zajímavý právě proto, protože zdůrazňuje, že jde o "střeva" hodinek, které mají svůj život. Není to tak strojařsky chladné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jinak bych se rád vyjádřil také k rhodiování versus zlacení strojku.

 

Když rozříznete člověka, také není uvnitř růžový! Teplý odstín zlacení mi přijde zajímavý právě proto, protože zdůrazňuje, že jde o "střeva" hodinek, které mají svůj život. Není to tak strojařsky chladné.

S tím bych souhlasil. Já mám třeba zafixováno, že hodinový strojek je mosazný a čekám, že bude žlutý. Když jsem otevřel první Primky, byl jsem překvapený, že jsou uvnitř stříbrné. A pro inspiraci. Když jsem otevřel hodinky Lanco, jsou uvnitř měděné. Vypadá to nádherně. Stříbrná barva strojku je z mého pohledu to nejhorší, co je možné nabídnout. Protože zakrývá původní materiál a to většina na pouzdrech odsuzuje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na těch vnitřnostech něco je, že je lze odlišit, otázka je, jestli do modra!

 

Ve filozofické podstatě je lepší barvit strojek, který je z mosazi, na stříbrno, aby bylo vidět, že je pokovený, než zlatit, aby bylo vidět, jak hezky je mosazný.

 

Ale upřímně puristické dodržení materiálu jednotlivých součástek bez jakéhokoli pokovení, pouze obrobením - leštěním, brusem, čištění, srážením hran a tak, ať je z čehokoli, klidně z plastu, by mi cizí nebylo - pak by to opravdu byly ty vnitřnosti, syrové, jako na jatkách !! :D To by mělo velký estetický účinek, to jo - a ten kráásný kontrast k vypiplanému ciferníku! I N T E L E K T U Á L N Í ! To bych opravdu bral, asi nejvíc ze všeho. Kde je to echo ???

 

Konec konců, my víme kdo mi říkal - a ukazoval tu krásnou knížku, že ňákej brequet to dělal právě tak, s vnitřnostma se nepáral, to zavedl až dlouhej sas, asi z nudy.

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím pánové, dnes jsem měl možnost potkat se v Brně s Primem (panem Prokopem) a prohlédnout si celou řadu starší i nové produkce Eltonu.

Jedním slovem ... paráda. Samozřejmě jsme mimo jiné probrali i tu naši limitku a jestli se mohu přimluvit, tak jsem rozhodně proti stříbrně vyvedeným číslicím, nevypadalo by to vůbec dobře, stříbrná nedrží ostrou linii, rozpadá se a pro nás je vyloženě nevhodná. Totéž platí pro jiný než původní a podotýkám originální font, který by bylo opravdu škoda měnit a to i s ohledem na vůli při pohybu a tření datumovky. V tomto se ale ztotožňujeme všichni, tak v tom nevidím problém.

Jedinou otázkou, která bude zřejmě jako poslední řešena a dořešena, je rhodiování či pozlacení rotoru. Porovnával jsem oboje a musím konstatovat, že rhodiování vypadá nejenom obyčejně, ale i nudně, rozhodně však ne syrově dokonale. To zlacení alespoň části rotoru (který jak víme nepatří mezi ve své třídě největší) je jiné kafe. Nejde o nějaké třpytivé a laciné pozlátko, ale efektní dojem vytvářející punc dokonalosti a opravdové kvality. V kombinaci s ostatními částmi našich hodinek rozhodně nepůsobí nesladěně, ale dotváří synchronní celek. Nevím jestli z mého popisu nejste trochu mimo, ale rozhodně se přimlouvám za zlacení rotoru. Zkuste si to představit nebo porovnejte Vám dostupné průhledy a popřemýšlejte. Já mám ale jasno :whistling:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Leonide, tak jsem to myslel původně, pozlatit jenom to vnitřní rameno rotoru (držák závaží). Dále pak nějaký vkusný brus a rhodiování na můstky. A kdyby se ještě doladilo sražení a naleštění hran můstků, tak by ten strojek mohl mít už velice slušnou úroveň, myslím...... B)

 

Ale nemusí tam být za každou cenu to zlacení. Jenom nevím, jestli nechat strukturu povrchu rotoru stejnou jako můstků nebo odlišnou...... jakou.......

Upraveno uživatelem typograf
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to já vítám ! takhle to já beru ! Jestliže má prim SILNOU a jednoznačnou představu, jak mají vypadat a přesvědčivé argumenty - například ten se datumkou, jak píše leonid - jestliž je k dispozici původní matrice, tak ji použijme, to dá rozum, jestliže je riziko, že stříbrná čísla budou rozmazaná nebo budou dřít o ciferník, tak je udělejme bílá, jestliže se prim chce předvést zlatým strojem - já jsem všemi deseti pro! - ať je to po (pasha-de) primovi :), takhle já si to představuju, že budeme dávat náměty, motivy a chechtáky, ale zároveň má mistr naprosto volnou ruku , to je osvědčený ideál - děsně se těším, jak já budu nakonec mile překvapenej !! :D

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...