Přejít na obsah

Seiko Mod - Ako na to?


People

Doporučené příspěvky

Já chci říct, že ta modifikace Lukáše3 se mi líbí, hlavně ty skeletonové ručičky a ciferník bez indexů super 👌 Sám bych chtěl k tomu někdy ještě zkusit celé černé pouzdro, aby to ladilo úplně.

Za sebe můžu říct, že já jako naprostý amatér už získávám cit v instalaci ruček, což není žádná prdel, ale o to větší mám radost, když se mi to podaří.

Dále jestli to správně chápu, tak tohle vlákno není o modifikaci na potápky. Takže když si někdo z potápek udělá něco jiného, tak to sem zkrátka patří. Navíc už to bude skoro čtvrt století, co jsem se naposledy potápěl. A ruku na srdce, pokud bych chtěl ten adrenalin zažít znovu, tak si jako nezkušený amatér raději vezmu nějaký hodinky s kompjútrem, abych se cítil bezpečněji, než mazácký želvy nebo samuraje.

Chápu, že každému se líbí něco jiného. Ale já to mám tak, že když mám na sobě 14 dnů echt potápky želvy, tak ikdyž jsou super, tak mě pak prostě začnou trochu nudit a chci nějakou změnu. No a modifikace stávajících hodinek je kurva uspokojující unikátní změna.

Jiří Sedlák: Zkus nějakou modifikaci sám, je to super 😉

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem také amatér

Ten pocit z vlastnoruční modifikace je nepopsatelnej, to se musí zažít!

Na sundavání ručiček mám stahovák z Ali, je to super pomocník. Dřív jsem to různě páčil, až ručičky lítaly.

Žádnej lis na montáž ručiček nemám, ale osvědčila se mi vypsaná náplň z propisky. Hodinovou ručičku umístím pinzetou na hřídelku a pak s citem přitlačím tou trubičkou, přičemž hřidelka minutové ručičky zajede do trubičky. Přítlakem na příslušnou stranu vyrovnám rovinu ručičky s cifernikem a je to. Minutovou stejně a nahoru vteřinovku.

Pevnou ruku!

Ta mofikace je pěkná, ale já bych se nevzdal luminiscence ručiček.

Upraveno uživatelem Jerryl
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já se chystám ne výměnu lunety na King Želvách za nějakou méně lesklou. Přemýšlel jsem o výměně jenom vložky, ale ta původní by nepřežila demontáž, určitě by to nepřežil lumi bod. Takže původní luneta půjde do šuplíku, koupím cion edge a nechám si nějakou čínskou keramickou vložku v Onyxu opískovat. Už tam jednu Ruda zkoušel a dobrý. Třeba zvládnou zmatmit i tu svítící. To by bylo super, matná luneta s lumi. Když je vložka lunety plochá, je prostě voser, když se celá zaleskne. Jediná vada King Turtle. 

Ale nejdřív dám asi všechny hodinky postupně na servis.

Jo a na pokusy tu mám ještě jedny dost dojednané SKX009. Takže i ode mě se módu určitě dočkáte. Vidím to na ciferník s plastickými indexy a jinou lunetu. Možná safír, ale asi stejného tvaru jako původní hardlex.

Rozhodně jsem tu nechtěl rozjet nějaký flame. Můj názor je můj názor a rozhodně ho nikomu necpu. Jen jsem chtěl nastínit, kterým směrem se budu ubírat já.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 15. 2. 2023 v 12:38, Jiří Sedlák napsal:

Ještě se zeptám, ta DT luneta je nějak aretovaná po hodinách? 12 kliků? Nebo jenom třecí.

Je to jenom vlozka, luneta muze zustat puvodni, nebo kterakoliv jina. Tak ze luneta se chova stejne jako na klasickych potapkach - otaci se jen jednim smerem a ma 120 kliku. 

Videl jsem ze borci nejak upravujou pruzinu (myslim "click spring") aby luneta se dala tocit obousmerne. Me se to bohuzel nepodarilo, jen jsem znicil dva dilky a pak na to vykaslal. 

 

V 16. 2. 2023 v 18:04, Jiří Sedlák napsal:

Takže původní luneta půjde do šuplíku, koupím cion edge a nechám si nějakou čínskou keramickou vložku v Onyxu opískovat. Už tam jednu Ruda zkoušel a dobrý. Třeba zvládnou zmatmit i tu svítící. To by bylo super, matná luneta s lumi.

To by asi musel po piskovani znovu to vyrytych cislovek a indexu dat novou svitici barvu. To si myslim problem nebude, Ruda je sikovny. Kdybys do toho sel tak rozhodne se pak ukaz, to musi vypadat docela cool.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já ale neupravují chod lunety, já jenom vymýšlím matnou vložku, obousměrnou tady vymýšlí jiní experti. 

Ciferník bez indexů a podobný chujoviny jsou taky samozřejmě  proti ISO 6425 a když jsem napsal že se mi to nelíbí, tak mi tady div nevynadali.

Já jsem právě z těch, kteří by modovali potápky tak, aby zůstaly potápkami včetně ISO.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Verze dva mych titanovych SKX. Hodne inspirovano potapkama Sinn.

Vyrazil jsem cestou "OEM+" - origo Seiko cifernik z Cousins UK, plochy safir, keramicka vlozka. Dal je tam cervena vterinovka a cerno-bila "roulette" datumovka. Za me moje druhe nejpovedenejsi hodinky, dopadlo 100% podle mych predstav.image.thumb.jpeg.63a8b4c78509f9c493ea2e12b85ac78c.jpeg

 

Jak se dalo ocekavat od origo Seiko cifernika lumi je naprosto super 🔦

image.thumb.jpeg.eddf9e6f7363dcb98f09ff1e802a651b.jpeg

 

Co rikas na to, @Jiří Sedlák? Odpovida to predstavam o potapkach? 😁

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
V 17. 3. 2023 v 10:57, iakovmarkov napsal:

Dorazili soucastky pro prvni zakazkovou vyrobu. Bude takovy field watch pro kamarada. Fun stuff :)IMG_5857.thumb.jpeg.c15c802f1683d986d6c64e8424b7c931.jpeg

Pěkný projekt.

 

před 23 minutami, Adamus132 napsal:

Kde kupujete náhradní díly, jako jsou třeba datumový věnce?

Zkus se zeptat svého hodináře.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 22. 3. 2023 v 12:58, Adamus132 napsal:

Kde kupujete náhradní díly, jako jsou třeba datumový věnce?

Zalezi ktere.

Datumovy venec bych poridil na AliEx, nebo jsou bezne k dispozici u prodejcu seiko modu - Namokimods, Watch&Style, Yobokies.

Origo Seiko dily najdes na Cousins UK, budou stat raketu v porovnani s AliExem. Ja OEM kupuji jenom cifernky, zbytek me moc neoslovuje.

Jinak souhlasim s kolegou, hodinare tech veci maji v suplikach a krabickach hafo, usetris na postovnem :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...