Přejít na obsah

Davosa Ternos alias Rolex Submariner


Mischa80

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 114
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Já si totiž říkám, že bych asi svoje Ternos Professional vyměnil za klasický Ternos... prostě mi vadí ta váha a jak jsou masivní na ruce. Ale odrazuje mě ta minutová ručička. Asi bych je musel vidět naživo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...
  • po 3 týdnech...
  • Po letech...
před 27 minutami, Viabada napsal:

Měl jsem je - kvalita je na ho...o.

reakcia veľmi vypovedajúca, určite pomôže pri výbere. Ináč máš pravdu veď roky už sem nikto neprispel ...

Upraveno uživatelem AKUC
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 10. 2. 2018 v 19:23, driver5 napsal:

sice pozdě, ale třeba to někomu pomůže v rozhodování. 

Co se týče kopírování , tak to je opravdu složité - z tohoto úhlu pohledu je kopie všeho všech a všichni od sebe opisují navzájem. Kytara nebo piano taky vypadá víceméně stejně jen tam mají jiný nápis, kladivo se asi taky moc lišit nebude. Jsme v kategorii " potápěčské" hodinky = musíte mít oddělenou malou a velkou ručičku - polovina z nich má šipky, druhá kombinaci kolečko ( mercedes) a šipka. Nemají čísla na ciferníku, ale pouze plastické čárky nebo kolečka - šestiúhelníky , trojúhelníky to asi nebudou. Dále tu máme lunetu - na ní jsou desetiminuty a 15 ti minutová stupnice ( doba nutná k dekompresi) -co jiného tam má být ? písmena ? obrázky ? asi ne. Luneta se otáčí v protisměru ( kvůli nechtěnému otočení) a má ozuby aby se jí dalo otáčet. Velikost hodinek 38, 40 nebo 42mm - všechno ostatní nefunguje. U 38mm musí být lupa , aby bylo vůbec vidět na datum. No a s těmito parametry se moc odlišit nedá. 

Jeden z prvních plnohodnotných potápek byly Fifty Fathoms ( blancpain) , když se podíváš na Omega seamaster spectre - tak je Omega okopírovala ? 

 

Třeba Breitling superocean jsou kopie Omega ? asi ne... 

Jinak rolex military submarine okopíroval Fifty Fathoms ? Možná... 

 

Pak tu máme potápky jako jsou Steinhart, davosa, Ginault,seiko, squale... a mnoho dalších, které jsou více či méně podobné Omega nebo Rolex a nebo naopak ? 

 

V zásadě je to tak, že 

více méně všichni mají safír, nerez 316l tělo, každý má nějak řešenou sponu, otočná luneta, rolex má hliníkovou např. davosa keramickou, někomu nesedne font na omegách, nekomu na rolex, nekomu přijde fajn cejchování na breitlingu - těžko říct. 

 

Zásadní rozdíl mezi hodinkami nad 100tis ( rolex, breitling, omega) a hodinkami za 30tis ( davosa, stain , atd) je v následujícím

1) vyšší řada strojku typu 2824  - TOP nebo CHRONOMETER - tedy navíc antikorozní úprava rhodiem, více seřizovacích bodů, více zdobení , vyšší přesnost 5s/den oproti 10s/den

2)  asi 100% zpracování v jemných detailech - u hodinek za 30tis občas možno vidět nějakou setinu milimetru chybku v pozicích

3) určitá tvarová vyladěnost - jsou přesně tenké jak mají být, korunka má rozměry přesně takové aby netlačila, atd 

 

 

3)  značka a s tím spojený statut

 

 

U prvních třech bodů - převedeno na peníze - je rozdíl sotva 20tis. Tedy pokud by Davosy stály 25tis , tak hodinky s parametry výše by stály třeba 50tis. A věděl byste, že za svoje peníze máte adekvátní kvalitu.

Zbylých 50-100tis je status-značka.   Někdo, kdo chce sdělit, " mám 150tis na hodinky "  nemůže mít na ruce hodinky za 50tis - byt je kvalita a materiální hodnota stejná. A toto rolex a omega nabízí. 

 

BTW davosy prof jsou vodotěsné do 500m ( na rozdíl od Rolex, Omega - 300m) , tudíž musí být silnější a mají tlustší korunku ( více závitové těsnění) . 

 

Mě osobně je sympatičtější člověk, co se opravdu potápí nebo se pohybuje na lodích apod a čas od času se dostane do situace, kdy jde pod vodu s hodinkama, na lunetě si odpočítává čas - třeba kdy udělá další navigaci, a potřebuje robustní hodinky, nezávislé na baterii, vodotěsné, dobře čitelné za každého počasí ,  než blb, co se pohybuje po kavárnách a myslí si, že pokud někdo nemá na ruce rolex nebo omega , tak je trapnej . 

Tak asi tak 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Píšete mi úplně z duše...Ja si koupím raději více ks hodinek o něco levnějších než abych měl jedny velmi drahé, které se stejně jako všechny ostatní hodinky časem okoukaji a mrzelo by mě že jsem za ně dal takový balík peněz...😝

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...