Přejít na obsah

ze Života .....


Návštěvník YPO

Doporučené příspěvky

Tak ja nevim, ale vyhodnotit to ze novej Novak je znamejsi nez starej Novak a tim padem ma vetsi pravo na znacku? Nebo ze kdyz teda nema v danem segmentu sanci prorazit bez sveho jmena, tak mu to dovolime? A co ten starej Novak? Jakoze ten uz si nahrabal, tak staci? Nikdo novymu Novakovi nezakazal vyrabet hodinky pod znackou Kavon, nebo je vyrabec vubec. Ale proste tahle znacka, byt je to jmeno, je v danem segmentu zabrana. Finito. To bych pak mohl napadnout kdejakou znacku. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když už tady doufáte v osvícenost soudů, vzpomínám si jak tuhle svého času Marku Levinsonovi (potom co jeho stejnojmennou firmu na HiFi pozřel Harman Kardon) zakázal soud používat celé vlastní jméno v obchodním styku, se zdůvodněním že představuje "chodící trademark" :whistle:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
Kdyby si někdo chtěl zasoutěžit o "železniční" ceny, tak Hopa má na blogu akci
Vánoční soutěž 2020 – :: STROJVEDOUCÍ :: (strojvedouci.com)
Máš to tam, tak se můžete okotit
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 30. 11. 2020 v 16:02, KFL napsal:

Kdyby si někdo chtěl zasoutěžit o "železniční" ceny, tak Hopa má na blogu akci ;)

Vánoční soutěž 2020 – :: STROJVEDOUCÍ :: (strojvedouci.com)

Tak se musím pochlubit, že jsem vyhrál voučr v hodnotě 1000,- káčé 😁 Super soutěž, děkuji a všechny tvůrce soutěže budu bezmezně velebit 😉

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, Potvor napsal:

Tak se musím pochlubit, že jsem vyhrál voučr v hodnotě 1000,- káčé 😁 Super soutěž, děkuji a všechny tvůrce soutěže budu bezmezně velebit 😉

Výborně. Já sice zatím howno, ale samozřejmě ti ze srdce gratuluji!

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Den blbec v mém podání :

Časový plán dne :

7,30 předání přívěsného vozíku do opravy, časová rezerva na přemístění k lékaři, 9,45 vyšetření u lékaře po 6 měsíční objednací době, 12,00 oběd s kamarádem, 15,00 porada v zaměstnání

Realita :

7,15 telefonát : „pane, vozík nám přivezte až 9,15 dnes z provozních důvodů máme otevřeno až od devíti.“ To mě nemůže rozhodit, přivážím vozík na devátou, nechávám vrátnému a přemisťuji se  lékaři. Vcházím 9,40 do čekárny, řádně se nahlásím, přečtu si upozornění, že pacienti, kteří nepříjdou v čas, tj. 10 minut před a 5 minut po plánovaném termínu, nebudou ošetřeni. Spokojeně čekám, neboť jsem přeci včas, abych se na řadu dostal 11,15. Ani to mě nemůže rozhodit. Po návštěvě lékaře vyzvednutí předepsaných medikamentů v lékárně. Zjišťuji, že opět změna úhradové vyhlášky, takže mám připraven nesprávný obnos peněz. No dobře, asi den nezačal nejlíp.

Odcházím k autu, otáčím klíčkem. Klíček jen do polohy jedna, do polohy dva ani za prase. Jasně, zamknutý volant. Chvíli rumpluji volantem, abych zjistil, že to není zámek volantu, ale ??? Samozřejmě stojím na prasáka v modré. Auto je v automatu, bez zapalování tam nezařadím N a s autem nehnu. Ruším oběd s kamarádem, volám na podnik, že asi na poradě nebudu. Dále volám kamarádovi automechanikovi, že jsem  v prdeli. Zním asi dost zoufale, kamarád sedá do auta a přijíždí pomoc. Po úvodním pokusu mi vysvětlit, že mám zamčený volant, uznává, že závada je jinde. Mumlaje cosi o čínských mrdkách (Volvo V70) rozebere spínací skříňku a po dvaceti minutách nastartuje auto šroubovákem (fakt jsem do té doby žil v představě, že něco podobného je možné převážně jen v amerických filmech a ne obyčejným šroubovákem za 45 korun. Že startujeme šroubovákem v centru Prahy mi přišlo mega cool). Vyřadí blokaci AT, dostávám školení, jaxe startuje šroubovákem a oba odjíždíme. Veselá historka však nemá ještě konec.

Z bezpečnostních důvodů se rozhoduji jet nejkratší cestou -tedy po dálnici-domů, vyměnit auta a jet na podnik. Z auta volám šéfovi, že tu třetí hraničně dávám.

Při sjíždění v Průhonicím jsem zastaven Celní správou. Moje upozornění, že nebudu vypínat motor, protože na šroubovák mám jen krátké školení bez praxe, vyvolá reflexivní pohyb pravačky příslušníka. Naštěstí se obejdeme bez střílení a po lustraci je mi oznámen důvod zastavení. Nemám dálniční známku (fakt nemám). Argumentace, že se jedná o třetí auto v rodině sloužící jen k tahání nákladů, které dálnici nevidělo poslední dva roky není uznána validní a je mi navrhován příkaz na místě v hodnotě 5 000,- Kč. To mě přivádí k hysterickému smíchu ( ano, to už  mě rozhodilo) a navrhuji, že tedy nechám na místě jako zástavu předmětné vozidlo, ať jeho prodejem realizují své pohledávky. Návrh není přijat a je učiněn protinávrh v hodnotě  1 500,- Kč, tedy v hodnotě dálniční známky. Hotovost sice nemám, ale orgánové dnes berou i platební karty. Než si  můj příslušník připraví podklady k inkasu, toužím po nikotinové podpoře a vkládám iqosku do přístroje. Mezitím jiný příslušník vbíhá pod kola kamionu, ten na něj zatroubí, já se leknu a prudce se otáčím, což má za následek vymrštění přístroje IQOS přímo pod kola projíždějícího kamionu. Tak to bychom měli, platím a odjíždím.

Nic zlého netuše, přijíždím domů, zaparkuji, vylezu ven, bouchnu dveřma a v ten moment se auto samo zamkne. 14 let sloužilo bez chyby a teď tohle. Asi se urazilo, že jsem ho chtěl nechat za bůra celníkům. Tupě koukám přes sklo na zadní sedačku, kde mám bundu a v ní klíče od baráku a telefon. Nechápu ničeho a další hodinu mrznu jen v košili na dvorku, než mi přivezou náhradní klíče. Prostě den blbec.

Tu poradu ve tři jsem nestihl

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bral bych to pozitivně. 

Lékaře a oprava vozíku  - stihnul, pohoda.

Ušetřeno 3.500,- z pokuty. Plus další ušetřená pokuta protože stihl zmizet z modrý zóny.

Spínací skříňka opravena, invesrice jen 45 korun za šroubovák :)

A nemusel na poradu :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...