Přejít na obsah

ze Života .....


Návštěvník YPO

Doporučené příspěvky

Potlač   neodolatelnou touhu se ztrapňovat a radši  si to nejdřív sestuduj. Pojem baňa se poprvé objevuje V Nestorových rukopisech, což je kyjevskoruský letopis, který  vznikl nejspíše na počátku 12. století v Kyjevě a za autora je označován mnich Nestor.  Na přednášku o tomto státním celku se ti vyseru, načti si to sám. Kdyby to na tebe bylo moc složité, tak si zkus přechroustat větu, že jako ho pokračovatele tohoto celku se považují Rusové, Ukrajinci a Bělorusové. To snad pobereš.

příště mě sleduj v kulináriu. Mám celkem rád ruský vejce. Takže to můžeš zkusit jako druhý podání. Nazdar

Upraveno uživatelem Roman I.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, Frostie napsal:

Nevěřím tomu, že jsi dokázal vlézt do něčeho, co je spojeno s ruskou kulturou a tradicí. To jako fakt ne...

Tak tohle bylo hodně trapné, gratuluju.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

On ma kolega na me pifku, ze rusaky ze srdce nesnasim kvuli vsemu hnusnymu, co ve svete napachali. Nejen loni a letos, ale tak nejak vod doby, co jsem zacal na konci soc ery pobirat svuj chabej rozum. Loni to jen vygradovalo Tak zkousi okopavat kotniky a hleda zaminku se se mnou stekat. Ted si vybral saunu. Jeho pravo. 
edit: dal nebudu na jeho unavne posty tady reagovat, pac nejsme v zumpe.

Upraveno uživatelem Roman I.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty středy jsou pro mě nějaké zakleté. Zase si musím trochu postěžovat na našeho národního dopravce. V poslední době se až podezřele často stává, že se vlaku porouchají dveře a nemůže jet dál, popřípadě nějaká jeho část rovnou shoří. A do toho všeho mě ještě průvodčí chtěl málem vyhodit z vlaku, protože mu nešla načíst moje lítačka. Nakonec ho naštěstí uspokojila faktura na roční kupón za víc než 9 litrů co jsem naštěstí našel v mobilu. Sedím teď v dalším vlaku kam jsme přestoupili a děsím se až přijde nový průvodčí…

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě to má pokračování, druhej den jsem volal, rozlícenej spravedlivým hněvem, na infolinku lítačky. Tam mi paní šetrně vysvětlila, že jsem sto let za opicena, že si mužů ten kupon obratem sám převést do apky nebo na platební kartu, aniž bych někam chodil. Vlastně jsem si to mohl celé udělat i přímo přitom co na mě ten hrubián ve vlaku “ hulákal”, že jedu asi načerno :-).

Upraveno uživatelem Waya03
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

@prischera Tak se toho zkusíme dobrat, když se tam míchaj hmotnostní a objemové jednotky... 100 ml alkoholu váží necelých 80 g (100 ml krve váží něco málo přes 100 g), přibližně, je to tak (nejsem teda odborník ani na alkohol ani na krev a ty hustoty nejsou samozřejmě konstantní, ale to snad neva pro náš odhad)? Pro prvotní odhad bysme mohli zanedbat hustotu látek (jako by to byla voda o hustotě 1000 kg/m3) a pak by teda 1,5 g (!) alkoholu na 1000 ml (!) krve bylo zhruba 1,5‰ alkoholu v krvi, ne? Ve skutečnosti by to promile bylo tedy ještě vyšší při 1,5 g alkoholu na litr krve. Pokud se tedy bavíme o množství alkoholu v krvi (jak je v článku).

To, co postnul @Prochy68 , je převod mezi mg alkoholu v litru dechu a promile v krvi, což je: ‰ je cca dvounásobek  mg/l. U nás foukáš a tester ukazuje ‰. Myslím, že třeba na Slovensku používají mg/l (?)
Ale to bych řekl, že s těma ciframa v článku uplně nesouvisí.

A jdu si pustit baseball - naši s Japonskem. Ten zápas s Čínou byl na konci fantastickej - náš 3 bodovej homerun v devátý směně a náš fantastickej nadhazovač v dohrávce devátý směny. Ti kluci byli neskuteční, i když to po obratu Číny z našeho počátečního překvapivého vedení vypadalo, že už jsou skoro na lopatě. Tak doufám, že se jim dneska zadaří, strašně bych jim to přál.

Upraveno uživatelem geometr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Nevím jak to nazvat, něco jako "Komedie na Václaváku", jak jsem už dřív psal a myslím si to pořád, tady u nás je řešení i banálních situací pořád tak nějak komplikovanější než jinde ve světě, to video to jenom dokazuje .... 

Praha: Muž zaparkoval na přechodu, pak 40 minut křičel na policisty – eXtra.cz

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stavil sem se v nedeli kousek od baraku ve vecerce. Davam si veci do baglu, kdyz prisla cikanka. Asi tak 40 let. Polozila na pult dve prazdne lahve od piva. 

Cikanka: "Dobry den, kolik stoji ten doutnik?"

Prodavacka odpovida: "26,-kc, stejne jako vcera."

Cikanka: "A vyjde mi to?"

Prodavacka: "No, to zalezi, kolik mate penez, za lahve vam dam 6,- kc."

Cikanka: "A kolik mam teda doplatit?"

Prodavacka: "20 korun"

Cikanka: "A to je kolik?" (vytahne hrst drobnych)

Prodavacka pred ni na pulte spocita drobne a zjisti, ze je to presne 20 korun. 

Prodavacka: "Mate to presne 20 korun."

Cikanka: "Jeee, to je fajn, dekuji."

 

....a i tihle lidi maji volebni pravo....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...