Jump to content

ze Života .....

Guest YPO

Recommended Posts

Tak moje umi obcas i prekvapit. Dnes jsem jel k Vrchnimu soudu, rano si jeste volame, ja ze jsem jako trochu nervozni, jak to probehne a ona soucitne - neboj, to bude dobry, akorat si nejsem jista, dneska mas zubare nebo hygienu? 

před 6 hodinami, warann napsal:

Tak moje umi obcas i prekvapit. Dnes jsem jel k Vrchnimu soudu, rano si jeste volame, ja ze jsem jako trochu nervozni, jak to probehne a ona soucitne - neboj, to bude dobry, akorat si nejsem jista, dneska mas zubare nebo hygienu? 

🤣to jsem celej já..

Zvláštní zážitek. Šlapu od doktora do práce a najednou vidím jak na chodníku, kousek od zastávky autobusu před poštovní schránkou, stojí nějaká mladá paní s děckem a něco doluje z tašky. Jsem asi 50 metrů daleko, tak identifikuju nějaký polštářek, který paní položí na zem, načež na něj poklekne a zřejmě se modlí k Aláhovi, prostě klasika - takové ty kývavé pohyby dopředu do zadu, dítě poskakuje okolo, jako by se nechumelilo, asi je zvyklé... Tak si říkám, že je to zvláštní, proč s tím nešla aspoň do parku, který je hned vedle a provozuje to takhle na ulici, okolo jezdí auta, lidi ze zastávky tupě čumí... já taky čumím, samozřejmě, z věže nedalekého kostela malebně hlaholí zvony, páč je poledne... Načež paní vyskočí, okoukne polštářek a začne ho ládovat do té poštovní schránky... Prostě nějaká bachratá obálka, kterou tímhle kuriozním způsobem zkoušela zplacatit, aby prolezla škvírou.

Nezplacatila, neklaplo to. Obálka šla zpátky do tašky a já do práce.

Vysvětlení je jednoduchý, manžel je chronomagor a poslal ji s obálkou s hodinkama ve fóliích a v bublinkách na poštu, jí se nechtělo tak daleko v tom vedru . . . :D

Pise mi pani, co sem jeji holce vratil penezenku, ze jeji znama nasla ve vlaku sluchatka k applu, ze stojej 7200kc. A ze by je rada vratila. Mam uplne chut rict, ze to jsou moje!
Sice by mi k nicemu nebyla, ale mohl bych je tady dat za trojcicku na bazar.
Nekde od Brna prej to prijelo. Lidi sou holt nevopatrny.

Díky - ona ta otázka možná vyzněla ironicky, ale dneska už si jeden fakt není jistý co jsou ještě "dráhy" a co už nějaký jiný podnik. A občas mě až zaráží kolik vzdělaných lidí (včetně těch co své věci zapomínají/ztrácejí) dodnes nechápe že "nález" není výhra, ale něco u čeho by měl ze zákona proběhnout aspoň pokus o navrácení původnímu majiteli... -_-

Před mnoha a mnoha lety jsem si šel o polední pauze v práci dát cigaretu na čerstvý vzduch. Vylezl jsem z objektu, jdu po rampě a pak jsem chtěl po železných schodech sejít z rampy na dvůr. V půlce schodů jsem zahlédl poházené peníze, bankovky i mince, cca 150 korun, přesně už nevím - v té době já držený manželkou u huby, dvě malé děti, tak jsem se po těch penězích vrhnul, že jsem provedl držkopád po schodech na dlažbu. Potlučený jak hovado jsem ještě ty peníze posbíral a druhý den jsem musel k doktoru - vcelku jen naraženiny a modřiny, myslím nejhůř jsem měl dobité rameno, že jsem nemohl pohnout rukou ... a několik dní musel zůstat na neschopence.

Když jsem se dostal do normálu, vyvstala ta obligátní otázka - tak vidíš, ty vole, stálo ti to za to?

Mám něco podobnýho. Kdesi jsem přišel levně ke švestkám. A když jsem přicházel domů, tak mi jich pár vypadlo z narvané tašky. A jak jsem se pro ně sehnul a šel do dřepu, tak mi šlo koleno do strany a utrhnul jsem si meniskus.

Tak jsem si zpestril sobotni rano touhle vyzivnou cetbou a zjevne splnuju vsechny atributy zatraceni:

Taky se o sobě leccos dozvědí. Třeba když vyplňují seznam „bílých privilegií“, s položkami, díky nimž mají pochopit, jaké problémy mají jiní: „Jsem běloch“, „jsem heterosexuál“, „jsem muž“, „stále se identifikuji s genderem, s nímž jsem se narodil“, „nikdy jsem nebyl znásilněn“, či dokonce „nepoužívám veřejnou dopravu“.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/amerika-rasismus-deti-kritika-blm.A210618_171549_zahranicni_mama?zdroj=top

Tak dnes zase ukazka specificnosti komunikace muz:zena.

Manzelka - kamoska prodava Fabii, tak kdybys vedel o nekom, kdo by mohl mit zajem, tak ji dej vedet. 
Ja - a co to je za rok?

M - nevim.

Ja - co tam je za motor a kolik to ma asi nejeto? 

M - no, nevim. 

Ja - a aspon teda kolik za to chce?

M - (uz trochu podrazdene) no nevim. 

Ja - hele a jak to teda mam asi nabizet?

M - (dotcene) nech to plavat, promim, ze jsem te obtezovala. 

Mi to pripomnelo ten vtip o prvni zene na mesici. 

před 41 minutami, warann napsal:

Manzelka - kamoska prodava Fabii, tak kdybys vedel o nekom, kdo by mohl mit zajem, tak ji dej vedet. 
Ja - a co to je za rok?

M - nevim.

M - no, nevim. 

Tak o téhle Fábce lze s jistotou říct jediné: je červená 🙂

to mi připomnělo ruskej námořnickej 

přeloženo z originálu

Z paluby volá námořník troubou dolů do strojovny: Kolik?

Strojník odpovídá: 20

Námořník: čeho 20?

Strojník: čeho kolik?

Ja - a co to je za rok?
M - nevim.
M - no, nevim. 

Ze se jeste nechate nechytat... idealni odpověď prece zni: "ano urcite, to neni špatný napad, rad ji s tim pomuzu, dej mi na ni cislo, at zjistim jen nejake ty nepodstatne podrobnosti.." ...manzelka spokojena az na půdu a vecer bude mozna i pridavek.. :-))

.. mam jednoho kamarada, ktery je s zenami velmi spolecensky (kdyz to řeknu decentne), ten si v tehle situacich liboval, ten si byl schopen manzelce říct o telefon a domluvit si s tou jeji kamaradkou rande.. :-)