vwtyp11 Posted January 11, 2022 Report Share Posted January 11, 2022 Mě zaskočila jedna mlada učitelka:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
alky Posted January 11, 2022 Report Share Posted January 11, 2022 Mě taky, před zamčeným vchodem do školy: šla tam taková mladá holčina, vypadala na věkem 9.třídu, tak se jí ptám: Ahoj, v kolik je prosím velká přestávka, potřebuju předat doma zapomenuté věci. Ona: 9:45. Já: Děkuji, ahoj. Ona: Nashledanou. A pak šáhla do kabelky pro svazek klíčů, a odemkla si. Ani jsem nestihnul zamektat: Pardon, vypadáte tak mladě.. a byla fuč. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jerryl Posted January 11, 2022 Report Share Posted January 11, 2022 učitelky nebrat! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vwtyp11 Posted January 12, 2022 Report Share Posted January 12, 2022 Učitelky nebrat domu- souhlas ucitelky brát na quickie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jerryl Posted January 12, 2022 Report Share Posted January 12, 2022 Jak se říká, kdo se chce napít mléka, nemusí si hned kupovat celou krávu To u soudružek učitelek platí většinou doslova. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bohus76 Posted January 12, 2022 Report Share Posted January 12, 2022 Tož tak video-1585476115.mp4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobi Posted January 12, 2022 Report Share Posted January 12, 2022 Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.K. Posted January 14, 2022 Report Share Posted January 14, 2022 V 10. 1. 2022 v 22:33, prischera napsal: Není to tak úplně jednoduchá odpověď. Z hlediska látky na ZŠ je samozřejmě pevné. Má to své ale, sklo se totiž chová "divně", vlivem gravitace například mírně mění svou strukturu a v čase dále krystalizuje. Což by normální pevná látka děla neměla. Jen to dělá extrémně pomalu. Takže z pohledu moderní materiálové vědy je někde mezi. Víc třeba: https://math.ucr.edu/home/baez/physics/General/Glass/glass.html Nebo česky: https://www.e15.cz/magazin/sklo-je-zmrzlou-tekutinou-tvrdi-materialovi-fyzici-a-pozaduji-zmenu-ucebnicovych-definic-1339230 Kvůli tekutosti skla se prej pravidelně otáčejí výkonný dalekohledy - aby čočky "nestekly" na jednu stranu a nepřišly o definovaný vlastnosti. Nerozumím tomu, tak snad nešířím nějakou urban legend... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jerryl Posted January 14, 2022 Report Share Posted January 14, 2022 Když jsme zase u toho skupenství, tak inspirován inteligencí synka ze seriálu 2 a půl chlapa, bych se zeptal, jaké skupenství mají kozy? A kdybych byl trochu přidrzlej, tak rovnou kozy soudružky učitelky Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom4 Posted January 15, 2022 Report Share Posted January 15, 2022 před 22 hodinami, M.K. napsal: Kvůli tekutosti skla se prej pravidelně otáčejí výkonný dalekohledy - aby čočky "nestekly" na jednu stranu a nepřišly o definovaný vlastnosti. Nerozumím tomu, tak snad nešířím nějakou urban legend... Koukal jsem na Nasa a tam ukazovali že Webb teleskop má některé čočky ze solných krystalů. Mj. kvůli průchodu IR záření. Jen pro zajímavost, protože tam se gravitace neřeší samozřejmě. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bert Posted January 15, 2022 Report Share Posted January 15, 2022 V 14. 1. 2022 v 9:08, M.K. napsal: Kvůli tekutosti skla se prej pravidelně otáčejí výkonný dalekohledy - aby čočky "nestekly" na jednu stranu a nepřišly o definovaný vlastnosti. Nerozumím tomu, tak snad nešířím nějakou urban legend... Nešíříš Pár věcí k tomu je tady: https://www.astro-forum.cz/viewtopic.php?p=468821&hilit=skladovat#p468821 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vadim6 Posted January 15, 2022 Report Share Posted January 15, 2022 Je sklo kapalina? - Veritasium - Videacesky.cz Link to comment Share on other sites More sharing options...
vwtyp11 Posted January 15, 2022 Report Share Posted January 15, 2022 Někdo odsud? https://www.novinky.cz/krimi/clanek/lupici-prepadli-v-centru-prahy-prodejnu-luxusnich-hodinek-40384094 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ragu Posted January 15, 2022 Report Share Posted January 15, 2022 Někdo odsud? https://www.novinky.cz/krimi/clanek/lupici-prepadli-v-centru-prahy-prodejnu-luxusnich-hodinek-40384094Nikdo odsud by nekradl Hubloty Link to comment Share on other sites More sharing options...
baza Posted January 15, 2022 Report Share Posted January 15, 2022 Toto se v prodejně Rolex stát nemůže. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muffik Posted January 15, 2022 Report Share Posted January 15, 2022 před 27 minutami, baza napsal: Toto se v prodejně Rolex stát nemůže. To je fakt, tam můžou klidně zrušit i pojištění. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jerryl Posted January 15, 2022 Report Share Posted January 15, 2022 Kluci nechci vám do toho kecat, ale když odpovídáte přímo na předchozí přispěvek, tak ta citace snad není nutná. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ragu Posted January 15, 2022 Report Share Posted January 15, 2022 Kluci nechci vám do toho kecat, ale když odpovídáte přímo na předchozí přispěvek, tak ta citace snad není nutná.Souhlas Link to comment Share on other sites More sharing options...
markwagner Posted January 15, 2022 Report Share Posted January 15, 2022 Koupim hodinkeee.. https://www.idnes.cz/praha/zpravy/loupez-praha-zlatnictvi-hodinky-siroka-ulice-zlodeji.A220115_185220_domaci_ihavOdesláno z mého SM-G781B pomocí Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jerryl Posted January 15, 2022 Report Share Posted January 15, 2022 před 1 minutou, ragu napsal: Souhlas Když si z toho děláš srandu, tak mi tam aspoň hoď smajla. Už když jsem to psal, tak mi bylo jasný, že se nezavděčím. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts