Přejít na obsah

Je rozdíl Citizen a Casio soláry


Doporučené příspěvky

Zdravím, mám dotaz ohledně hodinek Citizen a Casio. Zeptám se, jak je tom pohon solár (eco drive) u těchto značek, je to řešeno stejně nebo to má Citizen nějak promakanější ? Vybral jsem od každé značky jedny hodinky a teď nevím, které vzít. Jedná se o tyto Casio LCW-M170D-1A nebo o tyto Citizen CB0010-88L. Děkuji za rady. Pokud Vás napadnou ještě nějaké, tak sem s nimi. Podmínka: rádiem řízené, malý průměr. Díky chalani za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten Citizen má předimenzované pouzdro, strojek bude téměř jistě na první pohled menší. Citizen mi po cca 12 letech drží nabití jen asi na měsíc dva, což je v létě pohoda, v zimě nutno dát občas ven. Aftermarket článek je dostupný u elektro prodejce cca za 200, ale má přiletovaný konektor (kus plíšku), se kterým jako originální díl přijde u hodináře na cca 800. Citizen jsou poněkud opomíjené, velice kvalitní hodinky (spíše v ranku Seiko než Casio), a vzhledem k nedostupnosti Casio Oceanus v Evropě jsou, domnívám se, ta lepší volba.

 

Ty Casia mají navíc funkce digitálek (budík, stopky atd.) a mají pro mě podstatný den v týdnu.

 

Osobně nepovažuju solární napájení za výhodu, přítomnost solárního článku limituje vzhled ciferníku a porovnám-li cenu originálního akumulátoru a cenu baterií (včeně práce profesionála) nevidím úsporu peněz a ani významnou úsporu péče. Výjimkou jsou Casio Pro Trek, které mají velkou spotřebu a výměna baterie v terénu může být problematická.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...