Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Za mě bylo doporučení Seiko z důvodu, že mají nepřeberné množství modelů (některé i podobného vzhledu Subů) a za výborné ceny. Což je jeden z hlavních požadavků.

No a kolikrát jsme tady všichni viděli, že nakonec zakladatel vlákna, vybete něco úplně jinýho než původně měl v zadání ???

Pokud, ale půjde dál po homage, tak Davosa je za mě top.

Steinhart je určitě za danou cenu taky super, ale Davosa je ještě o kus dál. Každej už si musí rozmyslet sám, jestli mu za to ten příplatek stojí.

Upraveno uživatelem MíraMíra
Odesláno (upraveno)

Tak v čem je teda ta Davosa dál než Steinhart?

Hmatatelně asi v ničem, zpracování srovnatelné, stejně tak materiály, strojky, takže nehmatatelně sice novorozeneckou, ale swiss identitou, což v případě kopírek jako je řada Ternos nehraje žádnou roli. Když byly štajni v rozjezdu a ještě jim nefachčil třeba kyklop, tak to bylo jinak, dnes ale myslím, že jsou vyrovnaný, navíc, štajni maj v řadě Ocean 1 pohledný GMT modely, což Davosa u Ternosu nemá, doufám, že nekecám.

Nemá...Takže si nejsem jist, jestli drobné rozdíly ospravedlňují cca 2x takovou cenu u základního modelu. Pro mne ne.

jsem si vzpomněl, mají štajni ještě problém s odstáváním spony díky zahnutějšímu vnitřnímu složení?

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odesláno

Tak v čem je teda ta Davosa dál než Steinhart?

Už to tu proběhlo vícekrát.

Hlavně krtenek je měl oboje a srovnával je.

Jde o hromadu detailů, který dohromady dělají mnohem hodnotnější celkovej dojem.

Za mě už proporce, velikost a tvar pouzdra, keramika v podání D je taky jinde.

Je černá a né tmavě šedá, jako u S a podobně je to i s cifrem, lumi je lepší, lupa zvětšuje jak má, cca 2,5x atd.

Odesláno

OK, já se ptal hlavně proto, že o něčem podobném uvažuju (když už původní Ocean Two v tichosti zmizely z nabídky a nová varianta mě neoslovuje). I když zatím u mě vedou Steiny 500 Premium.

Odesláno

Souhlas se všim, jedny Davosy yachty jsou tu v prodeji. Davosa je v kopírování nejpřesnější, v rámci možností :)

Mě ani nejde o co nejlepší kopii.

Naopak bych byl moc rád, když by někdo v podobné cenovce udělal tak dobrý a vyvážený hodinky, tak kvalitně provedený a s použitím stejných materiálů a nebyl ničím inspirován.

To hledám už dlouho a zdá se, že nic takového bohužel neexistuje.

Vědět o něčem doporučuji to raději jak Davosu, která se víc než jen inspirovala, ale tak dobrý hodinky, za tu cenu prostě nemají konkurenci. Jedinej jejich problém je právě ten design, co prostě nevznikl u nich.

Odesláno (upraveno)

Mě ani nejde o co nejlepší kopii.

Náhodně jsem měl v Německu Ternosy na ruce, černý, modrý, čoko a k mému překvapení, mě nejvíc chytly zelený. Nemohl jsem tomu uvěřit. Pocit na ruce skvělej, ale jak jsem psal, jsou o dost dražší než štajni, ve srovnání kamenných obchodů, kde jsem zvyklý nakupovat a nevim, jestli opodstatněně. To není otázka na nás. Davosy i štajni se mi moc líběj, momentálně asi nejvíc ty Tanovo titanový.

Když jsme u těch rozdílů, tak Davosa zvládá keramickou lunetu nejen v černý, ale ve více barvách, což štajni zkouší kompenzovat u GMT modelů safírovejma vložkama.

Odesláno (upraveno)

OK, já se ptal hlavně proto, že o něčem podobném uvažuju (když už původní Ocean Two v tichosti zmizely z nabídky a nová varianta mě neoslovuje). I když zatím u mě vedou Steiny 500 Premium.

Taky už v podobné kategorii hledám nějakej pátek.

Zkusil jsem osobně ledacos LHC, Squale atmos 50, Suma, měl jsem na ruce wardy, Steinhart a Davosa je na tom, když to řeknu nepopulárně prostě nejlíp, co do poměru cena/výbava, nebo jak to nazvat.

Bohužel.

Pořád se tomu sám trochu braním, právě kvůli inspiraci, ale prostě za daný peníze jsou to nej hodinky.

Odesláno (upraveno)

Náhodně jsem měl v Německu Ternosy na ruce, černý, modrý, čoko a k mému překvapení, mě nejvíc chytly zelený. Nemohl jsem tomu uvěřit. Pocit na ruce skvělej, ale jak jsem psal, jsou o dost dražší než štajni, ve srovnání kamenných obchodů, kde jsem zvyklý nakupovat a nevim, jestli opodstatněně. To není otázka na nás. Davosy i štajni se mi moc líběj, momentálně asi nejvíc ty Tanovo titanový.

Zelený jsou TOP, ale chce to koule.

Jo a dají se u nás pořídit pod 18k nový s tříletou zárukou.

Odesláno (upraveno)

Zelený jsou TOP, ale chce to koule.

Jo a dají se u nás pořídit pod 18k nový s tříletou zárukou.

Viděl jsi ty zelený v reálu? Překvapilo mě, jak krásný odstín zelené to je, žádná řvavá, ale pěkná, uklidňující.

Odesláno

Viděl jsi ty zelený v reálu? Překvapilo mě, jak krásný odstín zelené to je, žádná řvavá, ale pěkná, uklidňující.

Zelený jen na videu, ale i tam je to patrný.

Odesláno

komu vadí tá inšpirácia u DAVOSA tak predsa má možnosť namiesto Ternos si vybrať Argonautic ..., no a logo o nič horšie ako ostatné značky ale samozrejme OK beriem že každý môže na to mať svôj názor ...

Odesláno (upraveno)

komu vadí tá inšpirácia u DAVOSA tak predsa má možnosť namiesto Ternos si vybrať Argonautic ..., no a logo o nič horšie ako ostatné značky ale samozrejme OK beriem že každý môže na to mať svôj názor ...

Ta možnost tu samozřejmě je, ale bohužel mě vůbec nezaujaly. Stejně tak je tu možnost hromady jiných hodinek, ale nenašel jsem v dané ceně žádné, od kterých toho dostanu tolik, jako v případě Ternosů. Za což velkou a podstatnou měrou, vděčí právě inspiraci, ale to už je jiná debata. Když to vezmu čistě technicky, tak Ternos nabízí výborné zpracování, kvalitní materiály, prověřenou ETU, čistý, přehledný design a to vše zabalené do geniálního pouzdra, pro mě ideální velikosti.

Vědět o jiných hodinkách do cca 30k, co tohle splňují, beru je hned. Bohužel o nich nevím a to se Ternosy vejdou do 30k pomalu dvakrát. Logo se určitě dá přežít, ale tak jak u některých značek lahodí oku, třeba hezky , plasticky vyvedené logo, tak u Davosy se nic podobného určitě nedostavuje. Toť vše.

Berte to, jako pouze můj osobní, subjektivní názor. Každý ma jiný vkus a třeba někdo v dané ceně najde nejedny hodinky, které by mu vyhovovaly víc.

Tím bych to ukončil ať to tady neplevelíme. :)

Odesláno (upraveno)

Míro, nebraň se tomu, stejně podlehneš.  :) 

Ještě jedna technická poznámka, úplně všechny modely řady Ternos Professsional i Ternos mají antireflex (výrobce nezmiňuje jaký, ale podle efektu tipuju, že pouze vnitřní). Má ho dokonce i model Ternos Vintage, ke kterýmu mi nejde a nejde mi k němu ani keramická luneta, ale jediný model bez antireflexu je podle výrobce základní Ternos Black Ceramic. Je to pravda, nebo jde o chybný údaj?

Díky za odpověď.

Odesláno

Ještě jedna technická poznámka, úplně všechny modely řady Ternos Professsional i Ternos mají antireflex (výrobce nezmiňuje jaký, ale podle efektu tipuju, že pouze vnitřní). Má ho dokonce i model Ternos Vintage, ke kterýmu mi nejde a nejde mi k němu ani keramická luneta, ale jediný model bez antireflexu je podle výrobce základní Ternos Black Ceramic. Je to pravda, nebo jde o chybný údaj?

Díky za odpověď.

To mě taky zajímá.

Trochu jsem po tom už jednou pátral a ničeho se nedopátral. :D

Narazil jsem na informace potvrzující AR i u Black Ceramic, tak i opačné informace.

Krtenek snad bude vědět.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...