Přejít na obsah

Casio Pro Trek PRW-6100


Ivan Lelák

Doporučené příspěvky

Díky všem! Už jsem tu někde zmínil, že recenzi jsem psal sobecky víceméně pro sebe, protože mne donutila se funkce naučit a pochopit všechny souvislosti. Bez toho bych to třeba vzdal v půlce:-). A postupně mne napadaly další věci, souvislosti a možnosti využití a tak moje "dílko" trochu nabobtnalo. Jsem ale MOC rád, že to někomu pomůže a hlavně že v dnešní době, kdy není z nejrůznějších důvodů zvykem moc číst, stála recenze někomu za to, se jí prokousat. Mimochodem, i já se k ní vracím, protože mám hodinky stále relativně krátce a když něco pár týdnů nepoužiju, nemůžu si někdy vzpomentout na postup. Takže ji mám v mobilu jako textový soubor a občas do ní mrknu jako do návodu:-).

 

Mám dobrou zprávu - v tuto chvíli je snad už na spadnutí zveřejnění recenze na stránkách jednoho z hodinkářských e-shopů. Říkám to proto, že za tímto účelem byla učesána a daly se k sobě věci, které k sobě patří, ale tady na fóru mne napadaly třeba později a psal jsem je formou doplnění předchozích témat, což někoho mohlo mást a nebo ho to nutilo hledat nějaký týden starý příspěvek, aby si to dal do souvislosti. No a také jsem přitom narazil na pár gramatických chyb a překlepů, fuj, stydím se...

 

Ještě jednou díky moc všem trpělivým čtenářům:-)!  

Já bych nechal Fast, ať si to přeloží,,,Ale to oni nechtějí, prý to stojí moc peněz...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Hagbard Celine

Měl bych na Vás všechny dotaz. Uvažoval jsem o koupi těchto hodinek ale kvůli vyšší ceně jsem hledal nějakou recenzi, co mne přesvědčí anebo odradí. Tato mne přesvědčila a jdu do nich. Teď ale k tomu dotazu. Doporučíte mi kde bych si je měl případně koupit? Koupě v kamenném obchodě nepřichází v úvahu (práce, otvírací doby a vzdálenosti = lenost ;)). Na internetu se dají koupit i za 11.100 kč a samozřejmě i za 13.000kč. Jde mi spíše o Váš názor jestli to mám řešit anebo prostě je koupit tam kde jsou nejlevnější a neřešit to či naopak koupit je jen tam kde je autorizovaný prodejce atd...

 

Díky za Vaše reakce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máš dvě možnosti:

 

1. objednat s mezinárodní zárukou zde, kdy i s případnými doplatky vyjdou na cca 11.800 Kč - http://www.ebay.com/itm/Casio-PRO-TREK-PRW-6100Y-1-DR-Triple-Sensor-Ver-3-Multiband-6-Watch-Orange-Japan-/152276358018?hash=item237460d382:g:DcsAAOSw4shX~cSd

 

2. Objednat je zde za 12,700 Kč a mít je doma za dva dny bez doplatků... - http://www.ihodinarstvi.cz/hodinky/casio/pro-trek/16922-casio-pro-trek-prw-6100y-1-radiocontrolled.htm

 

Záleží na tvých preferencích. Všechny ostatní nabídky a ceny jsou nesmysl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YPO

1. koupí se láhev koly a láhev rumu

2. oboje se vypije

3. uřízne se spodní část petflašky a do ní se vloží hodinky

4. vzduchová část se vyplní vodou

5. vloží se to celé přes noc za okno

6. musí bejt aspoň -12

7. ráno se to vyndá a zjistí se stav

8. Protrek to přežil zcela funkční (ručičky se hýbaly, displej běžel)

9. nechat rozmrznout

10. nasadit na pařát a vyjít na slunce

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý večer přátelé, 

dovolím si reagovat na Hagbard Celine.

ony se dají koupit v podstatě u kohokoli, kdo je v čr legálně prodává.

Ovšem takovou drahou věc si raději kupuji v kamenném krámě, ať se mám v případě potřeby na koho obrátit.

i cena jde dohodnout. pro příklad, já jsem kupoval u pana Boháče v Novém Jičíně (mám to kousek  :whistle:  ) , který je ověřený prodejce.

nabízí 10% slevu a samozřejmě i pošle při objednání přes jeho webky www.koupim-hodinky.cz . 

jasně, že prodejců je mraky, jen píšu osobní zkušenost z mého okolí  :thumbsup_anim:  velice ochotný a milý pán. 

a tyto hodinky rozhodně doporučuji, jsou šupovní  :clap: . mám tu modrou variantu a pořád se na ně nemůžu vynadívat  :D

Ve skutečnosti jsou mnohem hezčí  :smile_anim:

post-51545-0-78606300-1486493524_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

YPO - skvělý test, díky!

 

Martyroznov - i já tyhle věci rád kupuji v kamenném obchodu. Naštěstí bydlím kousek od Hradce Králové, jezdím tam 2x týdně a tak nebyl problém si hodinky prohlédnout a kdyby bylo třeba je reklamovat, odvézt je tam (zatím není nejmenší důvod). Ale hodinky jsou malé, lehké a není problém je ani poslat poštou, takže bych se nákupu na ověřeném e-shopu, nebál. S modrými máš pravdu, naživo vypadají mnohem lépe. Dokonce jsem se v obchodu o víkendu stavoval, dámy za pultem si na mne vzpomněly, modré i červené tam měli a tak jsem je opět srovnával. Modré mi stále přijdou elgantnější, šedý řemínek je sexy. Jediné, co mi s Tvou fotkou nesedí, je čitelnost displeje - na fotce dobrá, ve skutečnosti (a v určitém osvětlení) horší než u normálního displeje, i když nemohu říct, že by to byla nějaká tragédie. A mode ručka, na fotce velmi výrazná, mi ve skutečnosti přišla spíš nevýrazná, aspoň proti červeným, což dnes už neberu jako nedostatek, protože displej při stisku mode tlačítka zřetelně upozorní na mód, ve kterém se nacházím a i poloha ručičky je jasně definovaná. Možná i tyhle věci dělají modré Pro Treky pocitově jednoduššími a elegantnějšími. Koneckonců jsem byl půl hodiny jejich majitelem:-).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý den Ivane, 

ta lepší čitelnost displeje na fotce je díky přisvícení diodou při focení mobilem. v reálu je to pravda trochu horší (v místnosti s horším světlem), ale třeba venku při slunečném dni je to lepší, jak na té fotce. samozřejmě večer za šera je displej nečitelný. ty oranžové jsou v tomto směru jinde, ale proto je dělají ve více variantách, aby jsme si mohli vybrat  :)  . já volil modré proto, že jsem více v práci mezi lidmi, než na horách a k tomu za bílého dne, takže večer už je mi nečitelnost buřt, když stejně spím  :D , ale přiznám se, že jsem velmi dlouho zvažoval které, obojí mají své a tím dlouho, myslím opravdu dlouho  :sad01_anim: , až mě málem odvezli k Chocholouškovi  :weird:  :weird:  :weird:  to trvalo tak dobrý měsíc, ale nakonec vzhled vyhrál nad praktičností  :thumbsup_anim:  . 

vrátím se trochu k té recenzi. Prosím, je normální, že musím výškoměr kalibrovat každý den? 

děkuji a přeji nekončící radost ze všech hodinek .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

martyroznov - já mít Pro Treky jako univerzální, i do přírody, i do práce, volil bych také modré:-).

 

K výškoměru - ano, je to nutné, pokud chceš znát každý den přibližně správnou výšku, kdekoliv jsi. To je dáno atmosférickým tlakem a ten se během dne mění. Schválně si před kalibrací výškoměru napiš tlak. A když budeš mít příští den, ve stejném místě, třeba doma, jinou výšku, budeš mít i jiný tlak. Tedy pokud to nezkalibruješ i mezitím, tím bys tu závislost rozhodil. Pokud tedy ráno seřídíš výškoměr a budeš si pamatovat tlak, pak pokud budeš mít příští ráno větší výšku, tlak musel mezitím poklesnout. A naopak. A ještě jedna věc - určitě občas koukáš na graf barometrického tlaku. A jak často ho vidíš např. 20 hodin vodorovný, čtvereček vedle čtverečku. A myslím to v situaci, kdy jsi celou tu dobu na stejném místě. Asi nikdy, to by už musela být sakra setrvalá tlaková situace:-). Tlak se prostě i na jednom místě přes den mění a s tím se mění údaj na výškoměru. Tohle by šlo vyřešit u hodinek s GPS, ty by mohly (s určitou tolerancí) zobrazovat vždy správnou výšku i při změně tlaku, protože by výšku nepočítaly z údajů o tlaku, ale z údajů z družic. Přiznám se, že výškoměr denně nekalibruji. Nepotřebuji to. Koukám na tlak, to ano, to mne zajímá kvůli vývoji počasí. Občas zapnu měření výškového rozdílu, třeba když chci vědět, o kolik jsem někam nastoupal, to je ten údaj, který ukazuje vteřinová ručička (také bych mohl pod kopcem kouknout na výškoměr, nahoře zase a odečíst to, ale to je třeba za jízdy v autě nepohodlné). A na to nepotřebuji znát správnou nadmořskou výšku. Výškoměr kalibruji jen když budu správnou nadmořskou výšku k něčemu potřebovat. A ještě něco - když třeba někam dál pojedeš a budeš chtít znát správnou nadmořskou výšku, budeš muset kalibrovat třeba několikrát denně - podle mapy, výškových bodů apod. Protože tlak se mění nejen v průběhu dne na jednom místě, ale v různých místech, i ve stejné nadmořské výšce a ve stejném okamžiku, bude jiný. Doma máš teď nějaký tlak, ale o 50 km dál, ve stejné výšce, bude teď tlak jiný. Na meteorologických mapách to zobrazují izobary, něco jako vrstevnice na topografické mapě. Izobary se ale stále mění, posouvají, podle toho, jak se přesouvají tlakové výše, níže, tlakové brázdy atd. A je to:-). Pokud bys potřeboval cokoliv vědět, ptej se, pokud budu vědět, rád odpovím.

Upraveno uživatelem Ivan Lelák
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Vrátili jsme se z lyžování v Dolomitech. Pro Treky jsem měl celý týden na ruce a opravdu se snažil je využívat. Spíš pro informaci jsem v různých místech sledoval, jak jsme vysoko, pravidelně jsem podle tlaku odhadoval vývoj počasí (kolega to samé činil na internetu a víceméně jsme se shodovali) a několikrát jsem použil i kompas - měl jsem sice papírovou mapku, ale vleků, sjezdovek a odboček je tam tolik, že jsem se v nich zpočátku nevyznal. Lyžovali jsme v obrovském údolí a odpoledne jsme se museli přes X sjezdovek a vleků vrátit na místo, odkud sjížděla lanovka do městečka, kde jsme bydleli. V orientaci, kterou sjezdovkou a kterou odbočkou se vydat mi několikrát pomohl kompas. Samozřejmě jsme nebyli v úplné divočině, o život nešlo, navíc tratě byly značené, ale systém značení jsem pochopil až později. Stejně tak při objezdu masívu Sella Ronda na lyžích - z vrcholů sjezdovek, když byl dobrý výhled na Dolomity, jsem se pomocí kompasu snažil zorientovat a nacházet známá místa, která jsem znal dosud jen ze sedla motorky.

Mohu říci, že kompas v Pro Trekách může být někdy užitečným pomocníkem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Uplynulo pár měsíců. Od jara provozujeme naše oblíbené volnočasové aktivity, cestujeme obytnou dodávkou, chodíme se psem, sem tam motocykl (hlavní letošní expedice nás teprve čeká) a také jsme se vrhli na koloběžky, ty nás fakt baví. Při všech těchto činnostech mne provází Pro Treky. Vlastně to jsou stále mé nejpoužívanější hodinky. Pokud vás zajímá, zda stále využívám jejich funkce, tak ano. Ne všechny, kupodivu jsem např. ještě nepoužil "minutku", tedy odpočítávání času. Ale vlastně ano, i tu - když vaří přítelkyně na cestách k snídani vajíčka, vždy mi říká "Stopni mi 4 minuty":-). Už je tam mám dokonce nastavené, nic jiného jsem zatím neměřil. Ale co hlavní, "senzorové" funkce? Ty se mi fakt hodí. Občas kompas. Hodně často barometrický tlak a s ním související předpověď počasí. Často výškoměr, ať pro zjištění aktuální výšky, rozdílu výšek, výšky kopce, ale na koloběžkách i statistiku stoupání a klesání, které můj cyklocomputer ani malý, kapesní GPS přijímač neumí. Občas teploměr, občas stopky... Pro Treky jsou prostě mým společníkem a bez nich si připadám tak nějak nesvůj (i když by se svět pochopitelně nezbořil).

 

Uvažoval jsem o výměně Pro Treků za sofistikovanější hodinky s GPS, senzorem pro měření tlaku a pulsu a dalšími sportovními funkcemi. Právě kvůli koloběžkám. Ale jejich výdrž mne odradila a pokud něco takového pořídím, bude to další přístroj, nikoliv náhrada za Pro Treky, které mi při volnočasových aktivitách poskytují výborný servis a nemusím se starat o jejich dobíjení. Ale asi nebudu utrácet, tlak a puls oželím (třeba bych se dozvěděl něco, co vlastně vědět nechci) a na zbytek jsou mobilní aplikace... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Právě jsem se vrátil z hradu, pardon, z dovolené - motocykl, 15 dnů, 4500 km, 6 civilizovaných zemí (Polsko, Litva, Lotyšsko, Estonsko, Finsko, Rusko), přesto šlo o outdoorovou aktivitu, spali jsme mj. i ve stanu, pohybovali se v přírodě... Kdo cestuje na motorce, ví, že info o počasí je jednou z klíčových věcí. Můžeme si připravit oblečení, upravit trasu, popř. denní program. A protože počasí na severu je nevyzpytatelné a pohybovali jsme se často v místech mimo signál i data, která jsou navíc v Rusku drahá, vzal jsem si Pro Treky. Zde jsou postřehy:

- Pokud jste četli předchozí poznámky k úspěšnosti předpovědi počasí, pak tady se vše plně potvrdilo. Lokality, kde jsme se pohybovali, jsou víceméně ploché, velká část trasy vedla nedaleko moře, změny tlaku vlivem nadmořské výšky byly tedy malé. Pohybovali jsme se ale 200-300 km denně (nepočítám-li 800 km dlouhé přesuny na začátku a na konci), takže k jistému zkreslení mohlo dojít tím, že jsme přejížděli mezi místy s rozdílným tlakem, což, jak už víte, může být komplikace, protože ideální je znát vývoj tlaku na jednom místě. Ale není to tak tragické, jako zkreslení vlivem změny nadmořské výšky a třeba v Petrohradu jsme zůstali 4 dny. Co se týká předpovědi na druhý den, popř. ranní předpovědi na aktuální den, velmi spolehlivě funguje, pokud ignorujete dílčí kolísání tlaku, ale řídíte se změnou tlaku, kdy v průběhu posledních 12-20 hodin tlak souvisle klesá nebo stoupá. K tomuto na dovolené docházelo často a vždy bylo následné počasí, s určitou tolerancí, takové, jako jsem odhadl. Samozřejmě je dobré, když se aspoň trochu orientujete v meteorologii, vnímáte oblačnost a její typy, směr a sílu větru apod.

- Pro Treky mám cca tři čtvrtě roku. Po tu dobu to byly mé nejvíce nošené hodinky, často v prašném prostředí, dešti apod. Pokud delší dobu (několik týdnů) nestisknete některé tlačítko, může se zdát jakoby zalepené, ale po prvním stisku se "utrhne" a funguje jako obvykle. Vlastní hodinky nenesou stopy opotřebení, sklíčko je 100%, pouzdro také 100%, popisky na lunetě stále stejně čitelné, přestože se o ně často odírá rukáv běžné, ale zejména motocyklové bundy. Jediné, na čem je vidět patina, je řemínek na vnější části, ale píšu záměrně patina a ne opotřebení, jde jen o optický jev, kdy jsou některé plochy jakoby vyleštěné a jiné matné, povrchově odřené nebo zdrsněné, zřejmě opravdu od rukávu motobundy. Na funkci to nemá vliv, na řemínku nejsou žádné praskliny. 

- V hodinkách jsem se tentokrát i koupal, v moři i v bazénu u sauny, vše OK, ale nepotápěl jsem se, takže skutečnou těsnost neumím posoudit.

- V recenzi jsem trochu kritizoval šroubovací korunku, resp. nutnost jejího vyšroubování pro přechod do nastavovacího módu. Mohu říci, že jsem si na to zvykl, korunkou nenastavuji denně a nevadí mi to. Jen se snažím dodržovat stále stejnou míru dotažení korunky, abych nevymačkával její těsnění (kvůli vodotěsnosti)

- Casio Pro Trek PRW-6100 jsou fakt návykové hodinky. Poslední týden dovolené jsem se těšil, až si po návratu zase vezmu některé z mých mechanických hodinek. Včera, než jsme odjížděli na návštěvu, jsem je všechny natáhl a seřídil, přemýšlel které si vzít... a nakonec si vzal zase Pro Treky:-). Dnes v práci mám Steinharty Aviation, přehledné, ale najednou si uvědomuji, že jsou těžké a nesedí mi tak dobře jako Pro Treky... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Dobrý den všem!

 

Z počátku bych chtěl poděkovat za skvělou a podrobnou recenzi na Pro Treky PRW-6100. Jsem zde nováček a i na základě těchto informací jsem se stal vlastníkem těchto hodinek. Radost z jejich plného užívání mi bohužel kazí absence českého návodu. Obchodník, který mi hodinky prodával se nezachoval korektně a český návod nedodal. Na mé urgence již bohužel nereaguje. Tímto bych se chtěl zeptat, zdali někdo český návod k těmto hodinkám stále nemáte a nemohli byste mi pomoci. 

Za případné odpovědi předem děkuji...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Dobrý den všem!

 

Z počátku bych chtěl poděkovat za skvělou a podrobnou recenzi na Pro Treky PRW-6100. Jsem zde nováček a i na základě těchto informací jsem se stal vlastníkem těchto hodinek. Radost z jejich plného užívání mi bohužel kazí absence českého návodu. Obchodník, který mi hodinky prodával se nezachoval korektně a český návod nedodal. Na mé urgence již bohužel nereaguje. Tímto bych se chtěl zeptat, zdali někdo český návod k těmto hodinkám stále nemáte a nemohli byste mi pomoci. 

Za případné odpovědi předem děkuji...

 

Ahoj, napiš, co potřebuješ vědět a dáme to nějak dohromady. 

Jinak my k hodinkám české návody dáváme (je to povinnost prodejce).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Mám radost, že recenze někoho inspirovala. Přiznám, že ProTreky teď nenosím denně, protože mám sportovní Suunta a ta jsou návyková podobně, i když zase něčím jiným. Ale když jedeme do přírody nebo když mne zajímají věci jako je vývoj tlaku, počasí, výškové funkce apod., sahám automaticky po nich a navíc jsou to fakt skvěle přehledné a perfektně mi sedící hodinky:-). 

Upraveno uživatelem Ivan Lelák
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslíš ty 3 A5 od Fastu, které jsou asi dvacetinou původního návodu? No, paráda...

 

Myslím, že by mu mohly pomoct :) 

A tady se členu Kopec46 přímo nabízím s pomocí, budu rád, když se přidáš ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Frostie - já k nim dostal tuším 14 stránek cca A5 v tenké "brožuře". Bylo to dost zmenšené, takže hrozné blechy, mnohem přehlednější by to bylo na A4. Originál jsem nestudoval, ale v CZ verzi byly i obrázky s popisem a víceméně tam bylo skoro všechno. Něco málo chybělo a některé věci mi na sebe logicky nenavazovaly, ale viděl jsem horší manuály, i když tomuhle k dokonalosti z mého pohledu dost chybělo. Ale vším jsem se nakonec prokousal a vlastně i proto byla recenze tak podrobná, aby pomohla majitelům si vše utřídit a ujasnit některé souvislosti. Pokud budu umět, rád Kopec46, i když některé věci jsem fakt použil už před delší dobou a musel bych si je osvěžit.

 

Ještě doplním, že jsem Pro Treky povýšil mj. na motocyklové hodinky a letos se mnou absolvovaly mj. 16 dnů v Rusku, Finsku a Pobaltí. Stále jsem je měl na ruce, šoupala se o ně bunda, dost jsem je používal nejen kvůli času, ale i tlaku, počasí, výšce a třeba i kompas spolu s papírovou mapou. Přesto jsou vlastní hodinky jako nové, ani škrábanec na skle či pouzdru. Jediná lehká patina začíná výt znát na řemenu, to je právě tím nestejnoměrným šoupáním o bundu, nejde o opotřebení, ale střídání lesklejších a matnějších ploch. Funkčně to ale ničemu nevadí a navíc je to viditelné až zblízka.  

Upraveno uživatelem Ivan Lelák
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...