Přejít na obsah

Má cenu teď kupovat hodinky nebo počkat?


rayethon

Doporučené příspěvky

Hoši mně je to u pr.dele. Vybral jsem si hodinky, šel do obchodu a koupil si je. Mám z nich radost a ceny za rok vážně neřeším :)

Mně se zdá, že rayethon jen hledá důvody, proč si je teď nekoupit...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tedy,  jak znám  našince,  tak kdyby padl kurz,  tak pude a koupí dražší.  Nahoru se dá jít vždy.

Poslední dobou mě už nepřekvapuje, že si někdo pořídí něco za čtvrt mega.  Ovšem pokud je to kolo, tak jo.  To stačí jeden blbec v autě a je po hehe.  Ty hodinky jsou celkem jistější investice.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tedy, jak znám našince, tak kdyby padl kurz, tak pude a koupí dražší. Nahoru se dá jít vždy.

Poslední dobou mě už nepřekvapuje, že si někdo pořídí něco za čtvrt mega. Ovšem pokud je to kolo, tak jo. To stačí jeden blbec v autě a je po hehe. Ty hodinky jsou celkem jistější investice.

To bych samozrejme udelal. Nebo bych si k nim zaty "usetrene" penize treba dokopil tah.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

chlapci, vy tu spekulujete nad kurzem CZK/EUR a pritom zapominate, ze mate v rovnici jeste dalsi promennou a to CHF/EUR. Cert vi, jak tohle dopadne, ake kouknete na vyvoj cen - kolik staly treba Brajtle pred 20 lety a dnes. Tchanovi prislo, ze koupit si Navitimery za 2tis. marek v polovine 90.let je opravdu marnotratna hloupost a dnes si je poridil za 6,5tis Eur (po sleve). vse je relativni a poplatne dobe... ja bych si ty hodinky koupil ted a mel radost az do pristiho leta... :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teď nic nekupuj, počkej až se bude střílet, nebude co žrát, pak je koupíš za dva bochníky suchého chleba  ;) to je prostě otázka jak pra..se. Mám teď koupit dolar za 24? prej se vrátí na 30  :D Takové věci můžeš řešit jen když si guverner ČNB a pár lidi kolem.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Nemyslim ze by CNB konec intervenci dopredu hlasila, stejne jako nehlasila dopredu jejich zacatek. Jednoho dne proste ukonci masovy nakup eur. To co probehlo pred c lety kdy se koruna oslabila vuci euro o vice nez 10% byla defacto takova mala menova reforma/devalvace.

A to se pletes, hlásí jak konec, tak začátek. (interval)- o intervencích mluvili roky pro případ deflace, když přišla, tak splnili co říkali) Ty desítky miliard je to opravdu některé měsice stalo, ale problém to zatím není. (vydávat můžou neomezeně, ale pokud zahraniční měny překonají určitou % míru v jejich bilanci, má to nepříjemné dopady na ekonomiku a je lepší od toho ustoupit ( stalo se ve Švýcarsku)) Jednorázový propad nedovolí, o tom jsem přesvědčen. Kamarád bude trochu doomsayer ne ? :) Čímž neříkám, ze tomu nerozumí a stát se to samozřejmě může, ale zatím ty ukazatele vypadají v pohodě. V ekonomice se může stát leccos, ale nepočítal bych s tím. Nejsem žádný velký makroekonom, ale doporučuji pustit si aspoň Moravce se Singerem a Kysilkou, pro některé ať máte aspoň rámcovou představu. 

 

Nejlepší jsou tady ty konspirační teorie viz. Josef....

Upraveno uživatelem vojta1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Inač pamätáte si niekto ako to bolo s cenami hodiniek v období 2007-2009? Lebo podľa množstva ekonómov a hedgefundov sme vďaka 0% úrokom FEDu a ECB už v bubble teritory a ak nastane pokles, tak spolu s automobilovým priemyslom by to malo trh s luxusnými hodinami zachytiť tiež... Resp. Vďaka číne sa to deje už teraz, viz:

 

http://www.cnbc.com/2016/08/23/swiss-watch-sales-are-on-a-losing-run.html

https://www.ft.com/content/d00f5402-ecf0-11e5-888e-2eadd5fbc4a4

 

A teda keďže v tých rokoch som bol ešte chudobný tínedžer, tak neviem ako to bolo vtedy s cenami. Dali sa vyjednávať väčšie zľavy v butikoch? Prípadne upravovali sa krátkodobo ceny dole?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Precetl jsem jen par stranek a trochu to zjednodusujete. Pokud by bylo jasne, co nastane za rok-dva, tak by kazdy zaspekuloval a byl bohac. Pokud si verite, tak good luck. Ale... My sice vime, jaky jsou fundamenty ted: tlak na posileni koruny vs CNB cap. Problem je v tom, ze za ten rok dva se muze ledacos zmenit... a lidi maji tendenci to podcenovat. Neumime si predstavit nepredstavitelny. V roce 2006 vsechno vypadalo se svetovou ekonomikou slunickove a za dva roky dost lidi zaplakalo. Takze tak... aby nekdo nebyl prekvapen,kdyz prognozy nevyjdou... Proto se na ne v rozhodovani moc nespoleham.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...