Přejít na obsah

Jak doručuje pošťák u vas?


Doporučené příspěvky

Vážení kolegové,

neboť se různě ve vláknech objevují (někdy dost šílené) zkušenosti s doručováním balíků, možná je načase to sjednotit. Takže vaše zkušenosti s pošťáky, kurýry, apod., včetně případných pokusů o řešení, klidně pište sem. Abych nemlátil prázdnou slámu, přidám moje zkušenosti.

 

Česká pošta: Doručení domů téměř neřešitelné, zásadně v pracovní době, po dvojím pokusu o změnu doručení v pozdně odpoledních hodinách, kdy se pošťák ani jednou nenamáhal to doručit nebo se ozvat, jse to vzdal. Druhá záležitost je doručování levných balíčků (china "no tracking", apod.). To si zase pošťáci udělali soumary z mých sousedů a rovnou to nechávají u nich, aby se nemuseli vypisovat s papírem, nedej bože nosit balíček zpátky. Přitom bydlím v rodinném domě a babička je téměř neustále doma, jen zkrátka chodí pomaleji, tak na to přece pošťák nebude čekat, než se došmajdá dolů k brance.

Další sranda je, že nevypisujou první výzvu po pokusu doručení. To je moc práce a protože druhou výzvu automaticky generuje a vytiskne někdo na poště, tak tu pak milosrdně hodí do schránky.

Já osobně 2x a sousedka taky 2x si zkoušela na poště stěžovat. Zkoušeli fígle jako že máme špatnou nebo nepřístupnou schránku, že ji nemáme uzamykatelnou a papír o doručení vypadl - byl ukraden - odvál ho vítr - apod. Výsledek ve všech případech nula.

 

PPL: Komedie. Sice mi ráno zavolá kurýr, že má pro mě zásilku, ale doručuje většinou kolem poledne. Když mu odvětím, že v pracovní dny jsem do 16h v práci, zda to nejde jindy, nabídne mi druhý den kolem poledne. Vyjímečně se některý nabídne, že to předá kolegovi ať mi to může doručit do práce. Takže většinou si to musím vyzvednout osobně na centrále PPL. Na jejich obranu musím říct, že dost často za to může eshop, kde nakupuju dané zboží, ač vždy dávám rozdílnou doručovací adresu, s poznámkou o doručovací době v pracovní dny, eshop to ignoruje a automaticky to nechá dodat na fakturační adresu.

 

DHL: Podobně jako PPL, s tím rozdílem, že kurýra sem už i naháněl autem po Hrabůvce, abychom si předali můj balík.

 

Nejspolehlivější doručení je pro mne balík na poštu, případně zásilkovna a podobná místa, kde si balík mohu vyzvednout tehdy, kdy potřebuji.

Upraveno uživatelem Xenomorfus
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ceska posta tragedie- i reminek k hodinkam je vyhodnocen jako nadrozmerna a tezka zasilka a je vzdy ulozena na poste!

PPL je trochu lepsi, nevadi dorucovani v piledne, posilam to k nasim, kde je vzdy nekdo doma. Na rozdil od posty to doruci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vsechno si nechavam posilat do prace, kde pres den furt nekdo je, a nemam problem. PPL jezdi 11-14, GLS a DPD taky tak, Geis vobcas aji pozdejs, Fedex, TNT, UPS volaj, ceska posta jezdi 9-15, nebo pak odpoledni dorucovani. Kazdopadne balik mi donesou az ke dverim. Postu mam 150m od baraku, postacky usmevavy a sympaticky, jasne, ze tam bejvaj fronty, ale to je tak, kdyz nekdo posila 30 obalek, nebo si dela vypis z rejstriku trestu, pripadne posila love pres WU nebo kdy se duchodce prijde (v zasade na cokoliv) zeptat. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vsetci dorucuju v prac dobe. U posty je u mna rozdiel v tom, ze mame spolocny plot, takze nie je pre mna velka tragedia ak vec zostane na poste a ja si ju po praci vyzdvihnem sam. Skusam si obcas poslat nieco aj do prace ale tam to vzdy nechaju na vratnici. Ak to odchytim vcas tak OK inak to konci na podatelne odkial sa to pracne dostava ku mne a polka oddelenia sa pri tom dozvie ze mi nieco prislo a nejeden sa pri tom nezabudne opytat ci je to pracovne... :D

 

Ak mam moznost volim osobne postu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Slovenská pošta Považská Bystrice naprosto super, poštu mám cca 500m od domu, lístek o nedoručení mám opravdu jen když nejsem doma. Pošťačka zvoní vždy aspoň dvakrát a když otevřu a jsem pomalý, tak mi balíček vynese až ke dveřím do 4 patra bez výtahu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen abych to jeste upresnil- neni to chyba dorucovatelky, kterou znam osobne a zdravime se i jinde, kdyz ji pres den potkam. Chyba je v systemu, kdy ma na starosti obvod, kdy to proste nemuze ani pibrat, natoz roznest.

Ty floutky v dovazkovych autech ale do toho nepocitam, to je u nas vyber toho nejhorsiho co kde slo sehnat.

Do prace si to bohuzel nemuzu nechat posilat ( i zde problem). Jen na chate, kdyz to najdou :-), nemam vetsinou problem.

Upraveno uživatelem kuncák7
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Česká pošta již byla po 15 letech celkem vychována, nicméně fluktuace dělá své. Jsme malá ves, řešil jsem to čoko a bombo, nyní jakžtakž. China a HKG Post jim dělá neskutečné problémy. Radši to rvou do schránky, než aby to dali na stůl 5 metrů od schránek a který moc dobře znají z podepisování doporučené pošty.

 

PPL - máme tu arogantního debila, s tím se nedá dělat nic, ani stížnosti na centrálu nepomohly. Párkrát i zatajil příjem peněz, bohužel jezdí stále dál.

 

Geis, DPD, GLS - dost dobrý, 1-2, samozřejmě záleží na lidech.

 

UPS - neschopné jelito, nalézt barák 80 * 20 mtr naproti poště s lékárnou je pro něj nemožné.Za 5-.

 

Fedex - dobrý, tedy za 3-4

 

Intime - totálně v p.deli, 5-

Upraveno uživatelem Frostie
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Balíky zásadně do práce, navíc to má výhodu, že případné celní záležitosti vyřeší náš deklarant a nemusím platit výpalné DHL. Když má pošta doručovat balíky domů, ani nezvoní, donesou rovnou až druhou výzvu. Zlatá zásilkovna, uloženka atd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám zkušenost hlavně jen s ČP

 

Doma mi to v podstatě nikdy nedoporučují, poněvadž bydlím na kopci. Vždycky lísteček a jdi do hajzlu. Nejhorší, že 1 pobočka mám 50m od domů, ale tam nic neskladňují tak smůlu. Takže, doma si nechávám poslat na poštu, protože stejně tam musím jít.

 

Na koleji je to lepší, protože tam musejí jezdit stejně, takže 90% balíků jsem dostal. Ale někdy z nějakého důvodu si to nechávají rovnou na hlavní plzeňské poště, někdy to zas strkají do nějaké vedlejší, což je milion let daleko a nejezdí tam městská.

 

Mé nejlepší letošní story s ČP je, když balík dali to té vedlejší, já tam zašel ale na moje jméno mají balíka, ten je ale pod jinou adresou tak mi to nechtěli vydat. Tak jim diktuji sledovací číslo, oni, že to je ten balík, ale adresa není moje. Tak jim říkám, přineste to, uvidíme. Přinesli, a moje adresa byla zaškrtnuta fixou z důvodu a neexistence adresy a napsaná nějakou jinou adresou. Nechápu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Česká pošta: nechám si doručovat do práce, balíček dovezou cca o půl osmé, doporučenou zásilku o půl desáté, pokud něco dorazí na hlavní poštu během dopoledne, tak to stačí hodit ještě s odpolední rozvážkou. Jinak pokud si nechám zasílat domů a na obálce je můj telefon, volají a domlouvají se, kdy mohou doručit. Jen jednou se mi stalo, že jsem byl doma a ve schránce lístek, tak volám že to má být jako co, tak se moc omlouvali, že kvůli nemoci mají výpadky, ale že mi balíček hned dovezou, a taky dovezli. Na poště, kam chodím pravidelně, mne už všechny ženský znají, takže to je jak když jde bába na pokec do cukrárny. Před lety mi holky vnutily zákaznickou kartu, takže žádné vypisování podacích lístků. Několik pípnutí u terminálu a pár společenských frází o tom, že šéfové jsou idioti, děti bordel dělat nepřestaly a manžel stále píchá sousedku a zásilka je odbavena.   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Doručování ČP je v dost napytel čas (navíc se mi pravidelně stává, že doma někdo je a stejně se ani neobtěžujou zazvonit), takže si nechávám posílat spíš balík na poštu. Velice dobrou zkušenost mám s EMS...nejlepší mi přijde DPD a tuším PPL, kde člověku přijde ráno odhadovanej čas doručení a kontakt na doručovatele, takže se může dopředu domluvit na čase

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tábor 2 - neřeším, boj s větrnými mlýny, z 80% jezdím pro balíčky na poštu.

Tábor 3 - zlatá starší pani, která vezme i rozměrný balík, protože "je ji blbý ho nechat na poště". Má to k nám kousek a ráda pokecá.

Tábor 70 - doručování balíků autem - tragedie! Občas jsem si i stěžoval, když byl někdo ochoten zvednout telefon. Jednou jsem to dokonce dohnal až k poštovní ombudsmance, která mi oznámila, "že se mi teda omluví, ale že doručovatel v ten den u nás byl" a poslala mi výpis z GPS. Když jsem namítal, že u nás stál přesně 2 vteřiny podle té jejich sjetiny, a tázal jsem se, jak za 2 vteřiny dokáže vypnout motor, vystoupit z auta, dojít 40 metrů ke dveřím, zazvonit a počkat, zda jsem doma, tak už neodpověděla...

 

Jo a DHL a PPL - pohoda, kluci zavolají, klidně změním adresu do práce a dovezou až do ruky...

Upraveno uživatelem JaRooN
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo u nás na Chodově vždycky na náměstíčko vjede poštovní vůz s balíkama, obkrouží ho kolem dokola, ani nepřibrzdí a druhej den najdu ve schránce upozornění, že jsem nebyl zastižen doma. :( Kolikrát jsem takhle pošťáka viděl z okna.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ceska posta: mivam obcas home office, takze kdyz jde pak clovek vecer na pivo a vidi ve schrance listek, aniz ciknl zvonek, je trochu nasran...

Poprve jsem si stezoval, pani dorucovatelka mi volala zpet se slovy: "ja nevim, kde bydlite" :D. Barak ma 4 patra, ja jsem v 1. Pokud nenajde byt v prvnim patre, netusim, co je tedy jeji naplni prace, jakozto dorucovatelky. 

Podruhe mi mel prijit balik z obchodu z fora. Bylo to pred vanoci. Pred odjezdem na svatky kontrola schranky a nic. Prijezd po silvestru, ejhle listecek. Datum pokusu doruceni vypsan 23.12., coz bylo po datu posledni kontroly schranky. Zasika samozrejme odeslana zpet, protoze jsem byl tyden na horach. Opet jsem zavolal a kupodivu se mi sefka dorucovani nasledne ozvala zpet. Dle GPS u me kuryr byl, ale pry opet nevedel, kde bydlim. Komentovala to intelektovou slabosti kuryra a omluvila se. 

Bydlim v Praze a nevim, co je tak tezkyho najit byt v malem cinzaku, popr. aspon zazvonit.

 

Dalsi perlicka, co me vytaci, je zanechani postovniho voziku pred domem bez dozoru. Nekolikrat jsem mel sto chuti vozik schovat za roh a nasledne rozvest debatu na tema: "'zodpovednost za dorucovane zasilky". Nejak jsem si ale nechtel kazit den, protoze bych akorat sam sebe nasral....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

lykan spíš to vypadá,že ten problém jseš asi TY.

 

Máš označenou schránku,dveře či zvonek? Jinak by tě doručovatelka našla.

O Vánocích je frmol,mohl jsi si to lépe pohlídat,uložení je podle druhu balíku 7-14 dní. Dá se i prodloužit.

 

A s tím vozíkem bych ti musel napsat něco vulgárního. Zeptej se 10 doručovatelek a uvidíš (+_+)

 

Jinak kdo si poštu trochu pročte tak pohoda

 

1. Pošta

2. PPL

3. Geis,GLS

Upraveno uživatelem vraby
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...